Razlika med interning na mala podjetja v primerjavi z veliko podjetje

Posted on

 Razlika med interning na mala podjetja v primerjavi z veliko podjetje

Ko poletje pripravništva sezona zadetkov, veliko mladih kandidatov morali odločiti, kaj velikost podjetja želijo delati, start-up, ki je sredi velika podjetja ali velika podjetja. Čeprav pripravništva imajo ponavadi določene podobnosti, ne glede na velikost podjetja, svojo vlogo, izkušenj in možnosti se lahko razlikujejo, ko se premikate od večje podjetje v manjšem eno. Ne da bi vedel razliko lahko stresno, ko poskušate odločiti, katere praksa je pravi za vas.

Ko pristanemo stažu, ne glede na to, ali je podjetje veliko ali majhno, boste dobili veliko praktičnih izkušenj, življenjepis graditelja, priložnosti za mreženje, in priložnost, da se res odloči, če hočeš opravljati to polje po diplomi.

Blagovna znamka Priznanje

Nekateri ljudje pridobijo stažu izkušnje na velikih podjetij, kot so Fox in NBC , na primer. Velik,-blagovna znamka podjetja stažu na svoj življenjepis lahko pomaga pristati delo na strokovnem podjetju, po diplomi.

Velika imena stvar še bolj na področjih, kot so pravo, in ko je osebje s človeškimi viri skeniranje nadaljuje, izstopajo imena podjetij, ki izstopajo. Če ste študira marketing, boste dodali veliko večjo težo na svoj življenjepis, če vas intern za Disney, namesto butik podjetju.

srednje velika podjetja za odnose z javnostmi lahko ponudi veliko izkušenj na različne načine in lahko prepoznavnost imena na lokalni ravni, ki lahko pomagajo vaše post-kolegij možnosti. Mala podjetja imajo svoje prednosti, vendar ne boste dobili koristi ime, prepoznavanje. Morda imate tudi težje časa iskanju big-name mentorjev v manjših podjetjih in imajo slabši dostop do industrije veteranov, ki smo bili skozi zmleti in živeli povedati o tem.

V popolnem svetu, bi imeli korist doživlja več različnih velikosti podjetja in perks, ki gredo skupaj z vsako posamezno vrsto pripravništvo.

Na večjih podjetij, dejansko zagotavljanje pripravništva je lahko veliko bolj poglobljeno proces. Ti bi verjetno srečal z oddelka za človeške vire najprej izvedeti o določenih rokov uporabe, začetek rok, in končni datum. Morda vam bo dal tudi celostno promocijsko blago, kot portfeljev, pisala in druge dobrote, ki nosijo logotip podjetja.

Odvisno od velikosti podjetja in kako se določi njihova praksa program, lahko podjetje obravnava stažisti do brezplačnih kosil, izvršnih kosilo serije zvočnikov, internih druženje dogodkih, in še več. Na večjih podjetjih, je bilo več ljudi okoli vendar pa ni nujno, imeli priložnost srečati z njimi.

Pridobivanje delovnih izkušenj

Ko intern z smaller- in srednje velika podjetja, boste verjetno lahko vzpostavi močnejše odnose z ljudmi, ki jih delajo v skladu, saj je manj od njih in manj pripravnikov.

Morda tudi več realne možnosti, da pomagajo drugim na različnih projektih. Tipične naloge boste opravljajo kot pripravnik-administrativna dela, raziskovanja, zapiske in opazovanje sestankov, niso nujno razlikuje od dela, ki ga bo naredil na velika podjetja. Edina razlika je, da boste imeli več možnosti, da prevzame več odgovornosti in več različnih nalog.

Če razmišljate o stažu z družbo, ki ne zanimivih stvari, vendar nihče ni slišal za njih, to je v redu. Ali stažu, da vtis, da svoje najboljše, da se vključijo v smiselno delo, omrežja in pomoč pri čim več različnih nalog, kot je mogoče. V večjem podjetju, lahko še vedno dobil veliko izkušenj, ampak lahko bi tudi na koncu igranje računalniških iger na prazno mizo ves dan.

Okolje

Morda boste ugotovili, da interning za večje podjetje počuti kot generično, brezosebno izkušenj v nekaterih pogledih. Manjša podjetja imajo veliko lažje času ustvarja osebni občutek, in ker osebje ne bo tako velika, lahko resnično vez in spoznali svoje sodelavce.

V manjših podjetjih, boste verjetno imeli dostop do zaposlenih, ki so precej visoko v podjetju, ki vam lahko izpostavi več zanimivih dela in bolj vplivne stike. Nasprotno, lahko stažisti v večjih podjetjih se znašli kopiranje in oprijemalne kavo za nižje zaposlene ravni.

Te dni, večina študentov bo pripravnica s številnimi podjetij tekom njihovega college kariere. Ko ste končali pripravništvo z manjšo družbo, opravljanje pripravništva s prepoznavno blagovno znamko podjetja.

Vaš prej intern izkušnje naj bi pomagal pristati na precej veliko ime. Ob obeh priložnostih bo uravnotežila svoj življenjepis in vam koristne izkušnje na dva različna velika podjetja. Upamo, da do konca vaše prakse, boste imeli boljši občutek za velikost in obliko podjetja, ki ga želite delati po študiju.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *