Det bästa teckenstorlek och typ för CV

Posted on

Det bästa teckenstorlek och typ för CV

När du skriver ditt CV, gör ditt typsnitt val frågan. Det är viktigt att välja en grundläggande font – välj en som både rekryterare och kandidat ledningssystem lätt kan läsa. Ditt CV är ingen plats att använda svårt att läsa kursiv, handskrift stil, eller kalligrafi teckensnitt.

Varför Resume Font val Matter?

Det finns några skäl till varför det är viktigt att hålla teckensnitt på ditt CV enkelt. Först av allt, många av dem läses av sökande tracking system och inte av människor. Dessa system fungerar bäst läsning text snarare än lust formatering.

Obs : Det är inte bara maskiner som drar nytta av lättläst text – mänskliga ögon tycker också att det lättare.

Gör inte storlek för liten

Gör det enkelt för rekryterare och potentiella intervjuare att läsa igenom hela ditt CV. Välj en teckenstorlek som är mellan 10 och 12. Detta kommer att säkerställa att ingen har att kisa för att läsa igenom all information på detta viktiga dokument. Rekryterare och rekryterare spenderar vanligtvis sekunder blick på varje CV innan du flyttar det till ”ja” eller ”nej” högen. Gör ditt CV svårläst, och du kan avveckla miste om en möjlighet som skulle ha varit perfekt för dig.

Bästa Återuppta Font som ska användas

Grundläggande bookprint typsnitt som Arial, Verdana, Calibri och Times New Roman fungerar bra. Men om du söker till en position i grafisk design eller reklam (där återuppta layout och design kan vara en del av din bedömning), kan arbetsgivaren vara öppen för alternativa teckensnitt.

Du kan göra sektionsrubriker lite större eller fet. Och glöm inte om blank också. Hålla sidokanterna en standardbredd.

Gör ditt namn sticker ut. Ditt namn (som ska placeras på toppen av din CV) kan vara något större.

Var konsekvent

Inte över kapitalisering, fet, kursiv, understryker eller andra betonar funktioner. Återigen fungerar grundläggande bäst. Gör vara konsekvent i formatering.

Till exempel, om du fet en sektion rubrik, fet dem alla. Se till att alla dina punkter är indragen lika mycket, och att anpassning och avstånd i hela är konsekvent.

Hur du väljer ett typsnitt

Välj ett teckensnitt från listan längst upp i dokumentet innan du börjar skriva ditt CV.

ELLER:

  • Skriv ditt CV.
  • Markera CV.
  • Antingen välja typsnitt från pop-up fönster eller välja typsnitt från listan längst upp i dokumentet.
  • Välj teckenstorlek du vill använda på samma sätt.

Bekräftar din Font val

Rekryterare kan läsa ditt CV på skärmen, men det är också ganska troligt att de kommer att skriva ut en kopia av ditt CV. Så när du har valt ett typsnitt och teckenstorlek, är det alltid klokt att skriva ut en kopia av ditt CV.

Tips : Ta en titt på utskrivna CV för att se om det är lätt att söka igenom. Om du måste kisa för att läsa eller hitta typsnittet visas trångt, välja en annan eller att välja en större storlek.

Nedre raden: Du vill ha någon som ser ditt CV för att kunna lätt läsa den.

Om du kan läsa dokumentet själv, och du inte använder en nyhet typsnitt (t.ex. tecknad sans, en handskrift typsnitt, etc.), har förmodligen gjort dig ett bra val.

Fler Återuppta Stiltips

  • Var konsekvent. Ditt CV, personligt brev och andra applikationsmaterial ska se ut de är en del av samma paket. Välj samma typsnitt hela och göra konsekventa val om teckenstorlek, marginalbredd och formatering.
  • Bli inte märkvärdigt. Med några få undantag (till exempel grafisk design eller reklamjobb, som nämnts ovan) är det bäst att hålla ditt CV enkelt. Creative återupptar kan skjuta upp rekryteraren … eller fastnar i sökandens tracking system och aldrig göra det till en mänsklig HR person. Kom ihåg: målet är att imponera på läsaren med din kompetens och erfarenhet, inte ditt CV stil val.
  • Siktar på en sida? Inte justera din teckenstorlek för att uppfylla dina mål. Skriva ett CV är inte som att skriva en uppsats i skolan. Det går inte att gnissla in under tråden genom att göra teckensnittet större eller mindre. Plus, är mindre viktig än återuppta innehåll CV längd. Du kan alltid utveckla en sida version att dela ut till nätverksbyggande och jobbmässor, och hålla längre version för andra jobbsökande ändamål.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *