Verbalna komunikacija – Essential Soft Skill

Posted on

Verbalna komunikacija - Essential Soft Skill


Verbalna komunikacija je izmenjava informacij med posamezniki ali skupinami skozi govor. To je eden od načinov, da sodelujejo z našimi šefi, zaposleni, sodelavci in strankami ali stranke pri delu. Uporabljamo tudi aktivno poslušanje, neverbalne komunikacije, kot govorico telesa in obrazno mimiko, in pisno komunikacijo.

Ko so vaše verbalne komunikacijske sposobnosti šibka, predvideni prejemniki sporočil ne bodo mogli razumeti, in posledično ne bodo mogli ustrezno odzvati. Medtem ko te napake ne počivajo zgolj poslušanje spretnosti zvočnikov, slaba ali napačno razumevanje neverbalne namige lahko tudi kriva, ko začnejo z njim ali njo.

Kako izboljšati vaše verbalne komunikacije

Izboljšanje vaše verbalne komunikacijske spretnosti, ki vam bo pomagal izogniti nesporazumom pri delu. Vzemite naslednje korake, ki se začne, še preden vse besede zapustijo usta:

 1. Bodite pripravljeni: Preden začnete pogovor, ugotoviti, katere informacije želite zagotoviti. Potem se odloči za najboljši način, da ga rele na svoj prejemnika. Na primer, ali boste morali to storiti iz oči v oči, ali bo telefonski klic storiti?
 2. Izberite svoje besede Previdno: Uporaba besedišča prejemnik lahko enostavno razumeti: če on ali ona ne razume vaše besede, bo vaše sporočilo izgubi.
 3. Govorite jasno:  Bodite pozorni na svoj obseg in hitrost govora. Ko že govorimo pretiho bo težko za vsakogar, da vas slišim, ampak kričanje lahko zelo off-dajanje. Govorite dovolj počasi, da se razumemo, a ne tako počasi, da si nosil poslušalca ali ga dati ali ji za spanje.
 4. Uporabite pravilno Tone:  Tvoj glas lahko pokažejo svoje prave občutke in odnos. Na primer, če ste jezni ali žalostni, bo prišel čez skozi ton. Poskusi, da ostanejo v nadzor nad tem, da bi se izognili razkrivajo več, kot si želite, in moteča poslušalca z namenom, vaše sporočilo je.
 5. Naredite Stik z očmi: oseba, za katero ste govor bodo bolje mogli povezati z vami, če boste ohranili stik z očmi po vsej pogovor.
 6. Preverite V Z Poslušalec občasno: Get povratne informacije, da preverite, ali je oseba, s katero ste govor vas razume. On ali ona mora “zaslužiti”, kaj želiš povedati. Medtem ko govorimo, opazujejo svoje obrazno mimiko in govorico telesa, ali pa preprosto prosite za verbalno potrditev, da ti on ali ona razume.
 7. Izogibajte Distractions: Ozadje Hrup bo odvrnejo poslušalca in da je težko za njega ali njo, da slišim, kaj si rekel, nikoli ne moti, ga razumeti. Poiščite miren kraj za pogovor. Če ste govoril z nekom po telefonu, pojdite na mirni lokaciji in se prepričajte, on ali ona je v enem kot dobro. Če to ni mogoče, v tem trenutku, poskrbi, da se govori, ko je.

Zaposlitev, ki zahtevajo odlične verbalne veščine komuniciranja

Ne glede na to, kaj vaša kariera je, boste verjetno morali govoriti, da ljudje vsaj občasno. Zato dobre verbalne komunikacijske spretnosti so kritične. Nekateri poklici, pa je odvisno od imajo odlične verbalne komunikacijske sposobnosti. Tukaj je nekaj, ki zahtevajo to mehko spretnosti:

 • Izvršni:  Glavni vodstvo sta odgovorna za vse dejavnosti v organizacijah, ki jih vodijo. Sposobni morajo biti za izmenjavo informacij s tistimi znotraj in zunaj organizacije, vključno z drugimi vrhunskimi vodstvo, zaposlene, stranke in delničarje.
 • Šolski ravnatelj:  Glavni upravljanje osnovnih in srednjih šol. Odlične verbalne komunikacijske spretnosti jim dovoliti, da komunicirajo s šolo fakultete, staršev in učencev.
 • Manager : Vodstvo nadzor nad delom delavcev v oddelku, je ali celotne organizacije. Ti morajo biti sposobni zagotoviti povratne informacije, da svoje delavce na jasen način.
 • Operacije analitik: S svojo strokovno znanje iz matematike, delovanje raziskovalne analitiki pomaga podjetjem in drugi subjekti reševati probleme. Močne verbalne komunikacijske sposobnosti jim omogočajo, da deluje kot član skupine.
 • Medicinska Znanstvenik:  Medicinski znanstveniki raziskave vzrokov bolezni in razvoj metod za preprečevanje in zdravljenje na podlagi njihovih ugotovitev. Ti morajo biti sposobni pojasniti svoje rezultate kolegom.
 • Economist: Ekonomisti preučiti porazdelitev sredstev. Sodelujejo s strankami in razpravljajo o svojih ugotovitvah z njimi.
 • Klinična ali svetovanje Psiholog:  Klinični in svetovanje psihologi diagnosticiranje in zdravljenje posameznike, ki imajo duševne, čustvene in vedenjske motnje. Porabili so svoje dni se pogovarjam z ljudmi.
 • Arheolog:  Arheologi študij zgodovine in prazgodovine, ki jih preučuje dokaze, ki so ostali ljudje. Ti morajo pojasniti svoje ugotovitve raziskav kolegom.
 • Zakonska zveza in družinskih terapevtov: zakonski zvezi in družinskih terapevtov obravnava posameznike, družine in pare za duševnimi motnjami in medosebnih problemov. Morajo prenašajo podatke svojim strankam.
 • Učiteljev:  Učitelj naroči učencem v različnih temah. Pojasnjujejo pojme študentom, sodelovanje z drugimi učitelji in razpravljali o napredku učencev s starši.
 • Knjižničar:  Knjižničarji izbrati in organizirati materialov v javnem, šole, akademske, prava, in podjetij knjižnice. Učijo knjižnice pokroviteljev, kako uporabiti ta sredstva.
 • Zobozdravnik:  Zobozdravniki pregledati in zdravljenje zob in dlesni pacientov. Sodelujejo z zobni higieniki in pomočnikov, pa tudi razpravo o postopkih s svojimi pacienti.
 • Farmacevt:  Farmacevti odpravijo zdravil na recept za paciente. Zagotavljajo informacije in navodila, ki so jim, da bodo lahko učinkovito in varno uporabo teh zdravil.
 • Direktor marketinga:  vodje trženja oblikujejo in izvajajo podjetij trženjskih strategij. Sodelujejo s člani marketinških skupin.
 • Razvijalec programske opreme:  razvijalci programske opreme nadzoruje oblikovanje računalniške programske opreme. Močne verbalne komunikacijske sposobnosti jim omogočajo, da naroči člane njihovih ekip.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *