Hur man hanterar en walk-in anställningsintervju

Posted on

 Hur man hanterar en walk-in anställningsintervju
Vad är jobb walk-in intervjun och varför företag använder dem? En walk-in anställningsintervju, även känd som en öppen anställningsintervju, är en intervju för anställning där företag accepterar jobbansökningar under en rad tillfällen då alla sökande som är intresserade av att tillämpa kan delta.

Bolaget bedriver intervjuer på plats i stället för att schemalägga enskilda intervju möten med kandidater.

Hur gör Open Anställningsintervju fungerar?

Öppna anställningsintervjuer är en av de typer av anställningsintervjuer som kan vara den mest utmanande att delta i. Samtliga sökande dyker upp på en gång, och du kommer att vara bland en grupp människor som kan konkurrera om samma jobb som du är.

Tips : På den positiva sidan, arbetsgivare håller ofta walk-in intervjuer när de har flera öppningar för att fylla, så att du fortfarande ska ha en god chans att bli anställd, även om det finns en hel del andra kandidater.
Intervjuer kan hållas på en en-på-en grund i en intervju eller mötesrum. Annars kan det finnas tabeller som inrättats för rekryterare att chatta informellt med sökande. Intervjuerna kommer att vara kort. De sökande kan bli ombedd att stanna för att diskutera ett jobb vidare med en rekryterare eller en andra intervju vid ett senare tillfälle kan ordnas. I vissa fall är de sökande erbjuds ett jobb på plats.

Intervjuer under ett block av tid

Walk-in intervjuer vanligtvis hålls under ett block av tid och hålls på en först till kvarn får först mala. Dessa intervjuer hålls ofta för säsongsarbete eller av företag som vill fylla många positioner på en gång. Företag som har ett ständigt behov av nya medarbetare kan hålla dagliga eller veckovisa walk-in intervjuer.

Intervjuer på jobbmässor eller andra anställa Events

Ibland är öppna intervjuer används under jobbmässor eller när ett företag är i området för en kort tid speciellt att anställa. De hålls för att maximera antalet personer screenas innan nästa steg i intervjun.

Exempel på Walk-i intervjuer

  • Till exempel kan ett företag lägga upp en tidning eller online-annons meddelar att öppna intervjuer kommer att hållas från 9:00 till middagstid och 13:00 till 04:00 på ett visst datum.
  • Vissa butiker kan ha fönster skyltar som anger att ansökningar kommer att accepteras på en viss dag och tid. Till exempel kan öppna intervjuer hållas varje tisdag från 17:00 till 21:00

Vad ska man ha på sig

Mest öppna intervjuer är för återförsäljning eller säsongsjobb i stället för formella företags positioner. Bär business casual klädsel kommer att hjälpa dig att göra ett gott intryck. För sommarjobb är ledig klädsel bra men vara säker på att du är klädd snyggt och prydligt.

Vad ta med dig

De sökande kan bli ombedd att fylla i en jobbansökan före ett möte med en intervjuare. Ta med en lista över all information du behöver för att slutföra en jobbansökan. Ta några extra kopior av ditt CV och en referenslista, liksom. En dyna och penna är praktiskt för anteckningar och fylla i formulär.

När anlända

Försök att komma fram några minuter innan starttiden eller så tidigt som möjligt. Ju tidigare du får det, desto snabbare kommer du att kunna träffa en intervjuare. Intressanta jobb, kan det finnas en rad av de sökande som väntar på att träffa rekryterare.

Vara beredd att svara på frågor

När du deltar i en öppen intervju, vara beredd att svara på intervjufrågor om din anställning historia och utbildning, inklusive frågor om varför du vill arbeta för företaget och varför du är kvalificerad för jobbet.

Om företaget anställer för en mängd olika jobb, vet vilken du vill ansöka om. Du kommer att bli frågan om vad positioner du är intresserad av som en del av ansökningsprocessen.

Vara beredd att vänta

Förutom att behöva övervägas för ett jobb med en grupp andra människor, kan väntan vara en smärtsam del av processen. Under den senare delen av öppna intervjuer, kan det finnas en väntan för att träffa en rekryterare eller rekryteraren kanske inte har tillräckligt med tid att träffa alla sökande.

Om rekryteraren tar slut tid, kan du bli ombedd att komma tillbaka en annan dag eller bli kontaktad per telefon eller e-post för att fortsätta processen.

Hur uppföljning efter en öppen intervju

Vad är det bästa sättet att följa upp med arbetsgivaren? Det är viktigt att ta sig tid att göra det eftersom du kanske har bara träffat en kort stund med en rekryterare eller rekryteraren. Det kan vara svårt för dem att komma ihåg alla de människor som de träffade, och påminna dem om din ansökan är alltid en bra idé.

Försök att få ett visitkort från de människor du möter med vid intervjun. Det kommer att ge dig en e-postadress och telefonnummer som du kan använda för att ansluta efteråt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *