Poslušanje spretnosti – Kako Postati boljši Poslušalec bo koristilo Vaša kariera

Posted on

Poslušanje spretnosti - Kako Postati boljši Poslušalec bo koristilo Vaša kariera
Poslušanje je mehka veščina, ki ljudem omogoča, da razumejo informacije, drugi izraziti z njimi. To je del sklopa je spretnost komuniciranja, ki vključuje govornih spretnosti, znan tudi kot verbalno komunikacijo in medosebne odnose.

Medtem ko zaslišanje je fizično sposobnost, eden od naših petih čutov-poslušanje je veščina, ki se lahko posameznik pridobi in izboljšujejo tekom svojega življenja. Dobro poslušanje spretnosti bo pomagal excel v večini poklicev, vendar odlično poslušanje spretnosti so ključnega pomena v nekaterih.

Opomba : Posamezniki, ki so gluhe in slabovidni lahko veliko poslušalci, in tisti, ki imajo dober sluh je lahko slaba poslušalci. Poslušanje spretnosti zahteva sposobnost sprejemanja in interpretacije informacij, ne glede na to kako se ga dobi.

Kako dobro poslušanje spretnosti lahko izboljša Vaša kariera

Dobro poslušanje spretnosti so nujne za uspeh pri delu. Te vam omogočajo, da uspešno opravljajo svoje delovnih dolžnosti, se skupaj s svojim šefom in sodelavci, in služijo svojim strankam in strankam.

Ko vodja daje navodila za dokončanje naloge, bo dobro poslušanje spretnosti vam razumeti njihova pričakovanja. Vaša sposobnost za dokončanje naloge uspešno povečuje.

Odlične komunikacijske sposobnosti, vključno poslušanje spretnosti, so na temelj vseh dobrih odnosov. Na delovnem mestu odnosi niso nobena izjema. Da bi lahko razumeli, kaj sodelavce vam omogoča, da graditi odnos z njimi. To je ključnega pomena, ko delajo v okolju, ki temelji na ekipo.

Stranke in stranke bodo imele koristi tudi od vaših dobrih poslušanje spretnosti. Za izpolnitev njihovih potreb, morate biti sposobni razumeti, kaj so.

7 načinov za izboljšanje svoje sposobnosti poslušanja

da se naučijo, kako biti odličen poslušalec upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Ohraniti Eye Contact: Iščem nekoga v oči med pogovorom prisili, da si pozoren in tudi signalizira na zvočnik, da ste osredotočeni na to, kaj govorijo.
 2. Izogibajte Prekinitev: Shranite vprašanja in komentarje, dokler govorec konča govoriti. Nekdo je dobro podkovanega na verbalne komunikacije bo premor v rednih časovnih presledkih, da poslušalca postavljati vprašanja. To je v redu, da to stori na teh točkah, če pa to ne zgodi, počakajte.
 3. Sit Still: nemirno si pogledaš dolgčas.
 4. Pokimal Z glavo: To pomeni, da je zvočnik, ki ga jemljete v informacijah, on ali ona je transportiranja.
 5. Bodite pozorni na neverbalne namige: Pozorni na to, kar govorec ne pove, je prav tako pomembno kot pozorni na svoje besede. Poglej neverbalne namige, kot obrazno mimiko in držo v celoti razumeli vse.
 6. Lean Proti Govornik : To nakazuje na drugo osebo, da ste se ukvarjajo v pogovoru.
 7. Ponovite Navodila in postavljanje ustreznih vprašanj: Ko je govornik končal govoriti, ponovil svoje navodila za potrditev, da ste jih razumeli. To je tudi čas, da zaprosijo katerega koli vprašanja.

Ovire za poslušanje in kako jih premagati

Ovire lahko vpliva na vašo sposobnost, da razume, kaj je nekdo rekel. Ti vključujejo tako zunanje in notranje dejavnike.

Govornik je tuj naglas in govor ovir bi lahko bilo težko razumeti. Hrup v okolju, kot so zvoki prometa ali glasne glasbe lahko tudi ovirajo vašo sposobnost poslušanja.

Notranji dejavniki vas lahko tudi ovira. Lastne pristranskosti in predsodkov lahko predstavljajo veliko oviro. Na primer, morda ne bo nekdo resno zaradi svojih predsodkov o njih. Anksioznost ali jeza lahko tudi, da je težje razumeti, kaj je nekdo rekel. Svoje težave pozornost je lahko tudi problem.

Če naletite na eno ali več od teh cestnih zapor, poskusite svoje najboljše, da se z njimi spopasti. Na primer, prosite nekoga s težkim naglasom počasneje govoriti. Premik na mirnejše mesto, če je hrup ozadja posega v vašo sposobnost sprejemanja informacij. Osvajanje svoje pristranskosti ali predsodkov je težje, vendar se zaveda, od njih je dober kraj za začetek.

Zaposlitev, ki zahtevajo odlične sposobnosti poslušanja

Odlične poslušanje spretnosti so potrebne za opravljanje nalog primarne zaposlitve teh in drugih poklicev:

 • Duševno zdravje svetovalec
 • sodnica
 • Socialni delavec
 • psiholog
 • duhovščina
 • Kontrolor zračnega prometa
 • zdravnik
 • Odvetnik
 • Mediator
 • Ravnatelj

5 Glavne prednosti Biti aktiven Poslušalec

Odlične poslušanje spretnosti vam pomaga:

 • Opravlja svoje delo dobro
 • Graditi dobre odnose s svojimi sodelavci in šefom
 • Delo kot član ekipe
 • Odzivajo na potrebe strank ali strank “in rešiti svoje težave
 • Izpolnjujete določenih poklicev
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *