Najboljši čas za prijavo na pripravništvo

Posted on

Najboljši čas za prijavo na pripravništvo

Kdaj je najboljši čas za prijavo na pripravništvo? Odvisno. Če vas zanima kreditna praksa, se morate o roku za prijavo preveriti pri vaši šoli.

Tekmovalna pripravništva s formalnim postopkom prijave bodo imela roke, ki so zgodnejši v letu kot pripravništvo v majhni organizaciji ali tisti, ki jo uredite sami.

Ali se lahko študenti prvega letnika prijavijo na pripravništvo?

Večina študentov bo opravila pripravništvo v mlajšem ali višjem letniku, da bi povečali možnosti, da pripravništvo pripelje do ponudbe za delo. Vse pogosteje pa je, da študenti opravljajo pripravništvo skozi celotno študijsko kariero, da bi pridobili izkušnje. Če vas v prvem letu zanima pripravništvo, pojdite in se prijavite.

Številna pripravništva, zlasti konkurenčni, plačani programi z znanimi podjetji, zahtevajo predhodno pripravništvo ali izvenšolske izkušnje, zato je pomembno, da začnete zgodaj, če lahko.

Kdaj se prijaviti za pripravništvo za kredit

Študenti, ki razmišljajo o pripravništvu, morajo preveriti rok za prijavo na fakulteti, če jih zanima pridobitev kredita za pripravništvo.

Opomba: večina šol ne bo priznala kreditov naknadno, če se niste vnaprej prijavili za izkušnjo pripravništva.

Ker večina šol ne bo zagotovila posebne prakse za študente, se boste morali tudi pred semestrom obrniti na delodajalce, ko nameravate opravljati pripravništvo in pridobiti delovno mesto.

Kdaj se prijaviti na jesensko in spomladansko prakso

Za jesensko pripravništvo razmislite o tem, da se obrnete na delodajalce, preden spomladi zapustite fakulteto, če se ne boste mogli vrniti do jesenskega semestra. Oktober je pravi čas, da se začnete obrniti na delodajalce za spomladansko prakso.

Če delodajalec navede, da še ni pripravljen obravnavati kandidatov, potem vprašajte, kdaj bi bil najzgodnejši datum, ko bi vas lahko upoštevali glede na vaše veliko zanimanje za priložnost. Lokalna mesta za neplačano pripravništvo se pogosto zapolnijo po načelu, kdor prej pride, prvi melje, zato bo na voljo več priložnosti, če se prijavite zgodaj.

Kdaj se prijaviti za plačano poletno pripravništvo

Konkurenčno plačane poletne prakse bodo imele roke že pozno jeseni. Najpogostejši čas za delodajalce za pregled prosilcev za plačano pripravništvo bo v obdobju od januarja do marca.

Številne šole imajo na voljo sredstva za pomoč pri financiranju študentov, ki bodo delali na neplačani poletni praksi. Za te roke se jeseni pozanimajte v pisarni za kariero na vaši fakulteti.

Pozna prijava za pripravništvo

Na splošno je dobro, da se za pripravništvo prijavite zgodaj, kar šest mesecev pred datumom njihovega začetka.

Nasvet : Ne skrbite, če zamujate v procesu, saj je veliko pripravništva, še posebej neplačanega, mogoče urediti že mesec dni pred poletjem ali semestrom, na katerega ciljate.

To bo pogosto vključevalo študente, da se obrnejo na delodajalce, ki morda niso niti objavili priložnosti (ker bo veliko razpisanih praks v tem trenutku zapolnjenih) in jih prepričati, da bi se splačalo zaposliti kot pripravnik.

Mreženje  z alumni, učitelji, trenerji, družinskimi stiki, sosedi in lokalnimi strokovnjaki je tudi odličen način za iskanje pripravništva. Če želite zaslužiti nekaj dohodka, boste morda lahko uredili urnik za skrajšani delovni čas za pripravništvo in ga združili s plačano službo s krajšim delovnim časom.

Ko imate pripravljeno pripravništvo, se prepričajte, da naredite načrt, kako boste  iz njega kar najbolje izkoristili . Poleg  sestave vašega življenjepisa bodo vaše pripravništvo zagotovilo dragocene delovne izkušnje.

Nasveti za uspešno prijavo 

Sledite tem strategijam za uspešen postopek prijave:

  • Bodite organizirani.  Spremljajte roke tako na vaši fakulteti kot v podjetjih, kjer želite pripravništvo. Morda boste želeli nastaviti tudi koledarske opomnike za spremljanje aplikacij.
  • Uporabite za številne vloge. Ne morete računati, da boste dobili svojo sanjsko pripravništvo, zato se prijavite za več.
  • Bodite pozorni na praktične podrobnosti.  Na primer, če ste poleti na praksi na drugi lokaciji kot vaš dom in/ali fakulteto, se boste morali odločiti, kje boste živeli – in kako boste plačali stanovanje. Pomislite tudi na finance, še posebej, če se prijavljate na neplačano pripravništvo.
  • Pripravite strokovni življenjepis in spremno pismo.  Oba dokumenta morata biti prilagojena zadevni vlogi. Tukaj je primer  študijskega življenjepisa , skupaj z nasveti za pisanje, in tukaj je spremno pismo za  pripravništvo .
  • Sledite navodilom za uporabo. Morda boste morali  deliti reference , predložiti primere svojega dela ali odgovoriti na vprašanja. Previdno preberite navodila. Če pokažete premalo pozornosti navodilom, lahko vodje zaposlovanja zanemarijo vašo prijavo.

Pripravite se na intervju

Ko opravite intervju, se prepričajte, da vadite odgovarjanje na  pogosta vprašanja intervjuja . Pridite na razgovor zgodaj in  profesionalno oblečeni . Nato ne pozabite poslati  zahvale .

Vaš intervju bo bodisi oseben ali pa ga boste lahko opravili prek videa. Če je virtualni intervju za vas nov, ugotovite, kako se pripraviti na video intervju .

Zavedajte se tudi, da je vaša praksa lahko tudi oddaljena. Ugotovite, kako kar najbolje izkoristiti pripravništvo na daljavo in pridobite uspešno izkušnjo.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *