7 sätt att spara pengar under en jobbsökning

Posted on

7 sätt att spara pengar under en jobbsökning

Hur mycket kostar det faktiskt att landa ett nytt jobb? Svaret är tyvärr att det beror. En CareerBuilder-undersökning rapporterar att 27% av arbetssökande som ådrade utgifter under en arbetssökning tillbringade mer än $ 200, främst på kläder (39%), transport (22%) och resor (21%).

Om du letar efter ett jobb i ditt område i ditt lokala tunnelbana och ditt CV är aktuellt och i ganska bra form, kan du komma undan med bara att budgetera för bensinpengar eller busspriser och kostnaden för att skriva ut några extra kopior av ditt CV.

Men om du söker jobb i en ny stad , antingen försöker byta karriär eller gräva in för en långvarig jobbjakt, kan dina kostnader vara betydande. Beroende på din situation kan du behöva budgetera för en intervjuutrustning eller två, transport till och från intervjun, karriärcoachingstjänster, återuppta skrivhjälp, jobbutbildning och mer.

Den goda nyheten är att inte alla kostnader är inte förhandlingsbara – och med lite förberedelser och uppfinningsrikedom kan du ofta hitta liknande tjänster för mindre pengar. Fortsätt läsa för de sju bästa sätten att spara pengar under din jobbsökning

Bli organiserad

Ett av de bästa sätten att spara pengar under en jobbsökning är att spara tid genom att bli organiserad . Du behöver inte skylla ut för dyr programvara eller arrangörer för att göra detta. Chansen är att du redan har många produktivitetsverktyg som är perfekta för att organisera din jobbsökning. Skapa ett kalkylblad för jobbansökan i Microsoft Excel eller Google Drive. Använd din smartphones inbyggda appar och funktioner för att hålla reda på dina tidsfrister eller skapa varningar och möten i Google Kalender. Ladda ner gratis jobbsökningsappar från faktiskt , Glassdoor, CareerBuilder och mer.

Låna intervjukläder från vänner och familj

För att göra ett bra första intryck vid en jobbintervju är det viktigt att klä sig på rätt sätt. Även om intervjuprocessen är avlägsen och du intervjuar via Zoom eller Skype , måste du klä delen. Beroende på företagskultur kan detta betyda allt från affärsdräkt till kostym och klädskor.

Tips : Det lönar sig att göra din forskning. Även om det är bäst att göra fel vid sidan av att klä upp sig mer snarare än mindre, vill du inte gå för långt i någon riktning. Om du till exempel intervjuar vid en start kan en kostym ge fel intryck.

Om du inte har de perfekta intervjukläderna i din garderob (eller i din nuvarande storlek), antar du inte att du har fastnat och köper något nytt. Nätverk dig in i en ny outfit genom att fråga vänner och familj om de har lämpliga kläder att dela.

Kolla in modemoder och sändningswebbplatser som Poshmark, ThredUp och TheRealReal för att köpa fyndklädsel. Misslyckas det, slå upp din lokala sparsamhet butik eller sändnings butik. Du kan bli förvånad över vad du hittar.

Undvik att betala ur fickan för resekostnader

En av de största utgifterna för arbetsintervjuer utanför staden är resor och boende. Flygbiljetter, tågbiljetter, bensin, biluthyrning och hotellbokningar kan snabbt bli stora pengar. Du kan i slutändan betala hundratals eller till och med tusentals dollar innan du ens har satt foten på företagets kontor.

Men du kanske inte behöver betala hela räkningen själv. Vissa företag kommer att betala för rese- och boendekostnader. Nervös över att fråga vem som betalar? Överväg att fråga om företaget kommer att göra researrangemang för dina räkning. Om de säger nej, kan du tänka på om du ska förhandla om återbetalning.

Om det är tidigt i intervjuprocessen och arbetsgivaren inte tar upp fliken, kan du också fråga om de skulle överväga en videointervju eller telefonsamtal i det här skedet. Då, om det går bra, vet du att din investering i resekostnader för nästa intervju är mer benägna att lönas.

Obs : Många arbetsgivare genomför anställningsprocessen – från intervjuer till onboarding – online. Du kanske till och med kan anställas för ett jobb du gör personligen utan att ha några extra utgifter.

Försök gratis jobbsökningssidor först

Jobbsökmotorer och jobbtavlor är användbara källor för listor för många arbetssökande – och många är gratis att använda. Fokusera online-delen av din jobbsökning först på dessa gratis webbplatser och spara själv kostnaden för månatliga prenumerationsavgifter. Prova några av de bästa jobbsidorna för att se vilka som ger de flesta möjligheter som passar dina intressen.

Vill du ha listade listor på en nischjobbsmarknad? Många webbplatser som tar ut en avgift erbjuder en gratis provperiod för nya användare. Se bara till att notera i din kalender för att avbryta ditt konto, så att du inte sluta betala för ett abonnemang du inte längre behöver.

Upplär dig själv gratis

Om du har jobbat i ett tag och inte har mycket tur, kan det vara dags att lägga till några nya färdigheter i ditt CV. Och du kanske inte behöver ta på dig en rejäl undervisningsräkning för att göra det.

Viktigt  : Ditt första steg bör vara att identifiera de färdigheter som kommer att imponera arbetsgivarna mest och göra den största positiva effekten på din nedersta rad. Ett sätt att göra detta är att granska kvalifikationerna för dina kamrater inom ditt område, antingen genom att titta på deras LinkedIn-profiler eller skanna jobbannonser för din riktade jobb.

När du har bestämt vilka färdigheter du behöver lära dig, sök efter gratis onlinekurser via organisationer som Coursera eller edX.

Vill du lära dig mer om utbildningsprogram, lärlingsplatser eller certifieringar? CareerOneStop är det amerikanska arbetsdepartementets karriär- och utbildningsnav, med länkar till resurser som kan hjälpa.

Nå ut till din skola

Karriärcoaching, hjälp med att skriva ett CV och en följebrev, hjälp med att hitta jobb leder, resurser nätverk resurser och öva intervjuer kan hjälpa din jobbjakt vara mycket mer framgångsrik än om du gör det på egen hand.

Tips : Om du tog examen för länge sedan kanske din högskolekarriär inte är din första tanke när du söker jobb – men det borde vara det.

Karriärtjänstcentra tillhandahåller ofta gratis nätverksresurser, återuppta och intervjuhjälp och karriärbedömningstjänster till alumner, även om de inte är nybetyg. Din skolas webbplats bör ge mer information om fjärrtjänster för studenter och hur du kommer i kontakt.

Spara pengar på teknik 

Få arbetssökande kan hantera utan teknik i dag, även om de är inom tegel- och murbrukindustrier som är mycket beroende av nätverksanslutningar. Men om du letar efter ett ställe att spara pengar under din jobbsökning är det nu en bra tid att granska dina månatliga utgifter för mobiltjänster, internet och annan viktig teknik.

Spara pengar på din mobiltelefontjänst genom att använda förbetalda planer, paketeringstjänster eller byta din plan till en som närmare matchar dina användningsmönster. Sätt ihop internet och kabel – eller klipp av sladden och diken fasttelefonen. Du kan ringa dina nuvarande tjänsteleverantörer och fråga om rabatter för veteraner, studenter, AAA, AARP och andra organisationer.

Se bara till att du inte gör några förändringar som äventyrar din förmåga att ansluta till potentiella arbetsgivare, till exempel att byta till en mindre tillförlitlig celltjänst. Du vill inte sluta ett samtal med en anställningschef bara när de gör ett jobberbjudande .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *