Poletje Job ali Internship – Kaj je najboljši za študenti?

Posted on

Poletje Job ali Internship Kaj je najboljše za študenti?

Ali bi morali dobiti delo ali pripravništvo v času vašega kolegij premoru je odvisno od vašega posamezne situacije. Če se ne morete odločiti, nato pa najprej ugotoviti, kaj iščete, da bi dobili iz izkušenj. To lahko storite s sprašujete nekaj vprašanj:

Kakšne so vaše takojšnje potrebe? Kakšni so vaši dolgoročni cilji? Ali želite pridobiti izkušnje na določenem področju? Iščete da bi denar? Ali želite začeti izdelavo strokovnih povezav? Ali želite prejemati kolegij kredit ? Ali ste raziskati, ali ne želite vnesti določeno linijo dela? Iščete zaposlitev se lahko vrne v času prihodnjih odmori iz šole?

Ko ste ugotovili, kaj iščete, menijo, prednosti in slabosti, ki imajo poletne delovna mesta in plačanih ali neplačanih pripravništev za ponudbo-in izberite možnost, da poravna večina s svojimi cilji.

Primerjava Summer Jobs vs Pripravništva

Summer Jobs

 • Zagotovljeno, da bi denar
 • Verjetno, da bo manj denarja kot na pripravništvo
 • ne morejo ponuditi kolegij kredit
 • Standardni postopek prijave
 • Na splošno enostavno priti
 • Dobro omrežje in povezave za prihodnje položaje
 • Možnost vrnitve v prihodnjih odmori
 • ne sme priključiti na svojem področju študija

Poletni Pripravništva

 • Verjetno, da bi več denarja kot poletno delo
 • Možnost izdelave brez denarja sploh
 • Lahko prejmejo kolegij kredit
 • Lahko je bolj težko dobiti
 • Dobro omrežje in povezave za prihodnje položaje
 • Malo verjetno, da se vrne za drugo stažu v istem podjetju
 • Rast in raziskovanje na področju, ki ste študij
 • Študenti, ki delajo v plačane prakse verjetno, da bi več denarja kot tisti, ki dela v standardnih poletnih delovnih mest. Po podatkih nacionalnega združenja šol in delodajalcev (SKD), je povprečna urna postavka za plačane pripravnik v letu 2019 je bila 19,05 $ na uro. To je višja od $ 16.38 na uro v povprečju za teen poletnih delovnih mest v letu 2019, kot ga ZipRecruiter poročali.
 • Vendar, če je vaša praksa neplačana, potem ne bo, da bi denar na vse. Ampak ti lahko tudi upravičeni do seveda kreditov za stažu-ki, če je prenosljiva, boste prihranili nekaj šolnine denarja. To ponavadi ne pride v poštev v standardnem delovnem mestu.
 • Kako le vsako poletno delo lahko relativno enostavno, kar pomeni, da greš preko standardnega postopka prijave in razgovora. Pripravništvo lahko bolj konkurenčna in zahtevna, in boste običajno morali začeti uporabi za njih veliko prej, kot bi jih standardni poletno delo. In medtem ko so učenci pogosto dobrodošli, da se vrnete na isto delovno mesto, v vsakem odmoru iz šole, pa to ne velja nujno za pripravništvo položajev.
 • Oba poletno delo in pripravništvo lahko pomaga graditi svoje omrežje in da strokovne povezave, ki so lahko koristne za vašo nadaljnjo rast kariere. Kljub temu, da je bolj verjetno, da se zgodi v stažu, ki se poravna s svojega področja študija.
 • Če greš standardno delovnih poti, potem lahko na koncu v nekaj podobnega službo na drobno, ki nima nič opraviti s tem, kar boš v šolo. Ampak, če ste šele videti, da bi denar počne nekaj relativno enostavno s prilagodljivim delovnim časom, potem to ne bi nujno zadevo.

Plačano in neplačano Pripravništva

Potencialni nadomestilo je lahko največja razlika med poletno delo in pripravništvo.

Nasvet: Glassdoor.com vsako leto objavi seznam podjetij z najvišjimi plačilnih pripravništva. Facebook dopolnilni seznam 2019 na 8.000 $ na mesec, z Amazon na drugem mestu na $ 7.725 mesečno.

Če ste vzeli standardno poletno delo preko delodajalca, potem je ponavadi ni dvoma o tem, ali ne boste dobili plačan. Za stažu, da dobi malce težje: Delodajalci imajo samo, da boste plačali za stažu, če ste šteje zaposleni, in ne vsi stažisti so.

Torej, kako veš, ali je neplačano pripravništvo legitimno? V skladu z Zakonom o Fair Labor Standards, ameriško ministrstvo za delo opisuje naslednjih sedmih smernice za neplačanih pripravništev :

 1. Pripravništva, čeprav je tudi dejansko delovanje prostorov delodajalca, je podobna usposabljanja, ki bi bila podana v izobraževalnem okolju.
 2. Izkušnje praksa je v korist intern.
 3. Pripravnik ne izpodriva redno zaposlenih pa dela pod strogim nadzorom obstoječega osebja.
 4. Delodajalec, ki zagotavlja usposabljanje izhaja nobene neposredne koristi od dejavnosti pripravnik, in včasih, morda dejansko ovirajo njeno delovanje.
 5. Pripravnik ni nujno pravico do zaposlitve na koncu pripravništva.
 6. Delodajalec in pripravnik razumeti, da je pripravnik ni upravičen do plače za čas, porabljen na pripravništvo.

To je pametno, da preuči vse možne koristi stažu, preden se odloči, če se odpovejo dohodek v neplačanega položaju je vredno. Včasih, kakšna neplačano pripravništvo manjka v finančne nagrade je lahko v povezavah, referenc, priporočil in seveda kreditov.

Na flip strani, študenti, ki delajo, plačani pripravništva so bolj verjetno, da bi dobili ponudbe za delo po diplomi kot tisti, ki delajo neplačanih pripravništev, v skladu z NACE . Raziskave kažejo Združenja, da 66,4% od 2019 diplomantov, ki so imeli plačano pripravništvo prejel ponudbo za delo, medtem ko 43,7% neplačanih pripravnikov je prejela eno.

Priprave za poletno delo

Moral bi začeti išče poletno delo ali pripravništvo kot že v zimskem premoru. Če nimate posodobljenega LinkedIn profil, potem morate skočiti na to takoj. Mnogi delodajalci bo pogled na vašo LinkedIn, da bi dobili idejo o tem, kdo ste in kaj izkušnje imate, kot vidim nobenih priporočil iz prejšnjih delodajalcih. Prav tako se prepričajte, da počisti vse vaše javnih profilov socialnih medijev.

Najboljši način, da bi začeli iščejo stažu je kontaktni vsakomur in vsem, ki jih poznate, ki dela na področju ali področjih, ki so v interesu. Prav tako ugotoviti, če ima šola ste obiskuje vse stažu programe s podjetji na svojem področju.

Začeli iskati nekaj mesecev pred šolsko leto je mimo, da bi dobili največ možnosti in razpoložljiva mesta na radar. Pomembno je, da gre za bodočega delodajalca  vnemo, navdušenje in predanost do stažu, zlasti v visoko konkurenčnih področjih.

Če iščete za poletno delo , potem boste morda lahko izmaže videti malo kasneje. V idealnem primeru boste cilj nekaj, kar izgleda dobro na svoj življenjepis, ali je na vašem področju študija. Ena od možnosti, da razmisli se prijavi s spletnih mest, kot so Tutor.com , Yup.com , Care.com  ali več drugih pa mentor na predmetih, ki ste študirajo.

Ali je to plačano pripravništvo , neplačano pripravništvo, s krajšim delovnim časom ali polnim delovnim časom, ki prikazuje pobudo in motivacijo za naprej, da se naučijo in izboljšanje veščin med poletnimi počitnicami bo pomagal razširiti svoje življenjepise in razširiti svoje znanje.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *