Sporočilo spretnosti Seznam za prodajalce

Posted on

 Sporočilo spretnosti Seznam za prodajalce

Ne vedo, kako učinkovito komunicirati, je minimalna zahteva v prodaji. Če ne morete govoriti z ljudmi in se jim, da odprejo in deliti podatke z vami, boste borijo, da jim prodati. Ocenite svoje komunikacijske veščine na naslednjih področjih, da vidite, kje ste zelo uspešne in če boste potrebovali malo več dela.

Dajanje Pripravljena govor

Dali predhodno pisno predstavitev učinkovito je nujen del prodajnega procesa. Lahko daš pripravljeno predstavitev ne zveni pompozno in nenaravno? Lahko ročaj vprašanja, ne da bi izgubili tok? Lahko vključuje dejavnike, ki so pomembni za določeno možnost?

Improvizacija je predstavitev

V večini primerov boste imeli prodajno predstavitev pripravljena iti, ampak kaj, če srečaš možnost nepričakovano in želi govoriti prav zdaj? Lahko daš usklajeno različico igrišču brez vaše pripravljenih materialov? Na mreže ali industrijskih dogodkih, lahko govorimo o tem, kaj storiti v privlačen način? Boste morali improvizirati in poskrbite, da boste lahko učinkovito svoje sporočilo na kraju samem.

Ko smo že učinkovito to Strangers

Ko ste hladno kliče ali spoznavanje novih možnosti, boste morali graditi takojšnjo povezavo med sebi in tujcem na drugi strani telefona ali osebno. Lahko interes nekoga v nekaj sekundah in jih prosi za več? Lahko začnete graditi odnos takoj, tako da bo možnost vam zaupam dovolj, da bi sestanek? Lahko nemoteno izpolnjuje pogoje za možnost po telefonu? Lahko zaprete na pridobivanje sestanek?

Izdelava Small Talk

Večina prodajne predstavitve in praktično vsi sejmi in dogodki vključujejo določeno količino kramljanje, preden prideš do realnega delovanja. Ali lahko klepetate udobno v bližini tujci? Ali lahko naredite sami simpatičen? Lahko uporabite priložnostne pogovor začeti kvalificirani in stavbe odnos z obeti?

Ravnanje nesrečen stranke

V idealnem svetu, bi nezadovoljni kupci vedno prikličete servis ali tehnično podporo, da bi dobili svoje probleme rešiti. Toda v tem svetu, mnogi kupci raje pokličite svoje prodajalca – on je eden najbolje vedo in tisti, ki jih zaupajo popraviti stvari. Lahko deaktivirati jezno stranko? Ali lahko pojasnite težavno problem, ne da bi dodatno prizadeli stranko? Lahko se opravičujem tudi za napake (tvoje ali nekdo drug)?

Risanje ljudi Out

Zbiranje informacij je ključni del tako izpolnjujejo pogoje za možnost in odkrivajo prednosti, ki bodo njihove oči zasvetijo. Lahko spodbudi ljudi, da govori? Lahko postavljajo vprašanja, ne da bi zdelo kot zasliševalec? Lahko bi ljudje udobno delitev osebne podatke z vami?

Glavno sestanek

Če delaš kompleksno prodajo z več nosilci odločanja, boste verjetno na koncu govori, da vse od njih naenkrat. prodaja B2B pogosto skupin, ki sodelujejo v procesu nakupa, tudi če je samo en glavni odločevalec. Lahko dejansko govoriti v skupini? Lahko obdržite srečanje na stezi, ne da bi užalili nikogar? Lahko bi svoje občinstvo občutek, kot da ste pozorni na vsako od njih?

pogajalska

Pogajanja je velik del prodaje. Vsako možnost želi najboljšo možno ponudbo, in boste morali najti način, da bi dosegli dogovor, da bodo vsi zadovoljni. Lahko prišli do dobrega kompromisa? Ali lahko poveste, kdaj stati trdno in kdaj popustiti? Lahko oditi od pogajanj, če je možnost da je nesmiselno?

Komuniciranje s sodelavci

Kot prodajalec, kar potrebujete za dobro delo z vašim kolegi prodajalcev, vaš vodja prodaje, in z zaposlenimi v drugih oddelkih. Lahko dobite skupaj z ljudmi, ki so zelo različne osebnosti? Lahko obdržati odprte linije za komunikacijo z drugimi oddelki? Lahko ročaj sporov na delovnem mestu in se jim mirno rešitev?

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *