Vad är en funktionell CV?

Posted on

Vad är en funktionell CV?

Vad är en funktionell återupptas, och när ska du använda en för att söka jobb? En funktionell CV fokuserar på dina kunskaper och erfarenheter, snarare än på kronologisk arbete historia. Det är oftast används av arbetssökande som byter karriär, som har luckor i sin anställning historia eller vars arbete historia är inte direkt relaterade till jobbet. På detta sätt är specifika kunskaper och färdigheter betonas att belysa den arbetssökande förmågor.

Detta skiljer sig från en traditionell, kronologisk CV som visar en tidslinje av omvänd arbetserfarenhet med korta förklaringar av varje jobb. Som ett resultat av detta fokus skiftat från titlar och hur lång tid som har gått till de faktiska kompetens sökanden besitter.

Är en funktionell CV rätt för dig? 

Jobb forskare har massor av val när det gäller att skapa sin meritförteckning. Eftersom en funktionell CV fokuserar på kompetens över datum är den idealisk för kandidater som har mellanrum mellan jobb, är tidigt i sin karriär (eller bara praktik-baserade erfarenhet), eller gör en karriär switch.

En funktionell CV är mindre vanligt förekommande än en kronologisk CV, som listar en kandidats arbete historia, som börjar med de nyligen hölls position. Rekryterare och intervjuare föredrar detta format, så om du inte har en anledning att använda en funktionell CV, välja en kronologisk en. Ett annat alternativ är kombinationen återupptas, som erbjuder det bästa av två världar. På en kombination CV, är dina kunskaper markeras först och sedan följt av ditt arbete historia.

Tips för att skriva en funktionell CV

Tänk dig en CV sammanfattning. Överväga att inkludera en meritförteckning sammanfattning i början av ditt CV som fokuserar på de färdigheter du har som är relevanta för jobbet. Detta är ett bra sätt att forma hur arbetsgivaren ser dig (och ditt CV) vid första anblicken.

Ordna efter tema. När du skriver en funktionell CV, organisera ditt CV med teman, snarare än att bara lista dina jobb i omvänd kronologisk ordning. Dessa teman kan vara färdigheter eller kvalifikationer som anges i CV (till exempel ”rekrytera Experience” och ”Customer Service Experience”). Genom att gruppera dina kunskaper tillsammans kan arbetsgivaren lättare att se att du har rätt kompetens för jobbet, även om ditt arbete historia är mindre än stellar (eller mindre relaterat till jobbet till hands).

Använd sökord. Var noga med att använda sökord från arbetsbeskrivningen i ditt CV. Du kan använda dessa sökord som titlarna för dina underrubriker, eller i punktlistor där du beskriver dina kunskaper och prestationer mer i detalj. Detta kommer att hjälpa arbetsgivaren att se att dina förmågor stämmer väl överens med arbetets krav.

Nämn relevanta projekt. Kom också ihåg att inkludera några projekt – personliga eller yrkesmässiga – som är relaterade till jobbet. Projekt visa din framgång i att utveckla och slutföra uppgifter.

Fortfarande inkluderar sysselsättning historia. Oavsett vad, kommer du förmodligen fortfarande att behöva omfatta anställning historia. Inkludera detta längst ned i ditt CV, så att arbetsgivaren kommer att fokusera mer på dina färdigheter istället ditt arbete historia.

Skriv en stark brev. Inkludera en stark följebrev att gå med ditt CV. Använd denna följebrev att expandera på de kunskaper och färdigheter du har som gör dig till en stark kandidat till posten. Detta kommer att bidra till att minska eventuella problem arbetsgivaren kan ha om ditt arbete historia.

Funktionell Återuppta Exempel

Detta är ett exempel på en funktionell CV.

Sökanden
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

PHLEBOTOMIST

Framgångsrik meritlista i blodet-banking vårdmiljö

Resultatorienterad, hög energi, hands-on professionellt med kompetens inom management, kvalitetssäkring, programutveckling, utbildning och kundservice.

Viktiga färdigheter inkluderar:

 • blodbanker
 • Kvalitetssäkring
 • AABB ackreditering
 • Uppfyller FDA cGMP

YRKES TALANGER

PEDAGOGISK

 • Underlättas utbildnings skjuter ut från 2016-2018 för norra Kalifornien blodcentralerna.

ÅDERLÅTNING

 • Assisterad gruppmedlemmar i Veni-punkteringar, givare reaktion vård och ge licensierad personal att förlänga sina uppgifter genom att hantera blodtjänstebestämmelser dokumentationen (BSD) medan tilldelats fristående blod mobil enhet (SCU).

GODKÄND

 • Förutsatt dagliga operativa översyn / kvalitetskontroll av utbildningen ansvars eftersom det gäller åläggs statliga myndighetskrav i en medicinsk miljö.

PROGRAM LEDNING OCH KONTROLL

 • Framgångsrikt övervakad kontrakt stöd för sex AT & T bredbandssystem ligger i Bay Area innan en karriär inom flebotomi. Managed schemaläggning, kvalitetskontroll, löner, särskilda projekt och utvärderingar för att säkerställa korrekt end-of-line och avgränsning signal.
 • Minskad personalomsättning introducerade tvåvägskommunikation till fält anställda, förbättrad anställd utseende och spetsen utbyggnaden av anställda (hälsa) fördelar.

TEKNOLOGI

 • Chief kontaktpunkt för AT & T telefon och ABC-anslutna TV-stationer i relation till klagomål och diagnostisera kommunikationsproblem antingen på platsen eller fjärr sändningar.

Utbildning & REFERENSER

SAN JOSE STATE UNIVERSITY , San Jose, Kalifornien.

 • Associate of Applied Science i EKG-Flebotomi 2014
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *