Kako vedeti, če pripravništvo je zakonit

Posted on

Kako vedeti, če pripravništvo je zakonit

Internet je čudovit vir še posebej, ko gre za iskanje pripravništva in delovna mesta. Obstaja toliko možnosti, ki so na voljo, da je vse, kar morate storiti, opredeliti programe ali videz za pripravništva na določenem področju ali panogi. S tako veliko v rezultate in anonimnosti na internetu, včasih je lahko težko ugotoviti, če oglašuje praksa je pravzaprav resnična ali prevara, je videti, da kradejo vaše podatke.

Vrednost pripravništvu

Pripravništvo je lahko zelo koristna, ko gre za pridobivanje izkušenj in pridobivanje najel. Ker je večina podjetij iščejo kandidate s prejšnjim ustrezne izkušnje na tem področju, pripravništva so ključnega pomena za kolidž starejše, ki iščejo prvo realnem času službo po diplomi.

Ni važno, če je plačana pripravništva, ali če prejemate kredit za dokončanje izkušnje stažu, je edina stvar, delodajalec se osredotoča na tisto, kar vrsto znanj in spretnosti, ki jih pridobili pri interning za družbo.

Študenti so lahko skeptični ali v celoti zaupa, ko gre za iskanje stažu. Vendar, če stažu zveni preveč dobro, da bi bilo res, boste želeli narediti malo bolj kopanje. Ko smo že, da ljudje znotraj organizacij ali študentov, ki so pred tem opravila pripravništvo v podjetju vam bo pomagal razjasniti sliko.

Želite, da vaše stažu izkušenj, da bi tisti, ki vam bo dala pravi, praktične izkušnje.

Pripravništvo v prodajo

Ena stvar, ki se zavedajo, so pripravništva, ki se zdi, da popolnoma prodajne pozicije in da se plačujejo izključno komisija iz prodaje. Problem je, da ne boste dovolj o podjetju ali izdelku bi razumel, če je provizija res izvedljivo vem.

Če nek izpiše delodajalec zelo odprte kvalifikacije in ne Povpraševanje o vaših interesov in izkušenj, da je zelo verjetno, da se boste našli v položaju, hladno kliče, ali tista, ki omogoča izpostavljenost le splošnih upravnih nalog.

Izogibajte Vprašljiva Pripravništva

Pripravništva, ki so vprašljiva, so ponavadi tisti, ki jih bodo želeli izogniti. Bad sosesk ali pripravništvo v domu osebe niso nikoli dobra ideja. Če se delodajalec ne vas prosim, da izpolnite prijavo ali zaprosi za življenjepis, je tudi ni dobra ideja.

Če dobiš slabo vibe, ko gre za pripravništva kotacijo, zahteve, ali ljudi, ki jih je običajno dobra ideja, da izgubi priložnost in začeli iskati drugo.

Ali vaše raziskave

Tam so prevare vse preko interneta. Skrbni pregled je potrebno, kadar koli tako pomembne odločitve, ki temeljijo na tisto, kar piše na internetu. Raziskovanje podjetje je ena stvar, ki jo lahko storite, da poskrbite, družba je legitimno. Pogovorite se z nasvetom in inštruktorjev v programu, ki ga bo končala. Imajo lahko seznam poskusil in res podjetij, ki že ima šola stažu odnos s.

Raziskovalno delo na Googlu je še en način, da izveste več o podjetju. Vstop ime podjetja plus prevara je način, da vidim, če je prišlo do kakršne koli poročila o tem podjetju nelegitimnega. Preverjanje iz Better Business Bureau (BBB) ​​in spletna mesta, kot so “Glassdoor.com” bo tudi pomoč za identifikacijo podjetja, kjer je prišlo legitimne pritožbe.

Ne plačujejo

Če delodajalec zahteva, da plača denar, če želite izvedeti več o programu ali narediti dejansko stažu za njih, je treba zagotoviti, da teče tako hitro, kot si lahko. Upravičena podjetja, da svoje informacije tam in ne zahtevajo denarja, da bi izvedeli več o programu, preden sploh veš, kaj je program gre. Nikoli ne uporablja za pripravništvo, če se zahteva denar vnaprej.

Lahko zahtevate tudi podjetje, da vam s seznamom referenc in kontaktne informacije za pripravnike, ki so prej delali za družbo. Reference od ljudi, ki so naredili poslovanje z bodo zagotovila osnovno podlago za ugotavljanje, če je delodajalec zakonit.

Seveda, obstajajo nekateri programi, ki to potrebujejo denar, ki vključuje večino programov pripravništva v tujini. V teh primerih, opravljate svoje skrbnosti pri izvedbi raziskave. Vedeti vnaprej, kaj program vsebuje in kaj ga je študent pripravnik bo plačana.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *