Vrste sposobnosti poslušanja s primeri

Posted on

Vrste sposobnosti poslušanja s primeri

Ali ste dober poslušalec? To je zelo pomemben mehko spretnost vsi delodajalci iskali. Konec koncev, ljudje s te sposobnosti, so bolj verjetno, da razumejo, naloge in projekte, zgraditi močne odnose s sodelavci, in tudi možnost za reševanje problemov in reševanje konfliktov.

Delodajalci bo videti za vas, da dokažejo sposobnosti poslušanja med razgovori za zaposlitev. Odkrijte, zakaj so dobri poslušanje spretnosti bistvenega pomena na delovnem mestu. Plus, glej, kako zgraditi to veščino – skupaj s slabih navad, da bi se izognili.

INT Postopek

Poslušanje v okviru dela je proces, s katerim boste pridobili razumevanje potreb, zahtev in želje svojih interesnih skupin z neposredno interakcijo. Med zainteresiranimi stranmi bi lahko kdorkoli od svojega šefa, stranka, stranka, sodelavec, podrejeni, zgornji upravljanje, član uprave, anketar, ali kandidat delo.

Obstajata dve deli na aktivno poslušanje z uspehom na delovnem mestu: pozornost in razmislek.

 • Pozorno poslušanje  vključuje drži stik z očmi, pokimal, ki imajo dobre drže, in zrcaljenje govorico telesa govorca pokazati resnično zanima, kaj govori. Poleg teh neverbalnih namigov, morate dovoliti tudi zvočnik, da konča svojo misel v celoti.
 • Refleksija  je ponavljanje in parafrazo tega, kar je govornik dejal, da pokažete, da ste resnično razumejo, kaj so ti povedali.

Kaj naredi dober poslušalec

Dobri poslušalci vedno prizadevamo, da v celoti razumeti, kaj drugi želijo komunicirati, še posebej, ko je izjava dovolj jasen. Poslušanje zahteva poskus za dekodiranje in razlago verbalnih sporočil in neverbalne namige (npr, ton glasu, obrazno mimiko, telesno držo).

Velika poslušalci pokazati tudi svojo radovednost in vprašati veliko vprašanj. Ali to, in ti bo velik vtis.

S svojo govorico telesa in druge pokazatelje, učinkovite poslušalci subtilno sporoči na zvočnik, da se posluša. Poleg tega spodbujajo in pozdravljajo misli, mnenja in čustva drugih.

Eden od načinov, da dokaže svoje sposobnosti poslušanja je, da anketar dokončati vsako vprašanje in izjavo pred odziva. Ne prekine in se prepričajte, da vaši odzivi resnično odgovoriti na vprašanje. Ne pozabite, da je popolnoma v redu, da si vzamete nekaj trenutkov za oblikovanje pravega odziva. S tem pokaže, da ste popolnoma absorbira besede govorca in so dovolj pozoren, da oblikujejo najboljši odgovor.

Kaj naredi Bad prisluškovalec

Prekinitev drugo stranko, kaže, da so vaše sposobnosti poslušanja nerazvit. Prav tako odziva na način, ki ne uspe odgovoriti na vprašanje bo odražal slabo za vaše poslušanje spretnosti, še posebej na razgovor za službo.

Govorimo preveč, je prav tako problematična, kot je treba ustrezne pogovore dobro uravnotežena, z stranke dobili enako časa, da govorijo. Monopoliziranja pogovor preprečuje poslušanje in druge stranke iz popolnoma izrazil tisto, kar hočejo povedati. Na koncu bo to pripeljalo, da si tako slabo vtis.

Iščete moti je tudi kakovost slabo poslušalca. To bi lahko vključevalo vse od izogibanje stika z očmi k preverjanju telefona ali uro, medtem ko nekdo drug govori.

Primeri Učinkovito poslušanje

 • Kandidat delo deli svoje razumevanje nejasno vprašanje v intervjuju in vpraša, če ga ima ona prav.
 • Anketar opazi, da se kandidat ni ji pogledati v oči, ko trdi, ključno moč.
 • Storitev za stranke delavec ponavlja problem ali pritožbo pokrovitelj nazaj k njej, da bi jo pomirili, da je bila ona slišala.
 • Svetovalec pokima in reče, “sem slišal,” spodbuditi stranko, da še naprej govoriti o svojih travmatičnih izkušnjah.
 • Srečanje moderator spodbuja zadržani člana skupine, da delite svoje mnenje o predlogu.
 • Anketar zastavi nadaljnje vprašanje, da pridobijo dodatna pojasnila o načinih, na katere je kandidat, ki se uporabljajo kritično znanje v zadnjem delovnem mestu.
 • Vodja povzema tisto, kar je njena ekipa je dejal na srečanju zaposlenih in jih vpraša, če je bila pravilno slišala stvari.
 • Na koncu pregleda uspešnosti, zaposleni ponovno posebna področja, na katerih je njegov nadzornik vpraša ga izboljšati.
 • Na srečanju stranke, prodajalec vpraša za nedoločen vprašanje, kot je, “Kaj lahko storim, da bi vam lahko bolje?” in spodbuja njegov kolega v celoti izrazijo svoje skrbi.
 • Medicinska sestra informira pacienta, ki se je zaveda, kako prestrašeni so o svoji prihajajoči operaciji in pravi, da je tam za njo.
 • Delavec plača pozornost na govorca na treningu in zahteva, ki pojasnjujejo vprašanja na informacije, ki jih prejme.

Več dragocene spretnosti na delovnem mestu

Ob močne sposobnosti poslušanja je bistvenega pomena pri vsaki organizacijski ravni in se bo izboljšala svojih možnosti prihodnjih promocijah. Vendar pa lahko obstajajo nekatere mehke in trde veščine, ki so v večjo vrednost kot drugi, glede na področju kariere. Če želite ugotoviti, kateri so našteti od spretnosti, ki jih je treba izpostaviti svoj življenjepis in intervju, si oglejte spretnosti za zaposlovanje, navedenih s službo.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *