Den gemensamma utmaningar New Praktikanter Face

Posted on

Den gemensamma utmaningar New Praktikanter Face

Efter att ha gjort dina läxor och forska arbetsgivare skickar en välskriven professionell CV och personligt brev, och upprätthålla en proaktiv inställning till praktik processen, har du landat vad som verkar vara den perfekta praktik för sommaren.

Liksom de flesta praktikanter, är du redo att börja få yrkeserfarenhet, men den första dagen på jobbet kan vara frustrerande om dina förväntningar inte uppfylls. Så här upprätthålla yrkeskompetens och säkerställa din praktik är värdefull och njutbar.

Ta en rationell inställning till problem

Inlärningskurvan i samband med ett nytt jobb är brant och det oundvikligen kommer att bli missöden tidigt i processen. Lär dig att ställa frågor, ta en logisk inställning till varje situation, och inte dra förhastade slutsatser eller ta något personligt när du försöker lösa problem. Här är några gemensamma utmaningar praktikanter inför under de första veckorna på jobbet.

Problem 1: delas Samtliga tråkiga jobbet

Först kom ihåg att du måste betala dina skulder som praktikant att så småningom få heltidsarbete av dina drömmar. Det finns mycket att lära sig om organisation, dess folk, dess uppdrag, och anspråksfulle den tjänar, och mycket av att lärande sker samtidigt som man gör det run-of-the-mill arbete.

LÖSNING : Genom att ändra ditt perspektiv av simpla uppgifter, kan du förvandla en ofördelaktig situation i en fördel. Till exempel, samtidigt som kaffet som du kan göra intressanta bekantskaper. Medan arkivering dokument, kan du lära dig mer om företagets verksamhet.

Problem 2: Du har inte kompenserats för ditt arbete

Du kanske har erbjudits $ 15 per timme men märker du bara tar emot $ 10 per timme i veckan lönecheck. Eller, har lovat ersättning för transport eller mat inte proferred efter två eller tre veckor. Om någon av dessa eller en liknande situation är fallet, är det viktigt att ta reda på vad som kan vara problemet innan du blir nedslagen och din attityd påverkas. Ingen kommer att klandra dig för att kontrollera om ersättning eller återbetalning.

Lösning:  Om du tilldelades en HR representant under din onboarding, kontakta dem och ta reda på varför du inte får den ersättning du förväntat. Om du inte har en HR kontakt tala med din närmaste chef eller den person som du var i kontakt med när du anställdes.

Problem 3: du känner dig överväldigad och oförmögen att utföra den bästa förmåga

Det är inte ovanligt för praktikanter att känna sig överväldigad, och många är säkert med tanke på en tung belastning med minimal utbildning. Härda i ett tidigt skede, och ge dig själv lite tid att komma igång. Om du känner dig pressad av din handledare, förklara att du vill ta den tid som krävs för att göra ett bra jobb och minimera misstag.

Men om det obehag är långlivade, och du behöver inte känna att saker och ting blir lättare, kanske du vill ompröva om praktik är värt att fortsätta.

Lösning:  söka en andra åsikt från andra praktikanter, en kollega på jobbet eller någon som du litar på att ge dig ett bra perspektiv. Det kan vara så att du är för hård mot dig själv och att du utför fint. Det kan vara så att din arbetsgivare har orimliga krav. Om du misstänker det senare, prata med din handledare om deras förväntningar och feedback på din prestation. Även svårt, en uppriktig diskussion om prestanda och förväntningar visar mognad. Att lära sig att vara bekväm i denna situation kommer att stå dig väl till pass för framtida prestanda konversationer.

Problem 4: Du får liten eller ingen feedback

Regelbundna utvärderingar är viktiga för alla anställda, men framför allt för praktikanter och nybörjar kandidater. Anställda måste veta om de gör ett bra jobb eller om något måste förändras. Många arbetsgivare har utsikt över behovet av feedback, vilket placerar ansvaret på dig att söka den.

Lösning:  Om du får liten eller ingen feedback, be din chef om du utför ett tillfredsställande sätt. Det kan vara en tillfällig fråga över kaffe om du känner dig mer bekväm med en mindre formell inställning. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för din handledare att vara mindre bevakad om att ha förbisett behovet av att berätta för dig hur du gör. Du kan också få fram insikter genom att fråga din handledare råd om vissa arbetsrelaterade ämnen som hur man ska hantera situationen A, B och C.

Många utmaningar som du kommer att möta på arbetsplatsen är förknippade med att närma sig problem och andra människor på ett lämpligt sätt; problem kan tyckas oöverstigliga, och människor kan tyckas orimligt. Lära sig detta, och man lär sig den svåraste läxan av alla.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *