Ko (in kdaj ne), da se vključi spremno pismo

Posted on

Ko (in kdaj ne), da se vključi spremno pismo

Ali res potrebujete spremno pismo, če podjetje ne zaprosi za eno? Sestavljanje veliko cover pisem med iskanjem zaposlitve je lahko zahtevno in zamudno. Zaradi tega ni presenetljivo, da vlagatelji pogosto oklevajte, da se vključi spremno pismo, če se ne delodajalec izrecno zahteva.

Če se sprašujete, ali bi morali vsebovati spremno pismo, kratek odgovor je pritrdilen. Moral bi skoraj vedno predložiti spremno pismo, tudi če se ne zahteva, vendar pa obstaja nekaj izjem.

Najprej si oglejmo, zakaj imajo vrednost zajema črke.

Zakaj napisati spremno pismo?

Če ste resni o pristanku na delo, dobro napisano  spremno pismo  vam daje priložnost, da se prodajajo za delodajalca v obliki pripovednega in pojasni, zakaj ste idealen kandidat.

Opomba : Spremno pismo tudi vam daje priložnost, da poudarijo svoje najmočnejše kvalifikacije.
Učinkovit, prilagojene spremno pismo bo tudi jasno, da so zelo zainteresirani za delo. To je zato, ker kaže, najem manager, ki ga želite delo dovolj, da bo čas, da gredo dodatno razdaljo.

Ko Cover pismo je pomembno

Spremno pismo daje tudi možnost, da bo vključeval podatke, da svoj življenjepis ne vsebuje. Na primer, če se prijavljate na daljavo, vaše spremno pismo bo vam omogočajo, da predstavi razloge za selitev, in omenil, da vam bo na območju kmalu za morebitni razgovor.

Vrzeli v zaposlovanju z razumnimi pojasnila se lahko obravnavajo tudi v vašem pismu. Spremno pismo je tudi idealen kraj za zagotavljanje konkretne primere, ki dokazujejo, da imate znanje in izkušnje, navedene v svoj življenjepis.

Poleg tega delodajalci pogosto pričakujejo, da bodo prejeli pokrova pisma, čeprav ni bilo določeno, da je treba s spremnim pismom, v svojih oglasih za zaposlitev.

Pomembno: Kandidati, ki ne jemljejo čas, da sestavite pismo se pogosto obravnavajo kot manj motivirani za delo.
V mnogih primerih, delodajalci ne bodo niti pogled na prošnjo za delo, ki ne vsebuje spremno pismo ali pismo o interesu.

Cover Letter Pisanje Nasveti

  • Napišite ciljno spremno pismo. Bodite prepričani, da napišete ciljno pismo. To je spremno pismo napisano z delovnih mest uvrstitev v mislih. Osredotočite se na spretnosti in sposobnosti, ki jih imajo, da bi si močno primerni za določeno delovno mesto.
  • Naj bo kratko.  Prepričajte se, da so vaši pisma jedrnati (največ ena stran kolona izvajajo na petih točkah) in da je vsaka izjava naredite prinaša nekaj pomembnega o svojih kvalifikacijah za kandidaturo.
  • Presegajo življenjepis. Izogibajte se preprosto ponavljanje svoj življenjepis. Navedite primere, ki ni omenjen v svoj življenjepis, in razširiti stvari navedene le na kratko v svoj življenjepis. Vaše spremno pismo mora imeti poseben namen v zvezi z vašo prijavo.
  • Urejanje, urejanje, urejanje. Napake v vašem spremno pismo lahko poškoduje vaše možnosti za pridobivanje intervju. Napake da boste videti površen, ali še huje, ne izobraženi. Bodite prepričani, da temeljito prebrati pismo, preden ga pošljete. Razmislite prosi prijatelja ali sodelavca, da ga preberete tudi za preverjanje tipkarske napake, slovnične napake, in zmedeno jeziku.

Ko ne vključi spremno pismo

Ne pismo je veliko bolje kot slabo napisan eno. Dobro sestavljen, spremno pismo služi kot vzorec vaše pisanje sposobnosti, vendar, žal, velja tudi obratno. Če nimate časa za pisanje dobro oblikovana, spremno pismo, ki parcel svoje sposobnosti in vas pozicionira za delo, odpove napor.

Prav tako, če je prošnja za zaposlitev naroči, da si ne bi smeli vsebovati spremno pismo, potem je zagotovo najbolje, da sledite navodilom, tako da ne nagajati vaš potencialni delodajalec.

Tudi, če vas družba prosi, da pošljete svojo prijavo prek spletne platforme, in ni prostora za vas, da predloži spremno pismo, ne skrbi.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *