Hur man anpassar sig till att arbeta på distans med barn

Posted on

Hur man anpassar sig till att arbeta på distans med barn

Vad är det bästa sättet att anpassa sig till fjärrarbetet om du har barn? COVID-19-pandemin förändrar sättet att arbeta på människor. Föräldrar försöker jonglera arbete och familjeliv mitt i en pandemi. Företag hittar lösningar som gör det möjligt för arbetare att hantera affärer på distans, ofta medan de tittar på barn.

Skolsystem, dagvård och barnvakt avbryter och stänger. Att arbeta hemifrån är redan en enorm förändring för vissa arbetare. Att arbeta utan barnomsorg är en ännu större utmaning.

“Vanligtvis är dina barn i skolan”, säger Jill Felska, chef för People and Culture på Limelight Health, leverantör av molnbaserade företagsprogramvarulösningar för industrins fördelar. “Att arbeta på distans är en tillräckligt stor förändring, men detta är en helt ny version av att arbeta hemifrån.”

TheCareerGuru Careers talade med Felska och med Tania Luna, VD för Lifelabs Learning, ett ledarutvecklingsföretag som hjälper chefer, chefer och team att bemästra livets mest användbara färdigheter.

Dessa experter diskuterar hur anställda och chefer kan lära sig att arbeta hemma med barnen. Här är fem viktiga tips som de har kommit fram till.

1. Ställ in ett praktiskt kontor

Din arbetsyta är oerhört viktig . Att vara bekväm är kritiskt, och det är fysiskt att skilja arbete och liv. Men det är svårt att separera helt om du bor i ett litet utrymme som också för närvarande är upptaget av andra familjemedlemmar.

”Det kan vara ett litet hörn av din studiolägenhet. Förhandla om det utrymmet: det här är bara arbete, säger Luna. ”Vi är kontextdjur. Vi gör riktigt snabba föreningar. ”

Tips: Arbeta inte till exempel på soffan. Arbeta istället vid ett separat skrivbord av något slag. Detta kommer att minska stressen i ditt hemliv, inklusive dina barn.

Varje stressande arbetssituation kommer att sippra in i din soffa, konstaterar Luna. ”Fråga dig själv, hur lokaliserar du arbetet i ett visst utrymme och hur gör du det så att du inte blir distraherad? Till exempel använder vissa människor en bärbar dator för arbete och använder bara en surfplatta för allt personlig. Arbeta med dina barn för att tillsammans skapa ett tecken som inte stör eller till och med sätta upp varningstejp. ”

2. Var flexibel om arbetade timmar

Föräldrar kommer med kreativa sätt att få sitt arbete gjort. Felska stötte på ett par där hustrun arbetar i ungefär fyra timmar medan hennes man lägger hem sitt barn. Sedan byter de.

Direktören tror att dessa typer av arrangemang hjälper anställda att leva sina liv och samtidigt öka sitt förtroende för sina företag. “När du litar på människor att göra sitt arbete, är det när respekten kommer tillbaka till dig”, säger hon

Obs: Luna konstaterar att cheferna lättare kan anpassa sig till avlägset liv om de oroar sig för resultat snarare än sina anställdas beteende vid en viss tidpunkt.

“Släpp ditt behov av att få skaft i säten och skifta fokus mer till affärsresultatet,” råder Luna. ”Tänk om du aldrig kunde veta hur mycket tid någon lägger på att arbeta? Tänk om du bara kunde fokusera på resultatet och tidsfristen? Det är ett bra sätt att leda, oavsett om du är avlägsen eller personligen, för det gör att du har en tendens till mikromanering, som är en produktiv mördare. “

3. Skapa en strukturerad, hälsosam hemrutin

När du arbetar hemifrån är det frestande att ha pyjamas hela dagen, hoppa över duschen och snappa dåligt. Men experter säger att om du faller in i dessa vanor kommer att tynga din psyke. Visa dina barn att du verkligen är på jobbet.

“Det är viktigt att stå och duscha som om du kommer in på ett kontor,” säger Felska. ”Det kan vara kul till en början att bara kasta upp håret och ha på sig pyjamas, men så småningom får du en icky känsla. Du vill sätta dig själv i ett annat tankesätt som om du ska jobba. “

Luna föreslår att du äter sunt, dricker mycket vatten och använder din tidigare pendeltid för att göra något positivt, som att träna eller laga en lugn frukost.

Viktigt: Enligt Luna, “Skapa start- och uppsättningsritualer med dina barn som signalerar att du går in i arbetsläge eller kommer hem, som att sträcka, sätta på skor eller spela en låt.”

Luna fortsätter, “Du kan ha något som du ser fram emot i början och slutet av dagen som inte bara hjälper dig att förbereda dig för arbetet utan också kommer att ge motståndskraft och stressminskning medan vi är mitt i så mycket osäkerhet. ”

4. Definiera tydliga kommunikationsförväntningar

När kommunikationsteknologi – som Zoom, Slack eller andra uttag – har skapats, är det upp till cheferna att definiera förväntningarna tydligt och rättvist. Du vill inte ha en person på Slack 24-7 medan en annan anställd kommer tillbaka till dig bara en gång om dagen.

Varning: Brist på förväntningar kan vara särskilt stressande för föräldrar.

“Prata om vilken typ av kommunikation du använder och vad förväntningarna är,” rekommenderar Felska. ”Utanför mötena bör cheferna definiera hur lång tid det är innan de förväntar sig ett svar. De bör ställa in parametrar och överkommunicera. Tala till de oro som dina teammedlemmar har för att de kanske inte tar med dig. “Vad händer om jag är borta från skrivbordet i en timme?” “Tänk om mina barn kämpar och jag måste ta reda på LEGO-situationen?”

5. Var flexibel och förlåt om livssituationer

Enligt Felska och Luna är nu inte tiden att mikromanage. Chefer måste vara flexibla när det gäller anställda, särskilt anställda med barn. På samma sätt måste anställda förlåta sig själva.

“Det här är ett okänt territorium,” medger Felska. ”Vissa dagar är fantastiska. Vissa dagar önskar du att du skulle komma ur huset mer men inte kan. Ge er själva och alla andra någon nåd. ”

Luna tillägger att videokonferenser kan avslöja vissa saker som vi inte är vana att se, men det är okej.

“Chefer bör säga, ‘Du kommer att se min tvätt, du kommer att se mina barn springa runt, mina hundar, etc.’ Jag anser att ansiktstid är mycket viktigare än att försöka behålla en professionell uppförande. Normaliser det bara. ”

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *