Razlika med opravilom sveta in iskalnik

Posted on

 Razlika med opravilom sveta in iskalnik


To je lahko zavajajoče povedati razlike med ploščo delovnih mest in iskalnik delovnih mest, vendar pa je pametno vedeti, kje so seznami delovnih ki jih najdete na spletu, ki prihajajo iz. Značilno je, da v spremnem dopisu, boste omenjam, kako ste našli napotitvi delovnih mest. Preprosto povedano; delo svet je spletna stran, ki objave delovnih mest, ki jih delodajalci, medtem ko je iskanje zaposlitve motorji Ribiči spletnih in agregat zaposlitvene oglase iz desk, delovnih mest in spletnih strani delodajalcev.

Job Boards

Z delo odborov, so podjetja izrecno navedena svoje odprte pozicije in pogosto sprejemajo prijave na delovno mesto neposredno prek delovnih krovu. Delodajalci običajno plačati pristojbino v delovnih ploščo na seznam svoje delo na mestu – v bistvu je stran skladiščih nadaljuje in prodaja delodajalci dostop do njih.

Monster, ki je največji in najbolj znan delo krovu, je splošno plošča z napotitev čez široko paleto industrij. Dejansko  ponuja širšo paleto delovnih mest, vključno s pogodbenimi položajev, priložnosti za delo na domu, s poletnim delom in prostovoljnega dela. CareerBuilder  je bolj osredotočen na ljudi s diplome bachelor.

Druge bolj specializirane plošče osredotočiti na določeno industrijo. Kocke , na primer, je vodilno mesto za tech delovna mesta. Kariera Bank  in  eFinancial Zaposlitev  osredotočiti na finance in bančništvo. Sorta Kariera  objav medijev delovna mesta na televiziji, radiu in proizvodnjo. TalentZoo  zajema oglaševanje in trženje.

Zelo nišo usmerjeno delo osredotoča na zelo specifične kariere: a ploščad inženir bi si za delo na  Rigzone.com ; Če ste strokovnjak na naravnem obdelavo jezika,  NLPPeople.com  je mesto delo za vas.

Drugi nišo plošče poskrbi za segment trga dela, kot so delovna mesta vstop ravni, s poletnim delom, ali pripravništvo.

Iskalniki

Dejansko in  SimplyHired  sta dva izmed najbolj priljubljenih spletnih delo motorje, in zbirajo milijone oglasi na njihovih platformah. (Dejansko je tako delo iskalnik in delo krovu.)  Linkup  išče prek spletnih strani malih, srednjih in velikih delodajalcev, ne pa tudi prispevke delovnih plošč.

Niche iskanja zaposlitve motorji, kot so  Green Job banke  ali  JobsOnTheMenu , zbiranje delovnih mest iz različnih industrijo ali poklicne posameznih mestih.

Plošče v primerjavi Iskalniki

Boste našli več različnih delovnih objav o iskanju zaposlitve iskalnikih, ker vsebuje tudi navedbe iz več virov. Lahko pa tudi, da si preko podvojenih seznamov in se prepričajte, da prostih delovnih mest je še na voljo.

Prav tako lahko ciljanje širok iskanje zaposlitve je težko. Če iščete veliko podjetje, lahko dobite na stotine ali celo tisoče, rezultatov. Dodajanje parametrov, kot so lokacija lahko pomagala omejiti zadetke.

Če se vam zdi možnost preko delovnih krovu, boste morda morali registrirati na tem mestu, in nekateri celo zahtevajo pristojbino, da se pridružijo. Lahko pa se ukvarjajo tudi z veliko spam in oglasov.

Celovita strategija

Prav tako ne pozabite, da je zelo malo najame zgodilo skozi delo odborov. V članku o PBS , delodajalci so poročali, da le 1,3 odstotka njihovega najame prišel iz Monster in 1,2 odstotka z CareerBuilder.

Da bi povečali iskanje zaposlitve, uporabljajo tako desk zaposlitev in iskanje zaposlitve motorjev, skupaj z različnimi mestih, ker nobena stran išče vse delo oglasi.

Po tem, ne omejite iskanje zaposlitve do spletnih virov. Velika večina najame prišel z mreženjem. Vsaj 60 odstotkov vseh delovnih mest najdemo na ta način, in nekateri viri navajajo celo višjo statistiko.

Da bi povečali svoje možnosti pri iskanju zaposlitve, boste ljubezen in pridobivanje najel za položaj, ustvariti strategijo več Vile vključno nišo in splošnih iskalnikih delovnih mest in delovnih plošč in mreženje.

Predvsem pa ne imejte iskanje zaposlitve pod klobukom (tudi če je vaš trenutni položaj zaposlitev pomeni, da morate biti diskretni na socialnih medijih in na delovnem mestu). Povejte vsem, veste, da ste videti. Urnik datumov kava s kontakti še niste videli v nekaj časa, in nosijo vizitke v primeru, da vodijo v zvezi s socialno, ki bi lahko imela vodilno vlogo.

Nastavitev informativne pogovore z ljudmi, ki imajo delovna mesta, ki jih želite, in jih vprašajte, kako so prišli, kje so danes.

Ne pozabite: cilj je ne le priti do najel. To je, da bi našli delo, ki je zadovoljiva, pri delodajalcu, ki je dober kulturni fit, in da se ustrezno plača za vlogo in svoje sposobnosti in izkušnje. Da bi se to zgodilo, morate izkoristiti vsakega vira na voljo – ne samo plošče delovnih mest in iskalnikov.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *