Hur du välja den bästa Återuppta Format

Posted on

 Hur du välja den bästa Återuppta Format


Du har gjort din forskning och valt den bästa återuppta typ för jobbet öppning och din erfarenhet, kompetens och resultat. Men det är bara det första steget i att skapa en professionell CV som kommer att få rekryteraren uppmärksamhet.

Tips för att välja den bästa stilen för ditt CV

För att göra ditt CV stiga över tävlingen, har du fler val att göra. Till exempel, vad är det bästa typsnitt som ska användas i ditt CV? Hur stor (eller liten) bör din font vara? Ska du använda fet och kursiv stil att kvitta dina underrubriker, titlar och andra funktioner? Är en kreativ återuppta en bra idé – och i så fall hur kreativa bör du få?

Vet din målgrupp

När du skriver ett CV, är det första att tänka på din publik. Om du skickar in din ansökan online, innebär detta att skapa ett CV som är lätt att läsa för både rekryterare och kandidatspårningssystem (ATS).

Generellt sett är det en dålig idé att få alltför märkvärdigt. Icke-standardtypsnitt, överdriven formatering och andra dekorativa element kommer inte att göra det genom ATS, och kan resultera i en förvrängd eller oläslig CV ur HR personen i andra änden.

Vidare är det en bra idé att känna kulturen i organisationen du uppvakta. Traditionella branscher som finans kommer sannolikt rynka pannan på ett kreativt CV, medan reklam eller design företag kan tas med estetisk känsla. (Återigen: det är bara värt risken om du lämnar över ditt CV personligen eller direkt till en kontakts e Allt som går genom en ansökan online process bör så standardiserade som möjligt..)

Håll det enkelt

Det finns några skäl till varför det är viktigt att hålla formateringen på ditt CV enkelt. Först av allt, återigen många återupptar först läsas av sökanden tracking system, inte av människor. Dessa system fungerar bäst när man läser enkel text i stället lust formatering. Om en sökande tracking system inte kan läsa ditt CV, kan rekryteraren bara kasta ut det.
Det är också viktigt för rekryteraren att enkelt kunna läsa ditt CV. Basic, läsbara typsnitt som Arial, Verdana, Calibri och Times New Roman kommer att se dig ditt CV kommer att läsas.

När du väljer ett typsnitt för ditt CV bör teckenstorleken vara mellan 10 och 12 för att möjliggöra för läsbarhet. Det kan kännas frestande att göra typsnittet på ditt CV mycket liten, så att du kan inkludera mer information om varje jobb, och fortfarande har ditt CV passar på en sida. Men motstå denna längtan – en liten typsnitt är svårt att läsa, vilket i slutändan kommer att besegra ditt CV syfte.

Ditt CV bör också skrivas ut i svartvitt, inte i färg. Andra färger är i allmänhet störande för en rekryteraren.

Du har en viss flexibilitet i din sektionsrubriker. Du kan göra dessa lite större och / eller fet.

Du bör också göra ditt namn (högst upp i ditt CV) står på. Du kan göra ditt namn något större, och kanske fet, understruken eller kursivera den.

Var konsekvent

Gör vara konsekvent i formatering. Till exempel, om du fet en sektion rubrik, fet dem alla. Om du understryka ett företagsnamn, vara säker på att andra är understrukna liksom.

Dessutom, inte över kapitalisering, fet, kursiv, understrykning eller andra betonar funktioner. Återigen fungerar grundläggande bäst.

När man får Creative

Normalt bör du använda en läsbar, tryck typsnitt som Times New Roman, Arial, eller Calibri. Men om du söker till en position i grafisk design eller reklam (där återuppta layout och design kan vara en del av din bedömning), kan arbetsgivaren vara öppen för alternativa typsnitt, färger och även icke traditionella återupptas.

Men oavsett vad, se till att det teckensnitt du väljer är läsbar för en rekryteraren. Och tänk noga innan du använder ett alternativ teckensnitt. Se till att det inte kommer att skada dina chanser att få jobbet. Om du känner någon som jobbar på företaget, överväga att be dem sina tankar innan du skickar en icke-traditionell CV, eller ett CV med en kreativ typsnitt eller färg.

Hur du väljer ett typsnitt

Läs nedan för två sätt att välja ett teckensnitt och teckenstorlek för ditt CV.

Alternativ 1:

  • Välj ett typsnitt och storlek i listan längst upp i dokumentet innan du börjar skriva CV.

Alternativ 2:

  • Skriv ditt CV.
  • Markera CV.
  • Antingen välja typsnitt från pop-up fönster (högerklicka och välj sedan ”Font”) eller välja typsnitt från listan längst upp i dokumentet.
  • Välj teckenstorlek du vill använda på samma sätt.

Bekräftar din Font val

När du har valt ett typsnitt och teckenstorlek, är det alltid klokt att skriva ut och titta på en kopia av ditt CV. När du läser, fråga dig själv: Är detta återuppta lätt att söka igenom? Om du måste kisa för att läsa eller hitta att teckensnittet visas trångt, väljer ett annat teckensnitt eller välja en större storlek för teckensnittet.

Om sidan ser mycket upptagen och förvirrande – till exempel om det finns för många ord fetstil, kursiv och underströk – gör stilen på ditt CV enklare.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *