Prvi Odpuščen vs Prvi Laid Off

Posted on

Prvi Odpuščen vs Prvi Laid Off

Pred kratkim ste izgubili službo. Še posebej, če je bila odpoved presenečenje, lahko imate veliko vprašanj o vašem položaju. Toda zdaj, ni več pomembno vprašanje, kot je to: ste bili odpustili – ali ste bili odpuščeni?

Biti odpustili in odpuščeni sta dva različna načina izgublja svoj položaj, in razlike lahko vplivajo na vašo upravičenost za brezposelnost, kot tudi vaše najem obete za prihodnost. Torej, to je dobra ideja, da je zelo jasno, natančno naravo vašega odpovedi, če izgubite službo.

Če je treba, da zveni, kot da bi enostavno razlikovati, da, imaš prav: v idealnem primeru, vaš nekdanji delodajalec bi bilo zelo jasno o naravi svojega ločitvi od družbe. Toda, kot vemo, v realnem svetu je pogosto daleč od popolnosti.

Tukaj je tisto, kar morate vedeti o razlikah med žganjem in odpuščanja, in kako vedeti, kje stojijo, ko ste izgubili službo.

Ko je delavec Odpuščen

Delavec lahko odpustili zaradi različnih razlogov. Morda je najpogostejši razlog za to, da odpove za vzrok je nezadovoljivo uspešnost na delovnem mestu. Delavci bi lahko odpustili tudi za kršitve, ki niso v skladu s standardi družbe, pri čemer preveč časa off, poškodovanje podjetje lastnino, neprijetno organizacijo javno, ali kako drugače ni držala pogojev njegove pogodbe o zaposlitvi.

Ko je delavec odpuščen, ni pričakovati, da so ponovno da na datum v prihodnosti. Ta vrsta odpovedi ni začasen in je povezana z uspešnostjo ali vedenja zaposlenega, da ne bo finančno stanje družbe.

Ko je delavec odpuščen

Ko je delavec odpuščen, je običajno nima nič opraviti z osebno uspešnost zaposlenega. Odpuščanja se pojavijo, ko opravi družba za prestrukturiranje ali racionalizacijo ali gre ven iz poslovanja. V nekaterih primerih je lahko tloris začasna in zaposleni se ponovno da ko si bo gospodarstvo izboljšuje.

Opomba: V nekaterih primerih se lahko iz-off zaposleni pravico do odpravnine in druge ugodnosti za zaposlene, ki jih njihov delodajalec. Na splošno, ko so delavci odpuščeni, ste upravičeni do nadomestila za brezposelnost.

Ugotoviti naravo vašega odpovedi

Prva stvar, ki jo je treba ugotoviti, kot novo preneha zaposlenega, je, kako bo vaš nekdanji delodajalec opredeliti svojo ločitev od družbe.

Če ste na-volji zaposlenih – in delavci v večini držav v ZDA, ki so – delodajalec ni zavezan, da vam priskrbi razlog za vaše odpovedi. Ampak to je še vedno primerno, da bi jih vprašal, kako bodo oglejte odpovedi, ko govori, da bodočimi delodajalci in pisarno državnega brezposelnosti.

Sproščanje zahtevkov

Značilno je, da se bodo delodajalci vprašal odpuščenih zaposlenih, da podpiše sporazum ločitev zaposlovanje, včasih (vendar ne vedno), v zameno za paket odpravnine.

To je vedno dobra ideja, da traja nekaj časa za branje in presojo sporazuma pred podpisom.

Pomembno: Ne ničesar podpisati v vročici trenutka, neposredno po učenju vašega odpovedi. Poleg tega je pogosto pametno, da se posvetuje z odvetnikom zaposlitvi.

zbiranje Brezposelnost

Za zbiranje brezposelnosti, je običajno potreben, da so izgubili službo “brez krivde svoje.” Ljudje, ki so odpuščeni, so verjetno prejeli brezposelnosti, ker so zapustili zaradi prestrukturiranja in ne osebno uspešnost.

Ljudje, ki so streljali so manj verjetno, da prejmejo brezposelnosti, ker so zapustili zaradi težav z njihovo osebno uspešnost. Vendar, če lahko odpustili zaposleni trdijo, da je bilo njihovo sprožitev neutemeljeno ali ni povezana z uspešnostjo, lahko upravičeni do brezposelnosti.

Nasvet: Če niste prepričani, ali ste upravičeni do brezposelnosti, se posvetujte s svojim državno zavodu za zaposlovanje.

Poznaj svoje pravice

Če izgubite službo nepričakovano, je pomembno vedeti, kje stojiš. Ti se lahko zakonsko pravico za plačilo neizkoriščenega časa off, npr. Vaš nekdanji delodajalec mora tudi povedati, kaj pričakovati v smislu prejemu zadnje plačo, prevrnitev pokojnine, in dostop do pokritost COBRA.

Prav tako je pomembno vedeti, ali je vaš ločitvi od grofov podjetja kot nepravilne prekinitve.

Pomembno: Če so bile izstreljene nekaterih diskriminatornih razlogov, prosimo, da se zavežejo nezakonito dejanje, ali pa zato, ker ste prijavi nepravilnost, lahko zaščiteni pod državo, zvezno ali pogodbenem pravu. Posvetujte se z odvetnikom zaposlitvi za več informacij o svoji specifični situaciji.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *