Začetek kot eBay prodajalca

Posted on

Začetek kot eBay prodajalca

Ustanovljeno davnega leta 1995 kot spletni dražbi eBay obori radikalne spremembe v tem, kako se svet kupuje in prodaja stvari. V procesu, je odprla možnosti za tisoče ljudi, da bi denar od doma. Danes, zahvaljujoč eBay, če imate kaj za prodati, ves svet je vaš trg. To pomeni več potencialnih kupcev, vendar to pomeni tudi večjo konkurenco.

Tako kot vsako uspešno spletno podjetje eBay nenehno spreminja s časom in tehnologijo. Da bi uspešno eBay prodajalca, morate storiti enako. Ta premaz na začetek prodaje na eBayu je mišljeno, da ne samo to: dobili ste začeli. Potem si mora te informacije in zgraditi poslovni načrt, ki dela za vas. Bodite pripravljeni na stalno poteg kot tehnologije in okusi razvijajo.

Razumevanje Kako eBay dela

Čeprav eBay začel kot spletni dražbi mestu, kjer je kupec z najvišjo ponudbo zmaga element, je veliko več kot to sedaj. To je res, tržnica, kjer lahko prodajalci seznam predmetov po fiksni ceni in celo odprl svojo “trgovino”.

V bistvu, kako deluje, je prodajalec sezname element, dodaja fotografije in opis in izberete ceno in možnosti dostave. Kupci lahko nato ponudbo na njej ali pa preprosto “Kupite zdaj.” Ko je bil dosežen dogovor, kupci plačevanje prek katere koli od več različnih možnosti plačila, in prodajalec ladij it.

Čeprav je lahko svobodno seznam element (odvisno od tega, koliko elementov imate na seznamu na mesec), prodajalec plača provizijo, ko je prodaja. Preberite več o eBay pristojbin . Tudi prodajalci ponavadi plačajo pristojbine, povezane z načinom plačila vaš kupec porab. Obstajajo tudi druge storitve, ki jih lahko odločijo za plačilo.

Ko je posel končan, kupec in prodajalec dati medsebojno povratne informacije o postopku prodaje in / ali postavke se prodajajo. eBay ima veliko pravil za zaščito tako kupci in prodajalci, zato se, preden začnete, vedo, kaj so.

Odločanje Kaj Prodaja

Za nekatere, ki želijo prodati na eBayu, kaj prodati, ni res upoštevati. Vedo, kaj hočejo prodati. Morda že imate izdelek iz njihovega doma poslovanja, in eBay je način razširiti svoje tržišče. Podjetje ponuja veliko orodij za prodajalca uporabo na tisto, kar je lahko samo pravo ceno. To je lahko način za začetek prodaje na spletu brez vlaganja v infrastrukturo prodajnih orodij na svojo spletno stran, strma krivulja učenja o tem, kako jih uporabljamo, in prizadevanja za izgradnjo trg za svoje proizvode. Če da vas je, pojdite na naslednji diapozitiv “Pridobivanje ustanovi.”

Če je vaš cilj je, da začnete nov posel, kot eBay prodajalec, ne da razširiti obstoječo, potem pa kaj prodati, je kritično vprašanje.

Priljubljene kategorije stvari za prodajo na eBay vključuje elektronike, oblačil in zbirateljske. Ljudje gredo na eBay za nakupovanje, saj želijo, da bi našli elemente cenejše kot jih lahko v svojem mestu ali da bi našli stvari, ki jih ni mogoče zlahka na voljo na lokalni ravni. Naj bo to v ospredju svojega uma, ko se odločite, kaj prodati.

Medtem ko je v številnih primerih kupec plača ladijski promet, kdo plačuje za to, da prispeva k skupnim stroškom. Pri odločanju element za prodajo, ne pozabite, kupci navadno iščejo posel in bo plačal le toliko za točko. Če stroški poštnine nekatere elemente prevelik bi ga bi bilo mogoče prodati.

Eden od pristopov za newbie se bo začela s prodajo stvari, ki jih že imate, vendar ne potrebujejo ali želijo več, kot so elektronski dvorišče prodaje. Prednost tega je, ne samo, da vam ni treba porabiti denar za stvari, za preprodajo, ampak tudi, da boste izvedeli več s prodajo širši nabor predmetov. Ker nimate nobene ali več povratnih informacij, ne začnejo s prodajo visoko ceno predmetov. Kupci so lahko pozorna prodajalca brez povratne informacije, tako da začnete majhen.

Če imate nekaj znanja na področju, kot starine ali elektronike, lahko kupite rabljene predmete lokalno na bolšjem trgu ali drugih nizkocenovnih prizorišča in jih prodati na eBayu. Ob znanje o točki in vaših potencialnih strank je ključnega pomena za ustvarjanje dobička s to vrsto predmeta. Karkoli prodajate morate biti sposobni dobiti ceneje od povprečne osebe, ki jo je mogoče kupiti na lokalni ravni. To lahko pomeni, da bi ga sami ali iskanju dobre cene z debelo trgovcu.

Kako ustanoviti

Večina potencialnih prodajalcev na eBayu verjetno kupil nekaj na spletno stran, tako da lahko že eBay ID. Če ima ta ID dobre povratne informacije, povezane z njo, boste morda želeli, da ostane za prodajo. Vendar pa boste morda želeli tudi ID, ki je v skladu z vašim podjetjem. Lahko spremenite svoj ID, vendar eBay bo obvestil kupce, ki ste pred kratkim spremenili svoj ID, ki je lahko rdeča zastava za nekatere.

Nastavitev eBay račun

Prva stvar, ki jo boste morali storiti pri nastavitvi računa je odločiti, kakšne vrste računa, ki ga želite, podjetja ali posameznika. Lahko prodajajo uporabo bodisi enega.

Glavna prednost, predvsem za prodajalce v Združenih državah Amerike in Kanadi, je, da lahko uporabite svoje ime podjetja na svojo stran. To pomeni, da se bo ime prikazani v komunikaciji s kupci, vključno z računi in e-pošto. V državah, kjer je davek na dodano vrednost (DDV), bo zagotovila delež DDV za kupce.

Na splošno so poslovni računi so za prodajalce velikega obsega. Lahko spremenite svoj račun od podjetja do posameznika in obratno enostavno, tako da, če ga še nimate ime podjetja lahko vedno spremenite kasneje.

Če želite ustvariti račun , boste morali vnesti svoje ime, naslov, elektronski naslov in telefonsko številko. Vaš novoustanovljeno račun bo imel mesečne omejitve prodaje, ki jih lahko vidimo na “vse prodaji” stran na “My eBay.” Začetne mejne cene za posamezen račun so običajno 1.000 transakcije ali 25.000 $. Ko greste ustvariti svoj prvi seznam, boste morali vnesti način plačila za svoje prodajne pristojbine. Lahko uporabite PayPal, kreditno kartico, ali pa se odštejejo od vaš račun preverjanje.

Getting Paid

Za večino poslov (z nekaterimi izjemami za nepremičnine, motorna vozila, itd), obstajajo trije načini, da prejemajo plačila:

  • Račun Internet trgovec s kreditno kartico je nastavljena prek eBay-odobreni zunanji ponudnik in ima navadno velike provizije.
  • V-oseba plačilo lahko vključujejo denar, ček, in denarna nakazila, ki niso dovoljeni s spletno prodajo. Vendar pa je v-oseba je prodaja na eBay dokaj redek.
  • PayPal je najbolj pogosta oblika plačila, ki se uporablja na eBay, in lahko sprejemajo kreditne kartice, da jo uporabljajo.

Vse eBay-odobrene elektronske plačilne metode uporabljajo checkout sistem eBay. Kupci bodo videli gumb “Pay Now”, ki jih bo na možnosti plačila, ki ste jih izbrali.

Nastavitev PayPal račun

Paypal račun je nuja za eBay prodajalci, tudi če ne gre za dejansko zahteva. Če želite prejeti plačilo preko PayPal račun, boste morali izbrati, ali želite osebni, poslovni, ali premier račun. Osebni računi so zelo omejene storitve za trgovce.

Ne glede na to, kakšen račun imate, pošiljanje denarja je vedno brezplačna. Obstajajo pristojbine, povezane z prejemanja denarja v vseh računih, in z osebnih računov, je omejitev števila transakcij dohodne sredstev lahko dajo.

Premier in poslovni računi omogočajo neomejeno število transakcij s kreditnimi karticami. Spletna prodaja znotraj Združenih držav stane 2 odstotka posla plus $ 0,30. Zunaj Združenih držav Amerike, je 4,4 odstotka in nadomestilo, ki se razlikuje od države do države. Uporabite lahko tudi PayPal sprejeti plačila v vašem realnem svetu trgovini, vendar je drugačna struktura pristojbin.

PayPal ponudbe orodja za izdajanje računov, plačilni opomnike, in v-dražbi možnosti plačila za svoje poslovne in premier kupcev.

Poslovni računi omogočajo pošiljanje množičnih plačil strank (verjetno ni potrebno za eBay prodajalci) in vam omogočajo, da poslujejo pod imenom vašega podjetja.

Začetek prodaje!

Če želite ustvariti seznamom preprosto vhodni ime svojega predmeta. eBay vas bo na ustrezno kategorijo in sprehod skozi. To vam bo pokazal podobne nepremičnin, da bi jo ceno. Boste morali zagotoviti opis. Slike, čeprav to ni obvezno, so bistvenega pomena za večino kupcev. Lahko uporabite tudi mobilno aplikacijo eBay za nalaganje slik in celo dodate informacije o izdelkih, če ima črtno kodo. 

Izberite vrsto in ceno kotacijo. To je lahko dražbi s časom tri, pet, sedem ali 10 dni. To je lahko fiksno ceno prodaja. Lahko združiti dva, z ustvarjanjem dražbo uvrstitev, vendar dodal “Kupite zdaj” ali fiksno ceno. Če obstajajo podobni predmeti prodajo, bo eBay priporočiti tudi začetno ponudbo in fiksno ceno.

Če je vaša postavka je nekaj, kar prodaja pogosto, lahko eBay priporočamo ladijski promet pristojbina za nastavitev za kupca. Lahko ponudimo tudi brezplačna dostava in lokalno pick up. bodo morali tudi vi odločiti, če se strinjate donose in določi rok ravnanje, ki je, kako dolgo bo trajalo, da ga pošljete.

Če vse to zveni preveč zapleteno za vas, lahko vedno poskusite eBay sluga, kjer nekdo prodaja svoje stvari. Vi sploh ne plača ladijskega prometa. Dobiš zmanjšanje prodajne cene, kar 80 odstotkov, za prodajo 500 $ ali več, ali tako malo, kot 25 odstotkov za prodajo pod 25 $.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *