Pravna Kariera: Kako postati paralegal

Posted on

Pravna Kariera: Kako postati paralegal

Paralegal, ali pravna pomočnik je oseba, ki v pravni stroki, ki opravlja nekatere naloge, ki bi se običajno izvajajo z odvetnikom, je treba paralegal ni prisoten. Ti vključujejo preiskovanje dejstva v zvezi s primerom, anketiranja strank in prič, priprava pravnih dokumentov, in izvajanje pravnega raziskav. Paralegali ne more dajati pravnih nasvetov in vedno dela pod nadzorom odvetnika in so bistvenega pomena za pravno stroko, saj pomagajo odvetniki v večini vidikov primera raziskav in priprav.

Izraza “pravniškega pomočnika” in “pravna asistent” včasih zamenljivi, ampak da se počasi začenja na spremembe v industriji. Pravna pomočniki zdaj nanaša na več tajniške vlog, medtem ko paralegals opravljajo več nalog, ki so neposredno povezane z zakonom.

Kdo bi moral biti Paralegal

Te zanima, v pravnih kariere, vendar ki niso prepričani, da želijo, da gredo študirat pravo, so dobri kandidati postanejo paralegals. Obstajajo tudi nekatere specifične spretnosti, ki naj bi paralegals razpolagajo, vključno s komunikacijskimi veščinami, raziskave in preiskovalnih spretnosti, in multi-tasking spretnosti. To so spretnosti, ki se poučujejo v formalnih Paralegal izobraževalne programe, vendar pa pomaga, če jih že imajo do neke mere.

Urad za statistiko dela navaja, da so obeti delo za Paralegal poklic narašča za okrog 17% med 2012 in 2022, kar je hitreje kot povprečni odstotek rasti. Če ste zainteresirani za kariero, ki raste hitreje od povprečja, ali če imajo potrebno znanje in so zainteresirani za ameriškega pravnega sistema, lahko kariero kot paralegal za vas.

Kako postati Paralegal

Po podatkih Narodne zveze Paralegal združenj, obstaja več načinov, da postati paralegal. Obstajajo potrdilo programi, dveletni programi in štiriletne programe, ki imajo vse odlike, in po kateri poti se odločite, da gredo odvisna od vaše trenutne vloge in izobraževalnega statusa in kaj vaše morebitne cilji so.

Temelji na trenutnem trgu dela, je priporočljivo, da imajo paralegals štiriletno izobrazbo z najmanj 24 kreditnih točk v pravnih posebnih tečajih za. Obstajajo tudi po maturi potrdila, ki omogoča tistim z štiriletna stopinj na drugih področjih, da bi prinašala potrebne kredite in certificiranje za zaposlovanje dobiček kot paralegal. Top-tier odvetniške družbe na splošno kot njihovi Paralegali imeti štiriletno izobrazbo s potrdilom je na vrhu, da, če želite, da gredo tej progi.

NFPA ima predlagani učni načrt za Paralegal programov, vendar ne vsi programi spoštujejo te standarde. Obstaja veliko spletnih virov s pomočjo zainteresirane študente najti pravo formalni izobraževalni program za njih. Obstaja tudi možnost, odobrenega programa Ameriška odvetniška zbornica, ki jo je NFPA priporoča. Ti programi so bodisi doseglo ali preseglo standarde za Paralegali, ki jih določi ABA.

Ko ste gotten neke formalne izobrazbe, pa je tudi stalno izobraževanje, ki vodi do Paralegal potrjevanje. To se razlikuje od certificiranja po maturi, ki je bilo že omenjeno. Paralegal potrjevanje zahteva, da ima paralegal vsaj eno leto izkušenj in nato opraviti formalni preizkus.

Biti Odvetnik

Odločitev, da postane Paralegal ne pomeni, da ne more postati odvetnik po vrsti. To je pogosto priporočljivo, da ljudi zanima v zakonu, ne pa odločno prepričani, da želijo, da gredo na pravo šolsko delo kot paralegal, da pridobijo izkušnje na pravnem področju in da se, če se kot delaš te vrste dela videti. Zakon šola je tako zelo težko in zelo drago, tako da, če niste prepričani, če je to prava poteza za vas, iskanju zaposlitve, kot je paralegal bolj stroškovno učinkovita naložba, medtem ko ste se odločili. To bo tudi omogočilo, da si ogledate pogoje, da odvetniki delajo na podlagi, ki bo verjetno tudi vam pomaga, da vašo odločitev.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *