Najboljše tehnike za uspešen razgovor za službo

Posted on

Najboljše tehnike za uspešen razgovor za službo

Ko ste na razgovoru za službo, lahko majhne stvari naredijo veliko razliko. Že majhna napaka vas lahko stane ponudbe za delo. Vzemite si čas za pripravo, da boste lahko na vsakem razgovoru za službo naredili najboljši možni vtis.

Te tehnike intervjujev zajemajo vse osnove, ki jih morate poznati, da izpopolnite svojo tehniko intervjuja in opravite razgovor za službo. Naj bo vaše srečanje z vodjo zaposlovanja uspešno od začetka do konca, od odjave podjetja do pošiljanja zahvale na razgovoru.

Izboljšajte svojo tehniko intervjuja

Razgovor za službo vam daje priložnost, da zasijete. To, kar rečete in storite, vas bo bodisi premaknilo v naslednji krog obravnave zaposlitve ali pa vas bo izločilo iz spora.

Obleka za uspeh na intervjuju

Prvi vtis, ki ga naredite na potencialnega delodajalca, lahko močno vpliva na izid vašega razgovora za službo. Prva presoja anketarja bo temeljila na tem, kako izgledate in kaj nosite. Zato je pomembno, da se za razgovor za službo vedno primerno oblečete. Kaj je primerno, se razlikuje glede na delodajalca, zato boste morali izbrati obleko, ki je primerna za kraj, kjer se želite zaposliti.

Izboljšajte svoje veščine intervjuja

Med razgovorom za službo je vaša sposobnost komuniciranja z anketarjem in artikuliranja svojih misli prav tako pomembna dejavnika pri pridobitvi službe kot kvalifikacije, navedene v vašem življenjepisu. Pred intervjujem si vzemite nekaj časa, da zagotovite, da je vaš nabor veščin za razgovor tako pripravljen kot vaš življenjepis.

Zmanjšajte stres pri intervjuju

Intervjuji so lahko stresni, tudi če ste profesionalec, ki se je udeležil mnogih od njih. Obstajajo tehnike, ki jih lahko uporabite za zmanjšanje stresa pred in med razgovori za službo, in strategije, ki jih lahko uporabite za zmanjšanje tesnobe, ki lahko spremlja vaše iskanje zaposlitve. Tako boste veliko lažje vodili intervju, ko se ne boste počutili pod stresom.

Naredite najboljši prvi vtis

Prvi vtisi so res pomembni in na razgovoru za službo nimaš veliko časa, da bi naredil dober vtis. Od trenutka, ko pozdravite receptorja do trenutka, ko zapustite stavbo, vas ocenjujejo kot potencialnega novega zaposlenega. Pomembno je, da na vsakega, ki ga srečate, pustite najboljši vtis.

Prodajte se anketarju

Ko ste na razgovoru za službo, je odvisno od vas, da svoje kvalifikacije in poverilnice prodate vodji zaposlovanja. Anketarju boste morali tudi pokazati, da ste primerni tako za položaj kot za organizacijo. Z nekaj pripravami se boste lahko predstavili kot kandidat, ki bi ga katera koli organizacija rada zaposlila. Če se boste potrudili, da boste na svojo stran pridobili vodjo zaposlovanja, vam bo pomagalo pri zaposlitvi.

Kaj storiti, ko ste introvert

Intervjuji so lahko res zahtevni, ko ste introvert, vendar obstajajo tehnike, ki introvertom pomagajo, da zasijejo med razgovori za službo, vključno s tem, kako se pripraviti in voditi intervju ter kako prodati svoje introvertne lastnosti.

Vzemite si čas in se po intervjuju zahvalite

Če si vzamete čas za zahvalo po razgovoru za službo, ni le dober bonton na razgovoru. Prav tako okrepi vaše zanimanje za položaj in spraševalcem pokaže, da imate odlične veščine spremljanja. Uporabite tudi svoje pismo zahvale, če želite obravnavati vsa vprašanja in pomisleke, ki so se pojavili med intervjujem.

Vadite intervjuje

Če si boste vzeli čas za pregled tipičnih vprašanj na razgovoru, ki vam bodo verjetno zastavili med razgovorom za službo, vam bo pomagal ustvariti okvir za vaše odgovore. To bo tudi pomirilo vaše utrujene živce, ker se ne boste trudili za odgovor, medtem ko ste na vročem mestu za intervju.

Vnaprej vadite razgovore s prijateljem ali družinskim članom in veliko lažje vam bo, ko boste dejansko na razgovoru za službo.

Uporabite svoje omrežne stike

Koga poznate v podjetju, s katerim opravljate razgovore, je res pomembno. Vaše povezave vas lahko napotijo ​​na zaposlitev, zagotovijo notranje informacije o podjetju in vam povedo, kaj lahko pričakujete med razgovorom.

Preverite podjetje

Koliko veste o podjetju, ki vas je pravkar kontaktiralo, da bi se dogovorili za razgovor? Moralo bi biti veliko in vse informacije, ki jih potrebujete, so na voljo na spletu. Spoznajte kulturo podjetja in uporabite svoje povezave, da pridobite prednost pri intervjuju.

Pripravite se na telefonski razgovor

Medtem ko aktivno iščete zaposlitev, je pomembno, da ste v kratkem pripravljeni na telefonski razgovor. Nikoli ne veš, kdaj bi lahko poklical zaposlovalec ali kontakt za mreženje in vprašal, ali imaš čas za pogovor o zaposlitveni priložnosti.

Vodite skupinski intervju

Intervjuiranje z eno osebo je dovolj težko, še težje pa je, če morate intervjuvati s skupino (ali komisijo) anketarjev.

Intervju med večerjo

Če vas popeljete na zajtrk, kosilo ali večerjo, ima anketar možnost, da preveri vaše komunikacijske in medosebne veščine ter vedenje za mizo v bolj sproščenem okolju kot v pisarni. Izvede, kako ravnati z intervjujem med večerjo, vključno s tem, kaj naročiti, bonton pri večernem intervjuju, kdo plača in več nasvetov za razgovor ob kavi ali obroku.

Izogibajte se tem napakam pri intervjuju

Česa ne bi smeli storiti med intervjujem? Oglejte si najpogostejše napake, zmote in napake na razgovorih za zaposlitev, ki jih lahko naredi kandidat za zaposlitev. Nekateri od njih so manjši; drugi lahko povečajo ali zmanjšajo vaše možnosti za zaposlitev. Nato si vzemite čas za pripravo pred intervjujem, tako da vam ni treba skrbeti, kako je potekalo po koncu.

Več tehnik razgovorov za zaposlitev, ki vam bodo pomagale pri zaposlitvi

Oglejte si več nasvetov za telefonske intervjuje, druge intervjuje, intervjuje za kosilo in večerjo, vedenjske intervjuje, javno intervjuje, vadite intervjuje in dodatne nasvete za uspeh intervjuja.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *