Typer av Cover Letters

Posted on

Typer av Cover Letters

När du söker jobb, är det viktigt att välja rätt följebrev för bokstaven mål. Det finns olika typer av följebrev, inklusive de fem vanligaste typerna: ansökningsbrev, remiss följebrev, brev av intresse, nätverk och värde proposition bokstäver.

Följebrevet du använder kommer att bestämmas av om du ansöker direkt för ett jobb eller helt enkelt söka jobbsökande hjälp från personer i ditt professionella nätverk.

Gör din Letter Specific

Var noga med att välja en typ av brev som speglar hur du ansöker om jobb eller vilken typ av jobbsökande hjälp du begär.

Ditt följebrev bör utformas speciellt för detta särskilda ändamål. Om det är ett personligt brev bifogas ett CV i en jobbansökan, bör det anpassas för varje position du söker. Rekryterare kan känna igen när en sökandes personliga brev är en generisk som han eller hon har använt för att ansöka om flera positioner. Sådana följebrev, som visar en brist på vård eller djupt intresse i ett företag, kan leda till att ditt CV som passerade utan en blick.

Typer av Cover Letters

  • Ansökningsbrev:  En ansökan brev är skrivet för att ansöka om ett specifikt jobb öppning. Detta är en traditionell följebrev som skickas med ett CV för att ansöka om ett jobb.
  • Remiss brev:  En remiss följebrev nämner namnet på en person som har hänvisat dig till ett jobb. Detta kan vara ett bra sätt att få en arbetsgivarens intresse, särskilt om den enskilde ger remiss är känd för det företag som du är intresserad av att arbeta för.
  • Letter of Interest:  Ett brev av intresse, även känd som en prospektering brev, frågar om eventuella lediga jobb på ett visst företag.
  • Nätverk Brev:  Nätverks bokstäver begära jobbsökande råd och hjälp. Dessa kan ställas till kollegor, till personer som du har träffat på professionella konferenser eller andra branschevenemang, eller personer som du anslutna via professionella sociala nätverkssajter som Linkedin.
  • Värde Proposition Brev:  Ett värde proposition är en kort redogörelse som gör kandidaten unik.

Som nämnts ovan, bör din följebrev riktas till de potentiella jobb du är intresserad av. Detta innebär att innan du skriver ett ansökningsbrev, en remiss brev, ett brev av intresse, eller ett värde proposition brev, måste du göra din läxor och forskning företaget du skickar ditt brev till. Beväpnad med denna kunskap kan du sedan visa i ditt brev hur skillset och arbetslivserfarenhet starkt skulle bidra till att organisationen ska de anställa dig.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *