Saker att inte inkludera i en intervju tack brev

Posted on

Saker att inte inkludera i en intervju tack brev

Att skicka ett tack e-post eller noterar efter en anställningsintervju kan hjälpa dig att få valt för en andra intervju eller ens ett jobberbjudande. På baksidan kan skriva fel sak att göra en arbetsgivare tänka två gånger om att flytta framåt.

Håll det Positiv

Kvaliteten på din uppföljningsmeddelande efter en intervju kommer att påverka en arbetsgivare utvärdering av din kandidatur. Sända ett tackkort frågor, men det måste vara en bra inte bara en snabb ”tack för intervjun” e-postmeddelandet.

Det är viktigt att understryka hur väl jobbet passar med din bakgrund, liksom din stark motivation att arbeta i den positionen med den arbetsgivaren. Dessutom kommer du vill undvika att säga något som kommer att göra några tvivel om din inställning, motivation, eller kvalifikationer.

10 saker att inte inkludera i ett tackbrev för en intervju

Dessa tips om vad man inte ska ingå i din uppföljning brev kan hjälpa dig att undvika att skicka fel budskap till arbetsgivarna.

  1. Ta inte med bara ett meddelande om Värdering:  Se till att du också bekräftar din starka intresse för jobbet och kortfattat förklara varför läget är ett utmärkt passform.
  2. Din kommunikation är Prover av din skriftliga förmåga och känsla för detaljer: Glöm inte att korrekturläsa noggrant och korrigera eventuella stavfel eller grammatiska fel, och se till att du har rätt befattning, adress och namn. Detta är en möjlighet att följa upp med ett starkt positivt intryck, så gör inte ens ett litet misstag.
  3. Nämn inte Lön Range i ditt brev:  Vänta tills ett erbjudande görs för att förhandla lön sedan ditt inflytande kommer att vara störst när arbetsgivaren har beslutat att du är den föredragna kandidaten.
  4. Gör inte några ursäkter eller ber om ursäkt för något som gick fel under intervjun:  Du är bättre att inte uppmärksamma dessa frågor. Betona positiva egenskaper som kan motverka eventuella problem som kom upp under mötet. Ett undantag skulle vara om du tror att intervjun var så dålig att du är ute ur leken.
  5. Nämn inte alla aspekter av den position som leda till att du fråga lämplighet Job:  Vänta tills ett erbjudande har utökats för att få ytterligare klargöranden om komponenter i rollen som berör dig. Ge inte arbetsgivaren några skäl att ifrågasätta om du är en bra match innan slutföra sina val. Ett undantag från denna riktlinje kan vara när du vet att du inte vill ha jobbet, men du gillar företaget. I så fall kan du nämna hur imponerad du var med organisationen och fråga om det kan finnas en annan position som var mer lämplig.
  6. Ta inte med exakt samma språk i Letters om du skickar dem separat till olika Intervjuare:  Tänk på något varje person delade som var bra eller underblåst ditt intresse. Ett annat tillvägagångssätt är att bekräfta tillgångar som skulle hjälpa dig att adress prioriteringar att den enskilde hade nämnt. Intervjuare kommer att bli imponerad om du tar dig tid att anpassa din kommunikation.
  7. Gör inte ogrundade eller överdrivna uttalanden som “jobbet är en perfekt match för min bakgrund.” Var noga med att inkludera ett uttalande för att stödja dina kommentarer till exempel skulle man kunna säga, “Jag är mycket glada över möjligheten att landningen. PR associera jobb eftersom det skulle göra det möjligt för mig att använda min starka skrift, händelse planering, och mediarelationer kompetens.”
  8. Ta inte en alltför aggressiv strategi genom att nämna du kommer att ringa för att kontrollera status för din kandidatur: Du kan säkert göra en uppföljande samtal i slutet av tidsfönstret att arbetsgivaren har visat för deras beslut. Du kan bara inte behöver tala om detta i ditt brev.
  9. Ta inte med referenser om du inte bad för dem:  Det finns ingen anledning att inkludera referenser med din uppföljning korrespondens. När en arbetsgivare vill ha en lista med referenser, de kommer att be dig om en.
  10. Ta inte med några frågor om ersättning för dina intervjuer Kostnader:  Uppföljning kommunikation ska skickas så snart som möjligt efter intervjun. Ditt brev bör uteslutande fokuserat på ditt intresse för jobbet och hur väl den passar. All annan information kan distrahera från ditt meddelande. Skicka ett separat notering senare att hantera eventuella ersättningsfrågor.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *