7 načinov za varčevanje denarja med iskanjem zaposlitve

Posted on

7 načinov za varčevanje denarja med iskanjem zaposlitve

Koliko dejansko stane novo zaposlitev? Žal je odgovor, da je odvisno. Raziskava CareerBuilder poroča, da je 27% iskalcev zaposlitve, ki so nastali pri iskanju zaposlitve, porabili več kot 200 USD, predvsem za oblačila (39%), prevoz (22%) in potovanja (21%).

Če iščete zaposlitev na svojem področju v vašem lokalnem metroju in je vaš življenjepis trenutno in v dokaj dobri formi, se boste morda izognili zgolj proračunu denarja za plin ali avtobusne vozovnice in stroškom tiskanja nekaj dodatnih kopij svoj življenjepis.

Če pa iščete zaposlitev v novem mestu , bodisi poskušate spremeniti poklicno pot ali se podati za daljši lov na delo, bi lahko bili vaši stroški precejšnji. Glede na vašo situacijo boste morda morali pripraviti proračun za obleko za razgovor ali dve, prevoz do in iz intervjuja, storitve poklicnega usposabljanja, nadaljevanje pisanja pomoči, usposabljanje za delo in drugo.

Dobra novica je, da niso vsak stroški brez pogajanj – z malo priprave in iznajdljivosti lahko pogosto najdete podobne storitve za manj denarja. Ne pozabite prebrati sedmih najboljših načinov za varčevanje denarja med iskanjem zaposlitve

Organizirajte se

Eden najboljših načinov za varčevanje denarja med iskanjem zaposlitve je prihranek časa z organiziranjem . Za to vam ni treba navajati drage programske opreme ali organizatorjev. Verjetno imate že veliko orodij za produktivnost, ki so kot nalašč za organizacijo iskanja zaposlitve. Ustvarite preglednico za delo za delo v programu Microsoft Excel ali Google Drive. S pomočjo vgrajenih aplikacij in funkcij pametnega telefona sledite svojim rokom ali ustvarite opozorila in sestanke v Google Koledarju. Prenesite brezplačne aplikacije za iskanje zaposlitve iz Dejansko , Glassdoor, CareerBuilder in še več.

Izposodite si intervjuja za prijatelje in družino

Za dober prvi vtis na razgovoru za službo je nujno, da se primerno oblečete. Tudi če je postopek razgovora oddaljen in pogovarjate prek Zoom ali Skype , morate del obleči. Glede na kulturo podjetja lahko to pomeni karkoli, od poslovne priložnostne obleke do poslovne obleke in oblačilnih čevljev.

Namig : splača se opraviti raziskavo. Medtem ko je najbolje, da se na drugi strani oblačite bolj kot manj, ne želite iti predaleč v nobeno smer. Če se na primer pogovarjate ob zagonu, lahko poslovna obleka ustvari napačen vtis.

Če v omari (ali v sedanji velikosti) nimate popolnih oblačil za intervju, ne domnevajte, da ste zapeti pri nakupu nečesa novega. Povežite se z novo obleko tako, da prijatelje in družino vprašate, ali imajo primerno oblačilo za skupno rabo.

Oglejte si spletna mesta mode in pošiljke, kot so Poshmark, ThredUp in TheRealReal, za nakup modne obleke. Če tega ne storite, poiščite lokalno trgovino ali trgovino s pošiljkami. Morda boste presenečeni nad tem, kar najdete.

Izogibajte se izplačevanju žepov za potne stroške

Eden največjih stroškov za razgovor zunaj mesta je potovanje in nastanitev. Letalske karte, vozovnice za vlak, plin, najem avtomobilov in hotelske rezervacije lahko hitro naletijo na velik denar. Morda boste plačali na stotine ali celo tisoče dolarjev, preden ste sploh stopili v pisarne podjetja.

Ampak morda ne boste morali plačati celotnega računa. Nekatera podjetja bodo plačala potne stroške in nastanitve. Nervozno sprašujte, kdo plača? Razmislite, ali bo podjetje v vašem imenu organiziralo potovanja. Če rečejo ne, potem lahko razmislite, ali bi se pogajali za povračilo.

Če je postopek razgovora že zgodaj in delodajalec ne bo začel uporabljati zavihka, lahko vprašate tudi, ali bi v tej fazi razmislili o video intervjuju ali telefonskem klicu. Potem, če bodo stvari dobro, boste vedeli, da se vaša naložba v potne stroške za naslednji intervju verjetno bolj izplača.

Opomba : Mnogi delodajalci vodijo postopek najema – od razgovorov do vkrcanja – na spletu. Morda se boste celo lahko zaposlili za delo, ki ga boste opravili osebno, brez dodatnih stroškov.

Najprej preizkusite brezplačna spletna mesta za iskanje zaposlitve

Iskalniki zaposlitve in oglasne deske so koristni viri seznamov za številne iskalce zaposlitve – in veliko jih je brezplačno za uporabo. Najprej se osredotočite na spletni del iskanja zaposlitve na teh brezplačnih spletnih mestih in si prihranite stroške mesečnih naročnin. Preizkusite nekaj najboljših delovnih mest, da si ogledate, katera ponuja največ možnosti, ki ustrezajo vašim interesom.

Želite preverjene sezname na trgu dela? Mnoga spletna mesta, ki zaračunavajo pristojbino, ponujajo brezplačno preizkusno obdobje za nove uporabnike. Prepričajte se, da v koledar zapišete račun, če želite preklicati račun, da ne boste več plačevali naročnine, ki je ne potrebujete več.

Izkoristite brezplačno

Če že nekaj časa iščete službo in nimate veliko sreče, je morda čas, da v svoj življenjepis dodate nekaj novih znanj. In morda ne bi morali prevzeti zajetnega računa za šolnino, da to storite.

Pomembno  : vaš prvi korak je, da določite veščine, ki bodo najbolj navdušile delodajalce in imele največji pozitivni vpliv na vaš spodnji del. Eden od načinov za to je, da pregledate usposobljenost svojih vrstnikov na svojem področju, bodisi tako, da si ogledate njihove profile LinkedIn ali skenirate oglase o zaposlitvi za ciljni naziv delovnega mesta.

Ko določite, katere veščine se morate naučiti, poiščite brezplačne spletne tečaje prek organizacij, kot sta Coursera ali edX.

Želite izvedeti več o programih usposabljanja, vajeništvu ali certifikatih? CareerOneStop je središče za poklicno usposabljanje in usposabljanje Ministrstva za delo ZDA s povezavami do virov, ki lahko pomagajo.

Dosezite do svoje šole

Karierno usposabljanje, pomoč pri pisanju življenjepisa in spremnega pisma, pomoč pri iskanju zaposlitvenih nalog, viri za poklicno mreženje in praktični razgovori lahko pomagajo pri iskanju zaposlitve veliko bolj uspešno, kot če ga opravljate sami.

Nasvet : Če ste diplomirali že zdavnaj, vam center za poklicno kariero morda ni prva misel, ko iščete zaposlitev – vendar bi moralo biti.

Karierni centri pogosto nudijo brezplačne mrežne vire, pomagajo pri nadaljevanju in intervjuju ter karierne storitve za študente, tudi če niso nedavno diplomirani. Spletno mesto vaše šole mora vsebovati več informacij o oddaljenih storitvah za alumne in o tem, kako vzpostaviti stik.

Prihranite denar na tehnologiji 

Težko je malo iskalcev zaposlitve brez tehnologije, čeprav so v industriji opekarne, ki se močno zanašajo na mrežne povezave. Če pa med iskanjem zaposlitve iščete kraj, s katerim bi prihranili denar, je zdaj pravi čas, da pregledate svoje mesečne izdatke za mobilne storitve, internet in druge ključne tehnologije.

Prihranite denar za storitev mobilnega telefona z uporabo predplačniških paketov, paketnih storitev ali preklopa vašega načrta na tistega, ki bolj ustreza vašim vzorcem uporabe. Povežite internet in kabel – ali pa odrežite vrvico in izvlecite stacionarni kabel. Lahko pokličete trenutne ponudnike storitev in vprašate o popustih za veterane, študente, AAA, AARP in druge organizacije.

Bodite prepričani, da ne boste spremenili nobenih sprememb, ki bi ogrožale vašo sposobnost povezovanja s potencialnimi delodajalci, na primer prehod na manj zanesljivo storitev mobilne telefonije. Ne želite preklicati klica z vodjem zaposlitve, samo ko ponujajo zaposlitev .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *