Razlika med Nadaljuj in življenjepisi

Posted on

Razlika med Nadaljuj in življenjepisi


Kakšna je razlika med življenjepis in življenjepis? Primarne razlike med življenjepis in življenjepisom (CV), so dolžina, kaj je vključeno, in to, kako se uporablja za. Medtem ko sta se uporablja v aplikacijah služba, življenjepis in CV niso vedno medsebojno zamenljivi.

Večina nadaljuje v Združenih državah Amerike so na osnovi usposobljenosti : da so osebni trženje listine, ki naj bi predstavitev kandidatove sposobnosti, pomembne dosežke in delovne izkušnje v največji prednosti.

ZDA življenjepisi, predloženi za delovna mesta v akademskih krogov, znanstvenih raziskav in medicinskih področjih, so -izpopolnjevanje na osnovi , ki zagotavlja celovito (in pogosto dolgotrajno) seznam lastnega izobraževanja, certifikati, raziskovalnih izkušenj in strokovnih pripadnost in članstvo.

Kaj je življenjepis?

Življenjepis  (CV) vsebuje povzetek svoje izkušnje in znanje. Značilno je, CV za kandidate vstop ravni, so več kot nadaljuje – vsaj dve ali tri strani. CV za kandidate sredine ravni, ki so se nabrale številne objave ponavadi teči veliko dlje.

Opomba: življenjepisi vključujejo obsežne informacije o vaši akademsko ozadje, vključno poučevanja izkušnje, izobrazbo, raziskave, nagrade, publikacij, predstavitev in drugih dosežkov.

Življenjepisi so tako daljše kot nadaljuje, in vsebujejo več informacij, zlasti podatke, povezane z lastnega akademskega in raziskovalnega ozadju.

Kaj je CV Povzetek?

Povzetek življenjepis  , je ena proti dve strani, zgoščena različica polni življenjepis. Povzetek CV je način, da hitro in jedrnato izraziti svojih spretnosti in kvalifikacije. Včasih bodo velike organizacije najprej zaprositi za CV povzetek eno stran, ko so pričakovali velik bazen kandidatov.

Kaj vključiti v svoj življenjepisi

Vaš življenjepis mora vsebovati vaše ime, kontaktne informacije, izobraževanje, znanje in izkušnje.

Poleg osnov, življenjepis vključuje raziskovalne in pedagoške izkušnje, publikacije, štipendije in štipendije, strokovna združenja in licenc, nagrade in druge informacije, pomembne za položaj, ki ga prijavljate.

Nasvet: Začnite z izdelavo seznama vseh vaših osnovne informacije, nato pa ga organizirajo v skupine.

Kaj je Resume?

Življenjepis  vsebuje povzetek svoje izobraževanje, zgodovina dela, poverilnice in druge dosežke in sposobnosti. Obstajajo tudi izbirne odseke, vključno s ciljem življenjepis in kariera povzetku poročila.

Opomba : Življenjepisi so najpogostejši zahtevani dokument vlagateljev v prošenj za zaposlitev.

Prošnje je moralo biti tako zgoščen, kot je mogoče. Značilno je, da spet eno stran dolg, čeprav je včasih lahko tako dolgo, kot dve strani.

Nasvet : Nadaljevanje pogosto vključujejo označene sezname za shranjevanje informacij jedrnato.

Življenjepisi pridejo v nekaj vrst, vključno kronološko, funkcionalno in kombiniranih oblikah. Izberite obliko, ki najbolje ustreza vrsti delo, ki ga prijavljate.

CV in Resume Pisanje Nasveti

Ali ste pisanju življenjepisa ali življenjepis, obstaja nekaj koristnih pravil bi morali slediti.

Match svoj življenjepis ali CV v položaj.  To je najbolj pomembno pri pisanju življenjepisa, vendar to velja za CV preveč. Poskrbite, da boste poudarili svojo izobrazbo, delovne izkušnje in znanje, ki se nanašajo na posamezne panoge ali delo.

V življenjepisu, na primer, če se prijavljate za delo v izobraževanju, boste morda želeli, da vaš učno izkušnjo na vrhu vašega življenjepisa. V življenjepis, si lahko vključujejo le delovne izkušnje, ki se nanašajo neposredno na delovnem mestu ste prijavljate. Lahko tudi ključne besede iz opisa delovnih mest v svoj življenjepis ali CV. To bo pokazal delodajalca, da ste idealna primerna za ta položaj.

Uporabite predlogo.  Morda boste želeli uporabiti predlogo strukturirati svoj življenjepis ali CV. To bo vaš dokument jasno organizacijo, ki bo pomagal delodajalec hitro videli svoje kvalifikacije in izkušnje.

Lektoriranih in urejanje.  Ne glede na to, ali uporabljate CV ali življenjepis, morate temeljito urediti svoj dokument. Poskrbite, da ne obstajajo črkovanje ali slovnične napake.

Poskrbite, da bo oblika je enotna – na primer, če uporabljate alineje v enem opisu delovnega mesta, uporabite alineje na vsa vaša opisi delovnih mest.

Kako napisati uspešno Nadaljuj

  • Izberite pravo obliko za vaše potrebe. Vaš industriji, izkušnje in želeno vlogo bo obvestil vaši izbiri formata življenjepis – npr kronološko, funkcionalno, ali kombinacijo.
  • Pisanje za obe roboti in ljudmi. Vaš življenjepis mora priti mimo Prijavitelj sistem za sledenje in zgrabi pozornost človeka na drugem koncu.

Kako napisati uspešen življenjepis

  • Vedeti, kaj se vključi in kako oblikovati informacije.
  • Izberite ustrezno obliko. Prepričajte se, da ste izbrali kurikularni obliko vitae, ki je primerna za položaj, ki ga prijavljate. Če se prijavljate za štipendijo, na primer, vam ne bo treba vključiti v osebne podatke, ki se lahko vključijo v mednarodni CV.

Mednarodna življenjepisi

Medtem ko življenjepisi v ZDA se uporabljajo predvsem pri uporabi za akademsko, izobraževanje, znanstvene, medicinske, ali raziskovalne položaje ali pri uporabi za štipendije ali nepovratnih sredstev, bodo kandidati za mednarodne delovnih mest, kmalu spoznajo, da se od njih zahteva, da predloži “življenjepis” za skoraj vse vrste od dela, ki ga uporabljajo za.

V Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji, lahko delodajalci pričakujejo, da bodo prejeli “življenjepis” (pogosto s priloženo fotografijo), ne pa življenjepis. Vendar pa mednarodna “življenjepisi” so v resnici strukturiran in oblikovano veliko več kot življenjepis, kot so akademski ZDA življenjepis.

Osnovna razlika med življenjepis ZDA in mednarodno CV je, da delodajalci v drugih državah, ne oziraje se na zakone diskriminacijo pri zaposlovanju v ZDA, zahteva veliko več osebnih podatkov, kot bi zagotovil na življenjepis v ZDA ali Kanadi. Ti podatki se razlikujejo glede na državo, vendar pa lahko vključujejo posameznikovo datum rojstva, državljanstvo, zakonski stan in število otrok.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *