Exempel på frågor för flygvärdinna Intervjuer

Posted on

 Exempel på frågor för flygvärdinna Intervjuer
Flygvärdinnor kan tjäna en bra levande gör något som många människor bara drömmer om: att resa världen för arbete. Bureau of Labor Statistics  projekt som det här jobbet kommer att växa 10 procent mellan 2016 och 2026, snabbare än genomsnittet för samtliga yrken. Här finns också median årsinkomster på över $ 50.000 per år – ingen högskoleexamen krävs.

Men det här jobbet är inte allt glitter och glamour. Förutom att ge kundservice, komfort och förfriskningar till passagerarna, flygvärdinnor hålla alla ombord säker. De hjälper genomföra före flygning säkerhetskontroller, demonstrera användningen av säkerhetsbälten och annan säkerhetsutrustning, och hålla passagerarna lugna under en nödsituation. Om saker och ting går fel i luften, kan de även rädda liv, att få passagerarna läkarvård eller göra vissa att alla evakuerar flygplanet på ett säkert sätt om det behövs.

Så är det inte ett lätt jobb, men om du älskar att resa, har förmågan att hantera stressade resenärer och kan svalka under tryck, kan det vara det perfekta jobbet för dig. För att bli en flygvärdinna, kommer du normalt behöver en gymnasieexamen, kundservice erfarenhet och förmåga att passera en säkerhetsprövning och före anställning drogscreening. Sedan ska du går ombord på tre till sex veckors utbildning och bli certifierad av FAA.

För att få hyras som en flygvärdinna, måste du ess anställningsintervju. Läs mer om vilka typer av intervjufrågor en flygvärdinna kan ställas, råd om hur man förbereder för en intervju, och en lista över specifika intervjufrågor.

Olika typer av flygvärdinna intervjufrågor

Flygvärdinna intervjuer kan omfatta ett antal frågetyper. Många kommer att bli vanliga intervjufrågor som du kan få på alla jobb, till exempel frågor om din anställning historia, din utbildningsbakgrund, dina färdigheter och kvalifikationer för jobbet, och dina mål för framtiden.

Du kan också frågor om dig personligen, inklusive frågor om din personlighet och arbetssätt. Dessa kan också omfatta frågor om varför du valde karriär du gjorde.

Några av dina intervjufrågor kommer också att vara beteende. Beteendeintervjufrågor ber dig att förklara hur du behandlat tidigare erfarenheter på jobbet.

Du kommer förmodligen också att bli ombedd situationsintervjufrågor. Dessa liknar beteendeintervjufrågor, eftersom de frågar dig om olika arbetserfarenheter. Men situationsintervjufrågor handlar om hur du skulle hantera en framtida situation i samband med ditt jobb som flygvärdinna.

Slutligen kan du bli ombedd frågor om visst flygbolag som du intervjuar.

Tips för att förbereda för en flygvärdinna intervju

För att förbereda din intervju, se till att du känner till kraven i jobbet. Ser tillbaka på ditt CV och lista några erfarenheter du har haft som visar din förmåga att uppfylla dessa krav. Detta kommer särskilt att hjälpa till med beteende- och situationsintervjufrågor.

Innan intervjun, göra en del forskning om företaget du intervjuar med. Kontrollera att du har en känsla av sitt uppdrag, befolkningen de arbetar med, och företagskulturen.

Potentiella personlig intervju frågor inkluderar “Vad gjorde du vill vara en flygvärdinna?” och “Anser du dig själv en bra lagspelare?”

Beteendeintervjufrågor bland annat följande:

 • Ge mig ett exempel på en tid när du behandlas med en kund som gjort en orealistisk eller orimligt krav.
 • Berätta om en tid som du behandlat en arg kund eller klient. Vad skulle du ha gjort annorlunda?
 • Berätta om den senaste gången du förlorat ditt tålamod på jobbet.
 • Beskriv en konflikt du haft med en medarbetare. Hur fick du lösa konflikten?
 • Beskriv en stressande situation där du var tvungen att använda din verbala kommunikationsförmåga för att lösa problemet.

Situationsintervjufrågor

 • Tänk dig att du ser en passagerare som är medvetet oförskämd till en annan flygvärdinna. Hur skulle du hantera denna situation?
 • Tänk dig att du såg två passagerare tvist över sina platser. Hur skulle du hantera det?
 • Hur skulle du hantera en passagerare som vägrade att följa reglerna (hålla sitt säkerhetsbälte bucklig, etc.)?
 • Hur skulle du hantera en mycket angelägen passagerare som är rädd för att flyga?

Frågor om organisationen och andra frågor

 • Varför vill du arbeta för våra flygbolag i synnerhet?
 • Vad tror du gör vår flygbolag skiljer sig från andra?
 • Varför är flygvärdinnor viktigt på ett flygplan?
 • Vad tror du gör utmärkt kundservice?
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *