5 socialne spretnosti za uspeh na delovnem mestu

Posted on

5 socialne spretnosti za uspeh na delovnem mestu

Kakšne so socialne spretnosti, in zakaj so bistvenega pomena za uspeh na delovnem mestu? Socialne veščine, imenovane tudi “medosebne odnose,” so tisti, ki jih uporabljamo za interakcijo in komunikacijo z drugimi ljudmi. Te sposobnosti vključujejo tako verbalne sposobnosti (kako govorite z drugimi ljudmi) in neverbalne sposobnosti (svoje govorico telesa, kretnje in stik z očmi).

Zakaj Delodajalci Vrednost socialne spretnosti

Socialne veščine so pomembne mehke veščine – osebne lastnosti (v nasprotju s strokovnimi trdih veščin, pridobljenih s pomočjo izobraževanja, usposabljanja ali delovnih izkušenj), ki so ključnega pomena za dobro interakcijo z drugimi. Skoraj vsako delovno mesto zahteva socialnih veščin. Če delate v skupini, morate biti sposobni, da se skupaj z drugimi. Če delate s strankami, morate pozorno poslušati njihova vprašanja in skrbi. Če ste vodja, boste pozvani, da motivirati zaposlene.

Opomba : Tudi če je vaše delo ne vključuje interakcijo z drugimi ljudmi zelo veliko, še vedno je treba imeti nekaj socialnih spretnosti za interakcijo s svojim delodajalcem in kolegom.

Ker so socialne spretnosti tako pomembna, skoraj vsak delodajalec išče kandidate za zaposlitev s temi pristojnostmi. Zato je pomembno, da dokaže, da imate močne socialne veščine v svoj življenjepis, spremno pismo in intervju.

Tukaj je seznam petih najboljših socialnih spretnosti, ki jih delodajalci iščejo pri kandidatih za zaposlitev. imajo tudi pogled na naslednjih nasvetov o tem, kako dokazati, da imate socialnih veščin skozi iskanju zaposlitve.

Top 5 socialne spretnosti

1. Empatija

Empatija je zelo pomembna veščina. Da bi tudi interakcijo z drugimi, morate biti sposobni razumeti, kako se počutiš. Empatija je še posebej pomembno, če se ukvarjajo s strankami, ki prihajajo na vas z vprašanji in problemi. Morate izraziti resnično skrb za svoje vprašanjih, kot tudi pomoč za njihovo reševanje.

2. Sodelovanje

Sodelovanje je še posebej pomembno, ko delate v skupini, kjer se boste zahteva, da partner z drugimi, da bi dosegli skupni cilj. Vendar, tudi če ne delujejo v skupini, sodelovanje, je še vedno potrebno v teh primerih, ko se boste morali delati skupaj sodelavcev za doseganje ciljev organizacije.

3. ustni in pisni obliki Sporočilo

Verbalna komunikacija je sposobnost, da sami izrazijo s čisto jezik, ki ga lahko drugi razumeli. Potrebovali boste trdna verbalne komunikacijske spretnosti, kadar govorite drugim osebno ali po telefonu. Pisna komunikacija pride v poštev, ko boste pisali elektronsko sporočilo, besedilo, pismo, poročilo ali predstavitev – tukaj, so primerne slovnice, črkovanja in format potrebno.

4. Poslušanje

Druga pomembna komunikacijska veščina, ki vam omogoča tudi interakcijo z drugimi posluša. Morate biti sposobni pozorno poslušati, kaj vaš delodajalec vam pove, da ne, da kaj vaši kolegi pravijo na sestanku, in kaj vaši zaposleni vprašam vas. Morate poslušati skrbi strank, in izraziti z njimi, da bi jih razumel. Ljudje se dobro odzivajo na druge, ko čutijo, da se sliši.

5. Neverbalna komunikacija

Čeprav govorna komunikacija je pomembna veščina, tako da je neverbalna komunikacija. S pomočjo vašega telesa, v stik z očmi, in obrazno mimiko, da lahko izrazijo, da ste sočutno osebo, ki pozorno posluša druge.

Kako Pokaži svoj socialni police Med Job Search

Poskusi, da dokaže, da imate vse te socialne spretnosti v vašem procesu iskanja zaposlitve. Najprej se prepričajte, da vključuje besede socialnih spretnosti, predstavljenih tukaj ( “empatija”, “sodelovanje”, “ustno in pisno komuniciranje”, “posluša”, “neverbalna komunikacija”) v svoj življenjepis. Dober kraj za uporabo te ključne besede v vašem delovnem zgodovini ali v svoj življenjepis, povzetek (če jo imate).

Drugič, lahko uporabite te besede v spremno pismo. V telesu vašega pisma, omeniti eno ali dve od teh spretnosti, ki zagotavljajo posebne primere v času, ko ste jih pokazali pri delu.

Tretjič, lahko uporabite te spretnosti besede v intervjuju. Poskrbite, da imate vsaj en primer, za čas, ki jih uporabi vsake od petih najboljših sposobnosti navedene tukaj. Seveda, bo vsako delovno mesto zahtevajo različne spretnosti in izkušnje, zato poskrbite, da boste pozorno preberite opis delovnega mesta in se osredotočajo na spretnosti, navedenih s strani delodajalca.

Nasvet : Intervjuji tudi odlično forum dokazati svoje medosebne talente.

Poskrbite, da uporabite neverbalne komunikacije, ki izraža svoje zanimanje za intervju, delodajalcu in delovnem mestu. Govorite jasno in pazljivo poslušati čemer se vprašanj. Prikaz teh medosebne osebno je najboljši način prepričati delodajalca, da imate kar je potrebno, da excel v položaju oni ponujajo.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *