Loan Officer Job Opis: Plača, spretnosti, & More

Posted on

Loan Officer Job Opis: Plača, spretnosti, & More

Posojilni policisti delajo za banke in druge finančne institucije, ki pomagajo posameznikom in podjetjem pridobiti sredstva od teh posojilodajalci. Preiskujejo njihove kreditne sposobnosti, potem pa dovoli ali priporoči odobritev posojil. Morda tudi zanikati posojilo ali odsvetuje nudi financiranje in morajo včasih spremlja zamude pri plačilih na obstoječih posojil.

Posojila uradniki lahko specializirani za komercialno, potrošnikov, ali hipotekarnih posojil. Približno 318.600 ljudi je delal v tem poklicu leta 2016.

Loan Officer Naloge in odgovornosti

Odgovornosti posojilo častnikov more biti odvisna od njihovega področja specializacije, vendar nekatere skupne naloge vključujejo:

 • Poišči potencialne stranke, posamezniki ali podjetja, ki potrebujejo posojila in negovanje svoje poslovanje.
 • Meet s posojilnimi kandidati razložiti možnosti in odgovori na vprašanja.
 • Deluje kot prodajalec, prepričati stranke za pridobitev posojila od svojih institucij, ne pa kjerkoli drugje.
 • Pomoč strankam skozi postopek za pridobitev posojila.
 • Analizirati in prošenj za posojila za ugotavljanje kreditne sposobnosti strank.
 • Poskrbite, da posojila izpolnjujejo zvezne in državne standarde in zahteve.

Loan Officer Plača

Plače posojilo častnikov lahko odvisni od svojih delodajalcev in obsega njihovih pristojnosti. Najbolj visoko plačani posojila policisti delajo za avtomobilskih prodajalcih.

 • Mediana letna plača: $ 63.040 ($ 30,31 / uro)
 • Top 10% letne plače: Več kot $ 132.080 ($ 63,50 / uro)
 • Bottom 10% letne plače: Manj kot $ 31.870 ($ 15,32 / uro)

Vir: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Nasvet : Nekateri posojilo uradniki prejemajo plačo, medtem ko bi prejeli plačo plus provizijo od posojil, ki jih dajo na svoje mesto. Občasno, vendar redko, pa bi zaslužili samo provizijo. Bonusi so pogoste.

Izobraževanje, usposabljanje in certificiranje

Ta poklic zahteva nekaj izobrazbe, izkušenj in usposabljanja.

 • Izobraževanje: Morate praviloma imeti diplomo iz financ, ekonomije, ali sorodnem področju delati kot častnik posojila.
 • Licensure: Trenutno ni posebnih zahtev za izdajo dovoljenj za posojila uradnikov, ki delajo v banke ali kreditne zadruge, vendar zahteve za izdajo dovoljenja za posojila uradnikov, ki delajo v hipotekarne banke ali borznoposredniške se lahko razlikujejo glede na državo. Morajo praviloma imeti licenco Mortgage Loan Izvor (MLO), vendar, ki zahteva najmanj 20 ur vaj in opravljen izpit, kot tudi preverjanje preteklosti in preverjanje kredita.
 • Usposabljanje: Usposabljanje je pogosto, vendar ne vedno, na delovnem mestu. Nekatera podjetja so namenske programe usposabljanja za nove zaposlitve, in več bančna združenja ponujajo programe usposabljanja, kot tudi.

Loan Officer spretnosti in kompetence

Moral bi imeti več bistvene lastnosti za uspeh je postati častnik posojilo.

 • Računalniška strokovnosti: Job kandidati za častnike posojilo položajih morajo biti seznanjeni z računalniki in programskih aplikacij, povezanih z bančništvom.
 • Analitične sposobnosti in dojemanja: Boste morali natančno oceniti računovodske izkaze strank, da se zagotovi njihovo kreditno sposobnost.
 • Pozornost do detajlov: Uspešen posojilo vključuje več med seboj povezanih in včasih minuskula podatke, in ne morete spregledati koli od njih.
 • Predavanje: Bottom line je, da ste prodajate izdelek. Morda boste morali prepričati stranke, kot tudi boljše finančne osebje, da gredo skupaj s svojimi priporočili.

Job Outlook

Zaposlovanje posojila častnikov naj bi se povečal nekoliko hitreje kot povprečje za vse poklice iz leta 2016 s 2026 na približno 11%. To polje je močno odvisna od trenutnega stanja gospodarstva, vendar pa rast lahko premik od področja do področja. Na primer, lahko posojila uradniki, zaposleni v poslovnih financ pričakujejo rast zaposlovanja približno 3% v istem desetletju, kar je počasneje od povprečja.

Zmožnostjo posojil uradniki lahko premaknete na večje veje svojih podjetij ali na vodstvenih položajih. Nekateri bi sčasoma nadzorovati druge posojila častnikov in pisarniško osebje.

Delovno okolje

To je predvsem pisarniški delo, vendar je lahko odvisna tudi od posebnost posojilo častnika. Tisti, ki so zaposleni v hipotekarnih posojilodajalcev lahko pričakujemo, da občasno potujejo na srečanje s strankami na njihovih domovih, in tisti zaposleni, ki jih komercialni posojilodajalci se lahko pričakuje, da bo obisk podjetja.

Urnik dela

To je polni delovni čas, položaj in lahko vključujejo obsežne dodatne ure več kot 40 na teden. Plača od tistih, ki so plačani na podlagi provizije mogoče neposredno povezati s številom ur, ki jih ga pripravljeni nameniti za delo.

Kako Get Job

Ne spreglejte vrednost STOPNJO

Tudi takrat, ko je to tehnično ni potrebna višješolska izobrazba, tisti, ki jih imajo ali pa imajo veliko izkušenj, tudi na sorodnem področju, imajo najboljše možnosti.

JE KDO STE VEDELI

Nekatera podjetja in ustanove pričakujejo posojilo uradniki zgraditi svoje baze strank, tako da bi uporaba s seznama stikov in omrežnih napotitev lahko loči od drugih, manj pripravljenih kandidatov.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *