Typer av Job intervjufrågor

Typer av Job intervjufrågor

När du går på en anställningsintervju, det finns en mängd olika typer av intervjufrågor du ställas. Intervjuer kan be beteende, fall situations eller kompetensbaserade frågor. Du kommer också att bli tillfrågad om din anställning historia, din förmåga att arbeta på ett lag, ditt ledarskap, din motivation, liksom andra intervjufrågor som rör dina kunskaper och färdigheter.

Dina svar måste riktas för det jobb du intervjuar för, och bör visa arbetsgivaren varför du är en kvalificerad kandidat och varför du är en lämplig för jobbet och företaget.

Ta dig tid att förbereda sig för en anställningsintervju i förväg genom att granska olika typer av intervjufrågor du ställas, liksom genom att ta en titt på prov svaren för varje typ av fråga.

Vanligaste Job intervjufrågor

Ta dig tid att granska flera av de vanliga intervjufrågor kommer du troligen att ställas. Också granska prov svar på dessa typiska intervjufrågor.

Beteendeintervjufrågor

Beteendeintervjufrågor kommer att vara mer fokuserad än traditionella intervjufrågor och du måste svara med speciella exempel på hur du hanterade situationer på arbetsplatsen. Granska exempel på frågor du kan ställas under en beteendevetenskaplig anställningsintervju och fundera på hur du skulle besvara dem.

Case intervjufrågor

I ett fall intervju ger intervjuaffärsscenario och ber kandidaten vad han eller hon skulle göra för att hantera situationen. Dessa frågor är oftast relaterade till organisationen. Intervjuaren kan också be intervjufrågor eller be dig att lösa hjärnan teasers som inte har en direkt anknytning till företaget.

Kompetensbaserad intervjufrågor

Kompetensbaserad intervjufrågor kräver kandidater att ge konkreta exempel på tider som de visat särskilda färdigheter eller förhållningssätt.

Situationsintervjufrågor

En situations intervju liknar en beteende intervju där kandidater ställs specifika frågor om vad som kan hända på arbetsplatsen. Frågorna innebär vanligtvis problemlösning och hantering av svåra frågor och förhållanden på arbetsplatsen.

Kommunikationsförmåga intervjufrågor

God kommunikationsförmåga är avgörande för framgång på arbetsplatsen. När du intervju för ett jobb, rekryteraren kommer att be om kommunikation, bland annat hur du hanterar problem, hur du hanterar svåra situationer, vad du förväntar dig så långt som kommunikation från ledningen och andra frågor som rör din förmåga att kommunicera.

Samarbetsförmåga intervjufrågor

Oavsett vilken nivå och typ av jobb du intervjuar för, din sociala kompetens roll. Rekryterare vill vara säker på att du har social kompetens som krävs för att komma överens med kollegor, medarbetare, arbetsledare, chefer, kunder, leverantörer och / eller kunder.

IT intervjufrågor

När du intervjuar för en informationsteknik (IT) jobb, utöver de vanliga intervjufrågor kommer att ställas under en anställningsintervju, kommer du att bli ombedd mer fokuserade och specifika frågor om din utbildning, kompetens, certifieringar, språk och verktyg du har kompetens inom.

Ledarskap intervjufrågor

När du intervjuas för jobb där du kommer att ha en ledande roll kommer rekryteraren vill veta om den erfarenhet som kvalificerar dig att leda, din ledarstil, dina prestationer och dina förväntningar inför framtiden.

Ledning intervjufrågor

När du håller på att intervjuas för en chefsposition, kommer intervjuaren vill veta om dina erfarenheter, din ledarstil, vad du har åstadkommit i det förflutna, och vad dina förväntningar inför framtiden.

Försäljningsintervjufrågor

När du intervjuar för en försäljning position, är ditt mål att sälja dig själv till rekryteraren. En försäljning anställningsintervju är bland de mest utmanande av intervjuer, eftersom kandidaterna måste göra mer än att bara svara på frågor.

Företagskultur intervjufrågor

Företagskultur är personligheten hos ett företag och definierar vad ett företag, ur ett medarbetarperspektiv, är att arbeta för. Intervjufrågor om företagskulturen är utformade för att avgöra om du kommer att vara en bra passform för organisationen.

Intervju frågor om dina förmågor

Under en anställningsintervju, kommer du att frågor om dina förmågor. Nyckeln till framgång svara är att fokusera på dina förmågor som de hänför sig till de kvalifikationer som krävs för jobbet. Granska vanliga intervjufrågor om dina förmågor och svar prov.

Intervju Frågor om att lämna ditt jobb

När du intervjuar kommer du att bli tillfrågad varför du lämnade eller kommer att lämna ditt jobb. Här är intervjufrågor, tillsammans med prov svar, i samband med att lämna ditt jobb, få sparken, och vad du har gjort om du inte för närvarande anställd.

Intervju frågor om lön

Intervjufrågor om lönen kan vara knepigt. När du svarar på frågor om ersättning vid dina tidigare jobb (s) du behöver för att vara ärlig, eftersom kan verifieras din lön med en potentiell arbetsgivare. När det gäller hur mycket du vill göra, kan det vara svårt att svara på ett sätt som garanterar att du får betalt en rättvis lön.

Intervju frågor om styrkor och svagheter

Intervjuare vill veta vad som är starka sidor och vad som kan vara ett problem om du är anställd. Var beredd på att svara så du fokuserar på dina kvalifikationer för jobbet.

Intervju frågor om ditt arbete historia

Under en anställningsintervju kommer du att förväntas ge information om din arbetshistoria, inkluderar varje jobb du hade start och slutdatum för sysselsättning, ersättning, befattningar och de företag du arbetat för.

Intervju frågor om dig själv

När en intervjuare ställa frågor om du de försöker att avgöra hur bra en passform du är för företaget. Är din personlighet en match för företagskulturen? Är dina mål och jobb förväntningar en match för vad din roll i företaget kommer att vara om du är anställd? Hur kommer du att passa in i den nuvarande team?

Motivation intervjufrågor

Intervjuare frågar ofta om motivation under en anställningsintervju. När du frågade om motivation under en intervju är rekryteraren försöker förstå vad som driver din framgång och och vill avgöra om vad som motiverar dig är en passform med ansvar jobb.

Personal intervjufrågor

Personlig intervju frågor är frågor om dig personligen – din personlighet, ditt arbete stil och arbetsmoral, hur du hanterar stress, vad du förväntar dig från en arbetsgivare, och hur du hanterar vissa situationer. Innan du beger dig ut till en anställningsintervju, granska dessa intervjufrågor personliga och svar prov för att få en uppfattning om vad du kommer att bli ombedd och det bästa sättet att svara.

Telefon intervjufrågor

Telefonintervjuer genomförs precis som i personliga intervjuer. De används genom att anställa chefer och rekryterare som ett verktyg för screening kandidater för anställning. Det är viktigt tar tid att granska de typiska telefon intervjufrågor du ställas och att förbereda svar.

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *