Avgång Letters av personliga skäl

Posted on

 Avgång Letters av personliga skäl

När du lämnar ditt jobb på grund av personliga skäl, kan det vara svårt att veta vad man ska säga till din chef. I vissa fall ska du förklara dina skäl för att lämna. I andra situationer kanske du vill behålla din förklaring vag. Du kanske inte vill dela information, särskilt om de inte är relaterade till jobbet.

Viktigt: Oavsett varför du avgår, är det viktigt att du skriver en formell avskedsbrev till din arbetsgivare och att du ger lämpligt meddelande, när det är möjligt.

Ditt mål är nu att lämna ditt jobb på en hög, så att du kan hålla din chef som en nätverksanslutning.

Nedan hittar du några tips för att skriva ett avskedsbrev när du avgå av personliga skäl, samt två avskedsbrev prover. Använd dessa mallar för att hjälpa dig att skriva din egen avskedsbrev.

Tips för att skriva ett avskedsbrev av personliga skäl

Nedan följer några tips att tänka på när du skriver ett avskedsbrev av personliga skäl:

  • Tala med din chef först: Om det är möjligt, berätta för din chef om din plan att avgå person, innan du skickar din officiella affärsbrev. På så sätt kommer du att undvika blindsiding din chef. Du kan också skicka brev till de mänskliga resurserna.
  • Inkludera datum för din sista dag: I ditt brev, ange specifikt datum du planerar att lämna arbetet. Försök att ge minst två veckor i förväg. Om omständigheterna är sådana att man inte kan ge så mycket varsel, ge så mycket ledtid som möjligt.
  • Håll dina skäl Brief: Du behöver inte gå in på detaljer för att dina skäl för att lämna. Du kan helt enkelt säga: ”Jag avgår av personliga skäl” eller ”Jag avgår på grund av en familj problem som kräver all min tid.” Om du vill gå in mer i detalj (till exempel för att säga att du lämnar till vara en stay-at-home förälder, eller på grund av familjen sjukdom), kan du förklara. Do not get in ogräs som erbjuder alltför många detaljerna eller för mycket information. Du vill behålla brevet kort och rakt på sak.
  • Stay Positive: Du kan behöva be din arbetsgivare om en rekommendation i framtiden. Du kan även söka jobb på samma företag en dag. Därför vara positiv när du pratar om dina upplevelser i företaget. Stå klart att du avgår av personliga skäl, inte på grund av missnöje med jobbet eller organisation.
  • Erbjud din hjälp: Om det är möjligt att erbjuda din hjälp under övergångsperioden. Du kan erbjuda att utbilda en ny medarbetare eller hjälpa till på något annat sätt. Om du kan vara flexibel om din ledighet datum, inkluderar ett erbjudande att stanna längre om det är bra att din chef.
  • Ställ frågor: Om du har några frågor om förmåner eller semester utbetalningar, kan du be dem i ditt brev.
  • Följ Affärs Letter Format: Se till att följa rätt affärsbrev format i ditt brev. Inkludera en rubrik med arbetsgivarens namn och adress, datum och namn och adress.
  • Redigera och Korrekturläs: Du bör också noggrant korrekturläsa brevet innan det skickas. Återigen, kan du behöva be om en rekommendation från din arbetsgivare, så du vill allt ditt arbete som skall poleras.
  • Skicka ett e-post: Om du skickar ditt brev via e-post, skicka dig ett testmeddelande för att säkerställa att ditt budskap kommer igenom som formateras. Inkludera dina kontaktuppgifter i din signatur i stället för på den övre delen av brevet. Lista ditt namn och syftet med ditt brev (avgång) i ämnesraden.

Avskedsbrev Sample av personliga skäl

Detta är ett avskedsbrev exempel av personliga skäl.

Jessica Iskandar
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jessica.iskandar@email.com

1 aug 2018

Bruce Lee
Sales Director
Atlantic Co.
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Dear Mr Lee:

Jag skriver för att informera er om att jag kommer att lämna Atlantic Co. i en månad. Även om jag har haft så arbeta med dig och arbeta för företaget, personliga skäl kräver att jag utrymma min position och fokusera på att förbättra min situation hemma.

Min sista dag kommer att vara 1 juli. Trots att lämna, jag uppskattar djupt de möjligheter du har tillhandahållit mig med under min tid som Online Sales Manager. Jag är mycket tacksam för alla dina hjälp på vägen.

Jag kommer att göra allt som krävs för att säkerställa en smidig övergång när jag går vidare. Jag har flera medarbetare i åtanke som jag tror skulle vara starka kandidater för en befordran till min position, eller jag skulle vara glad att hjälpa till med processen att hitta en extern ersättare. Tveka inte att vara i kontakt om vad jag kan göra för att hjälpa.

Än en gång, tack så mycket för möjligheten att vara en del av Atlantic Co. Jag hoppas att vi kan hålla kontakten som kollegor, och jag ser fram emot att arbeta med er igen i framtiden om tillfälle presenterar sig själv. Tack för din förståelse.

Vänliga hälsningar,

Jessica Iskandar (signatur papperskopia brev)

Jessica Iskandar (skrivit namn)

Avskedsbrev Prov för Personal Problem

Ditt namn
Din adress
Din Stad, delstat postnummer
ditt telefonnummer
Din e-post

Datum

Namn
Titel
Organisation
Adress
Stad, delstat postnummer

Kära Kalle Karlsson. Efternamn:

Jag beklagar att informera er om att jag kommer att lämna Bolt Inc. i två veckor. På grund av oförutsedda personliga problem, jag är inte längre i stånd att uppfylla de skyldigheter av min roll, och jag känner att det är bäst för företaget som jag utrymma positionen.

Jag hoppas att min lämnar inte kommer att orsaka dig eller Bolt Inc. eventuella besvär. Tveka inte att vara i kontakt om du tror att det finns något sätt jag kan hjälpa till med att hitta en ersättare, eller om det är något jag kan göra för att göra övergången smidigare.

Tack så mycket för att förstå. Trots de personliga problem jag arbetar med, jag haft att arbeta med dig, och jag uppskattar min tid på företaget. Jag hoppas att vi kommer att kunna hålla kontakten och jag ser fram emot att se hur Bolt Inc. växer i framtiden.

Bäst,

Din signatur  (papperskopia brev)

Din Skrivna namn

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *