Tips för användning Resume Nyckelord

Posted on

Tips för användning Resume Nyckelord

Återuppta sökord är avgörande för att hjälpa dig att få ditt CV märkt av arbetsgivare. Genom att inkludera sökord i ditt CV och personliga brev, kommer du öka dina chanser att landa en anställningsintervju.

Nyckelord är ord eller korta fraser som relaterar till särskilda krav för ett jobb. De är färdigheter, förmågor, referenser och egenskaper som en rekryteraren letar efter i en kandidat.

När en rekryteraren tittar genom en hög med meritförteckningar, han eller hon söker varje CV för att hitta dessa sökord. Många företag använder även automatiserade Sökande Tracking System (ATS), även känd som talent management system, för att screena kandidater till lediga jobb.

Ett sätt ett ATS fungerar är att eliminera meritförteckningar som saknas vissa sökord. Om programmet eller rekryteraren inte detekterar något av sökorden i ditt CV eller personligt brev, kan din ansökan kastas ut. Genom att bädda in sökord i ditt CV eller personliga brev, kommer du att demonstrera, i korthet, att du passar kraven för positionen.

Olika typer av Resume Nyckelord

Ditt CV sökord bör innehålla särskilda krav jobb, inklusive dina kunskaper, kompetens, relevanta referenser och tidigare positioner och arbetsgivare. I huvudsak bör nyckelord vara ord som, på ett ögonblick, kommer att visa rekryteraren att du är en bra passform för jobbet.

Till exempel, baserat på erfarenhet, en kandidat för en anställd gynnar befattning kan använda följande CV Nyckelord:

 • Pensionsstiftelser
 • sjukvårdsförmåner
 • fördel policy

En kundtjänst kan omfatta:

 • Kundservice
 • Kund tracking system
 • Datorfärdigheter
 • Orderingången erfarenhet

Tips för att hitta Nyckelord
Review platsannonser som liknar de positioner du är intresserad av och leta efter nyckelord för att införliva i ditt CV. Sök efter platsannonser som matchar din bakgrund eller erfarenhet och söka efter slagord. De sökord eller fraser kommer att strös hela jobbet placering och i ”kvalifikationer” och avsnitt ”ansvar”. Införliva de populära sökord i ditt CV.

Också granska bolagets hemsida för möjliga sökord. Utnyttja sökord som företaget använder för att beskriva sig själv att visa att du är en bra passform för dem. Du kan hitta detta språk på bolagets ”Om oss” webbsida, eller i jobbet notering själv. Till exempel, om företaget identifierar sig som ”kreativa” du kunde införliva ”kreativa” och ”kreativitet” i ditt CV. Det är viktigt att uppdatera sökord på ditt CV så att de matchar företagets språk.

Tips för att använda sökord i ditt CV

Var specifik. Inkludera sökord som är så nära anknytning till det specifika jobb som möjligt. Ju mer fokuserade och specifika du är i ditt språk, desto större är chansen att du har på att visa att du är en bra match och få plockas upp av återuppta scanning programvara.

Vet företagets värde proposition. Bolagets värde proposition är vad som skiljer det från sina konkurrenter. Se till att ditt CV sökord och din erfarenhet är formaterade på ett sätt att spegla företagets varumärke. För ytterligare sökord eller fraser som är viktiga för företaget, gå till företagets Linkedin-sida för att se hur de beskriver sig själva. Var också noga med att klicka på profilerna för bolagets anställda och söka fram liknande positioner som du ansöker till särskild uppmärksamhet på hur de beskriver sig själva som värdefulla medlemmar i företaget.

Använd så många sökord som möjligt. Se till att du har berört de flesta, om inte alla, av de sökord som är relevanta för varje position. Naturligtvis inte använda en färdighet sökord om du inte har den skicklighet. Införliva så många lämpliga sökord som möjligt att hjälpa dig matchar dina kvalifikationer för jobbet. Dock måste de sökord vara lämpliga och flöde sömlöst hela ditt CV. Med andra ord, inte överdriva.

Blanda upp sökord. Innehålla en blandning av olika typer av sökord, inklusive mjuka färdigheter, hårda färdigheter, industri slagord, certifieringar och mer. Med hjälp av en mängd olika sökord kommer att visa att du har alla de olika egenskaper som krävs för jobbet. Dessutom kan bolagets återuppta scanning programvara programmeras för ett visst sökord, så du vill inkludera synonymer till sökord. Till exempel kanske du har “utvecklare” som sökord på ditt CV, men företaget använder ”skapare” istället.

Genom att använda flera versioner av sökord och fraser, kommer ditt CV att ha en bättre chans att få plockas upp av en scanning program.

Sätt sökord överallt. För att en arbetsgivare eller en scanning program för att hitta dina sökord, strö sökord i ditt CV. Du kan införliva dessa ord i ditt CV sammandrag, arbetsbeskrivningar tidigare, avsnittet färdigheter ditt CV, och någon annan del av ditt CV som förefaller lämpligt. Det kan också vara en bra taktik för att placera de viktigaste sökord i en särskild ”kärnkompetenser” bord i början av ditt CV, direkt efter ditt CV sammandrag.

Detta kommer att hjälpa nyckelord för att ”pop” på sidan.

Granska ett CV Exempel

Detta exempel innehåller sökord i avsnittet “kärnkompetens” samt i beskrivningarna för varje position.

Geoffrey Gold
1234 Spruce Hills Parkway
Milwaukee, WI 53205
555-555-5555
ggold@email.com

kvalifikationer Sammanfattning

Kostnadsmedvetna och analytiskt skarpsinniga  Ersättningschef  erbjuder 10 års expertis optimerar fördelar program för stora arbetsgivare inom tillverkningssektorn.

Kärnkompetens : Fördelar Administration, Benefit utvecklingspolitik, behålla anställda strategier, HR filhantering, processutvärdering och förbättringar, finansiell analys och prognoser

Professionell erfarenhet

XYZ Manufacturing Corporation, Milwaukee, WI
Ersättningschef , 02/2013-Present
Leverage djup kunskap om nuvarande ersättning och lönestrukturer för att strukturera och genomföra kostnadseffektiva förmåner paket för 1200-medlem arbetskraft. Riktad personal av 5 HR assistenter kommunicera fördelarna information policies och rutiner för personal.

 • Re-sourced främsta fördelarna vårdgivare, vilket minskar programkostnaderna med 57%.
 • Flitigt säkerställa företagens efterlevnad av alla som reglerar federala och statliga regleringar.

UNITED MANUFACTURING, Milwaukee, WI
Ersättnings Specialist , 06 / 2008-02 / 2013
Skickligt klassificerade nya medarbetare för att bestämma och initiera förmånsprogram. Utbildad personal i tillgängliga förmåner och ansökningsprocesser; sammanställs och distribueras förmånsrapporter.

 • Spelat avgörande roll för att säkra verkställande buy-in för en ny kompensationsstruktur som ökad hastighet av anställdas rätt till tillgängliga ersättningsnivåer.
 • Skapat en effektiv filhantering process som eliminerade en allvarlig bokföring eftersläpning inom sex veckor efter initial hyra.

Utbildning och referenser

Associate Degree i Human Resource Management
WISCONSIN Indian Gymnasieingenjör, Ashland, WI

Tekniska färdigheter : Microsoft Office (Advanced Excel, Word, Access, PowerPoint) och People ersättning programvara

Använda sökord i ditt personliga brev

Du bör inkludera sökord i ditt personliga brev i händelse ditt personliga brev skannas. Även om följebrevet inte är avskärmad av ett program, har du en bättre chans att få ut för en intervju som en kvalificerad kandidat om de sökord och fraser listas hela brev.

Inkludera sökord i kroppen av ditt brev och se till att de matchar de viktigaste sökord och färdigheter som nämns i jobbet notering. Ett effektivt sätt att göra detta är att beskriva dina relevanta färdigheter och prestationer i punkt, sökord-laddade uttalanden i andra eller tredje stycket i ditt brev. Genom att använda sökord strategiskt i ditt personliga brev, kommer du att kunna övertyga rekryteraren att ge stor uppmärksamhet åt dess medföljande CV.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *