Loan Officer Job Description: Lön, kompetens & More

Posted on

Loan Officer Job Description: Lön, kompetens & More

Lån officerare arbetar för banker och andra finansiella institutioner, hjälper privatpersoner och företag få medel från dessa långivare. De undersöka deras kreditvärdighet, sedan godkänna eller rekommendera godkännande av lån. De kan också neka ett lån eller avråda erbjuda finansiering, och de måste ibland följa upp sena betalningar på befintliga lån.

Lån officerare kan specialisera sig på kommersiella, konsument, eller hypotekslån. Cirka 318.600 personer arbetade i detta yrke i 2016.

Lån officer Arbetsuppgifter och ansvar

Lån officerare ansvar kan lita på deras specialområde, men några vanliga uppgifter hör:

 • Hitta potentiella kunder, privatpersoner eller företag som är i behov av lån och odla sin verksamhet.
 • Träffa lån kandidater att förklara alternativ och svara på frågor.
 • Fungera som en säljare, övertala kunderna att få lån från sina institutioner snarare än någon annanstans.
 • Hjälpa kunder genom processen att ansöka om lån.
 • Analysera och kontrollera låneansökningar för att fastställa kundens kreditvärdighet.
 • Se till att lån möta federala och statliga normer och krav.

Loan Officer Lön

Lån officerare löner kan lita på deras arbetsgivare och omfattningen av deras ansvar. De mest högavlönade lån officerare arbeta för bil återförsäljare.

 • Median Årslön: $ 63.040 ($ 30,31 / timme)
 • Topp 10% Årslön: mer än $ 132.080 ($ 63,50 / timme)
 • Under 10% Årslön: mindre än $ 31.870 ($ 15,32 / timme)

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Tips : Vissa lån officerare får en lön, medan andra kan få lön plus provision på de lån som de infört. Ibland, men sällan, de kan bara tjäna provision. Bonusar är vanliga.

Utbildning, utbildning och certifiering

Detta yrke kräver viss utbildning, erfarenhet och utbildning.

 • Utbildning: Du måste i allmänhet ha en kandidatexamen i ekonomi, ekonomi eller ett närliggande område att arbeta som ett lån officer.
 • Licensieringen: Det finns för närvarande inga specifika licenskrav för lån officerare som arbetar i banker eller kreditföreningar, men licenskrav för lån officerare som arbetar i hypoteksbanker eller mäklarhus kan variera från staten. De måste i allmänhet ha ett hypotekslån Upphovsman (MLO) licens, men som kräver minst 20 timmars kurser och passerar en examen, samt en säkerhetsprövning och en kreditkontroll.
 • Utbildning: Utbildning är ofta men inte alltid på jobbet. Vissa företag har ägnat utbildningsprogram för nyanställda och flera bankorganisationer erbjuder utbildningar också.

Lån officer Skills & Kompetens

Du bör ha flera viktiga egenskaper för att lyckas på att bli ett lån officer.

 • Datorvana: Jobb kandidater till lån officer positioner bör känna till datorer och program med anknytning till banking.
 • Analytisk förmåga och perception: Du kommer att krävas för att korrekt bedöma kundernas finansiella rapporter för att säkerställa deras kreditvärdighet.
 • Uppmärksamhet på detaljer: En framgångsrik lån innebär många samverkande och ibland mycket små detaljer, och du kan inte bortse från någon av dem.
 • FÖRSÄLJNINGS: Summan av kardemumman är att du säljer en produkt. Du kanske måste övertyga kunder, samt överlägsen finans personal att gå tillsammans med dina rekommendationer.

Job Outlook

Anställning av lån officerare väntas öka lite snabbare än genomsnittet för samtliga yrken från 2016 till 2026, ca 11%. Detta fält är starkt beroende av det aktuella läget i ekonomin, dock, och tillväxten kan flytta från fält till fält. Till exempel kan lån officerare som används i kommersiell finansiering bara förvänta jobb tillväxt på cirka 3% under samma årtionde, vilket är långsammare än genomsnittet.

Kapabla lån officerare kan flytta till större grenar av sina företag eller ledande befattningar. Vissa kanske så småningom övervaka andra lån officerare och tjänstemän.

Arbetsmiljö

Detta är i första hand ett kontorsjobb, men det kan också bero på ett lån officer specialitet. De anställda av bolåneinstitut kan räkna med att ibland resa för att träffa kunder på sina hem, och de anställda av kommersiella långivare kan förväntas att besöka företag.

Arbetsschema

Detta är en heltidstjänst och kan innebära omfattande ytterligare timmar över 40 per vecka. Lönen för dem som betalas på provisionsbasis kan direkt korrelerar med antalet timmar de är villiga att avsätta för att arbeta.

Hur får jobbet

Bortse inte värdet av en examen

Även när en högskoleexamen inte är tekniskt krävs, de som har dem eller har lång erfarenhet, även i ett närliggande område, har de bästa utsikterna.

DET ÄR SOM DU

Vissa företag och institutioner förväntar lån officerare att bygga sina egna kundbaser, så applicera med en lista med kontakter och nätverks remisser kan ställa dig bortsett från andra, mindre förberedda kandidater.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *