Ali lahko model dela za več kot eno Modna agencija?

Posted on

Ali lahko model dela za več kot eno Modna agencija?

Preprosto povedano, kot model, več agencij, s katerimi delate, več izpostavljenosti boste dobili. To pomeni več avdicij, več rezervacij, in več denarja.

Še en razlog, da se prijavite z več agencijami, če želite raziskati druge trge. Vaša trenutna sredstvo morda nima izkušenj izven svoje “domače” regije in s tem nima sredstev ali podatke, da bi dobili rezervacije, ki jih potrebujete. To je, če lahko drugo sredstvo v drugo mesto, državo, ali celo državo koristno.

Imejte v mislih, da je dodajanje velik-ime agencije na vaš seznam ni vedno najboljši razlog za prevzemanje dodatnih zastopanja. Problem z velikimi agencijami je, da modeli, ki delajo največ in kdo prinašajo največ denarja bo vedno dobil najvišjo prioriteto.

To pomeni, da bo trajalo dolgo časa za agencijo, da zares razumeli in vas zastopa na način, ki bi si želeli. Poleg tega je veliko top agencije imajo ekskluzivne pogodbe, ki določajo, da so njihovi modeli ne morejo delati kakršne koli druge agencije v ZDA ali kje drugje. Ki bistveno omejuje možnosti in bo najverjetneje pomeni, da bodo morali zapustiti svoje trenutno agencijo.

Lahko Model ima več agenti, ki jih zastopajo?

Ali imate lahko več agencij vam predstavlja naenkrat, je odvisen na industrijskih standardih. To ni nič nenavadnega za komercialne modele, ki temeljijo na večjih trgih, kot sta New York in Los Angeles, da ima več kot eno trgovskem zastopanju, ki jih zastopajo.

Lahko imajo tudi osebnega upravitelja. Kaj je razlika? Agencija bo odgovorna za rezervacije avdicije in delovna mesta, ter vodja bo model svetoval o tem, ali ne bi sprejeli nekatere rezervacije in upravljanje celotne kariere modela. Ob upravitelja v poleg agencije je med akterji in talent bolj pogosti, kot je za modele.

Visoka moda ali uredniške modeli skoraj nikoli več kot en organ, ki jih predstavlja na določenem trgu. Kljub temu, da je zaželeno, da uredniški modeli imeti agencijo v vseh glavnih trgih, kot so New York, Pariz, Milano, Tokio in London.

Ali moram imeti več kot en agent?

Zagotovo ne. Če ste zadovoljni s svojim sredstvom, in če so ti oddajo z veliko avdicij in go-vidi, potem se ni treba prijaviti z dodatnimi agencije. Včasih vse, kar potrebujete, je dober delovni odnos z nekom, ki vas razume in počne vse, kar je mogoče, da nadaljnje kariere. Če gredo stvari dobro, to je popolnoma v redu, da ostanejo, kjer so.

Ali moram vprašati za dovoljenje mojega trenutnega agencije Preden sem Prijava z nekom drugim?

Dokler je vaša pogodba neizključno, ali pa vam omogoča, da se prijavite z drugimi agencijami zunaj določenega geografskega območja, potem ne bi bilo treba zaprositi za dovoljenje. Vas prosimo, da se prijavite z toliko agencij, kot bi si želeli. Če niste prepričani o ekskluzivnosti del vašega naročila, vedno vprašajte svojega agenta, naj pojasni podrobnosti pred podpisom z nekom drugim. Če greste proti pogodbi in znakom vseeno, lahko bi padla iz pogodbe.

To je dejal, bi morali še vedno odprt in iskren s svojim trenutnim agencijo, še posebej, če želite nadaljevati s pozitivno delovno razmerje. Bolj vaša agencija razume svoje poklicne cilje, bolj bodo lahko, da vam pomaga doseči. Poleg tega, da je strokovno stvar.

Kaj so slabosti, ki imajo več agentov?

Ob več agentov v enem trgu naredi življenje malo bolj zapletena. Ker so modeli le redko dovoli podpis pogodbe z več agencijami v istem mestu (ki jih bo več kot verjetno, knjiga, ki jo po istih delovnih mestih, ki se zmedeno, ko gre za kipec provizijo), boste morali, da se prijavite z agencijami, ki so specializirani na različnih področjih. To pomeni, potovanja, potovanje, in več potovanj.

Tudi če so agencije v enakem stanju, vse te potnih stroškov res ujemajo. In medtem ko lahko zahtevate stvari, kot kilometrine, parkiranje in cestnine na vaše davčne napovedi, boste še vedno plačevali vnaprej, za 100% teh stroškov. V nasprotju s splošnim prepričanjem, agencije ne plačajo za tekoče stroške svojih modelov.

Prav tako imajo več agentov pomeni ima zaseden urnik. To je lahko težavno, da Manipulirati vseh teh avdicijah, go-vidi, in rezervacije v vsakdanjem življenju (delo, družina, šola), še posebej, če moraš voziti ali leteti. Boste morali biti na vrhu vsega ves čas za zagotovitev svoje obveznosti ne motijo ​​med seboj.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *