Vad är skillnaden mellan ett CV och ett personligt brev?

Posted on

 Vad är skillnaden mellan ett CV och ett personligt brev?


Vad är skillnaden mellan ett CV och ett personligt brev? Både ett personligt brev och ett CV dela det gemensamma syftet att bevisa att du har rätt kompetens för att utmärka sig på jobbet som du söker.

Men det finns tydliga skillnader mellan struktur och syftet med de två dokumenten. Arbetssökande bör visa sin personligt brev och CV som ett komplement men unika par dokument. Det vill säga, bör ditt personliga brev vara mer än bara punkt regurgitated från CV.

Många arbetsgivare kräver att en CV skickas med en jobbansökan.

Ett följebrev kan inte krävas. Men, däribland en när du söker jobb kan hjälpa dina chanser att få ut för en intervju.

Skillnaden mellan ett CV och ett personligt brev

Du kan tänka på ditt CV som en allmän översikt över din arbetslivserfarenhet och ditt personliga brev som en sammanfattning av din arbetslivserfarenhet eftersom det gäller jobbet till hands.

Ett CV är ett dokument som itemizes din anställning historia. Den sammanfattar de jobb du har hållit, den utbildning du har uppnått, certifieringar, kompetens och andra kvantifierbara information om din bakgrund och arbetslivserfarenhet.

Det vanligaste återuppta formatet är en lista med dina kontaktuppgifter, en erfarenhet avsnitt som innehåller titlar, positionsbeskrivningar, datum för sysselsättning, utbildning avsnitt och annan relevant information.

Normalt är en återuppta skriven i tredje person och använder så få ord som möjligt att sammanfatta upplevelsen. Så istället för att skriva “Jag övervakade stora köp teamet på XYZ företag” ett CV skulle ha en punkt som säger, “Övervakad 19 personer köper team.”

När det är möjligt, kommer du vill använda siffrorna på ditt CV, till exempel hur många personer som du övervakas procent ökade försäljningen, antalet kunder hjälpte etc.

Ett följebrev är skriven för att belysa de kvalifikationer du har för jobbet som du söker. Den används för att ge arbetsgivaren med ytterligare information om varför du är en bra kandidat för jobbet. Den huvudsakliga funktionen för ditt personliga brev är att visa upp hur din examen gör dig till en match för jobbet.

Ett följebrev är skriven i ett brev format, inklusive en hälsning, flera stycken, och en stängning. Till skillnad från en CV, bör du använda den första person som skriver ditt personliga brev. (Som sagt, undvika att använda “I” för mycket.)

Vilken CV Inkluderar

Ditt CV bör ge arbetsgivarna en detaljerad lista över din arbetslivserfarenhet och utbildning. De kunskaper och prestationer i samband med varje jobb du har haft bör beskrivas tillräckligt detaljerat för att visa arbetsgivare hur du har ett mervärde i de specifika roller.

Ofta fortsätter tillhandahålla information i punktlistor; Detta bidrar till att göra dokumentet koncis och tillåter rekryterare att skanna igenom det snabbt.

Vilken brev Inkluderar

Ett följebrev är en kort tre eller fyra punkt dokument. Det ska skrivas med antagandet att arbetsgivare kommer att rådfråga din CV för att matcha det av uttalandet du gör i brevet om dina kvalifikationer.

Ett följebrev hjälper arbetsgivare att tolka din bakgrund som representerade på CV och kommer att bidra till att bevisa hur dina tidigare erfarenheter kvalificera dig för ett jobb.

När du skriver ett personligt brev för ett jobb, först granska jobbet krav som anges i platsannonsen. Använd ditt personliga brev för att förklara hur man uppfyller dessa kriterier.

Använd en brev att förmedla subjektiv information

En CV anger fakta – vem, vad, när och hur. Däremot ett personligt brev ger en möjlighet att förklara varför du är kvalificerad för jobbet. Detta dokument ger en lite färg och personlighet och är avsedd att övertyga arbetsgivare att du är en bra passform för tjänsten till hands.

Ett följebrev är en bättre bil än en meritförteckning att förmedla mer subjektiva information som utifrån ditt intresse i en position, hur dina värderingar motivera dig att driva ett jobb, eller varför kulturen i ett företag tilltalar dig.

Dina personliga brev kommer att hjälpa dig att sälja dina kvalifikationer till potentiella arbetsgivare medan ditt CV ger detaljer för att säkerhetskopiera informationen i dina brev.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *