Följebrevet Tips: Hur man gör ditt följebrev stå ut

Posted on

Följebrevet Tips: Hur man gör ditt följebrev stå ut


En av de svåraste sakerna med att skriva ett brev för ett jobb är att du kan spendera en hel del tid och ansträngning att skriva ett perfekt brev men vet inte om någon kommer att läsa den. Skriva ett bra personligt brev är arbete. Du måste se till att den är välskriven, visar arbetsgivaren varför du är kvalificerad och har inte några uppenbara fel som kan kosta dig en intervju.

Vad är det bästa sättet att få din personliga brev märkt när arbetsgivaren har en ton av dem att titta igenom? Det finns några snabba och enkla steg som du kan vidta för att skriva ett brev som kommer att imponera rekryteraren.

Ta en titt på dessa tips och se vilka som fungerar bäst för dig. Även ett par små förändringar kan göra stor skillnad.

Tips för att få ditt personliga brev märkt

1. Välj rätt typ av brev. Innan du börjar skriva ett personligt brev, vara säker på att du har valt rätt typ av brev. Stilen kommer att vara annorlunda beroende på om du skriver ett brev att gå med en CV, förfrågning lediga jobb eller nämna en remiss.

2. Hitta en kontaktperson. Om du kan hitta en person i ditt personliga brev kontakt kommer du att kunna anpassa det, och du har någon att följa upp med att se till att ditt brev blir tittat på.

3. Ta en remiss. Det är värt att ta några minuter för att se om du vet någon som kan hänvisa dig till jobbet. Kontrollera din Linkedin-nätverk och dina Facebook-vänner för att upptäcka alla som arbetar på företaget som kunde hänvisa dig.

4. Välj en grundläggande typsnitt.  Välj ett typsnitt som är lätt att läsa. Times New Roman, Arial och Calibri fungerar bra.

5. Håll det kort och enkelt. Följebrev behöver inte vara lång. Faktum är att alla en lång skrivelse kommer göra är att läsarens ögon stelnar. Några stycken finns gott, och brevet ska aldrig vara längre än en enda sida. Om ditt brev är för lång inte använder en mindre typsnitt, redigera och klippa ord istället.

6. Låt gott vitt utrymme på sidan. Ett annat sätt att förbättra läsbarheten är att inkludera utrymmen mellan hälsningen punkterna, och din signatur. Det är mycket lättare att läsa en väl fördelade brev än det är att skumma en som är svår att läsa eftersom det finns för mycket information möjlighet till för litet utrymme.

7. Matcha ditt personliga brev till ditt CV. Välj samma typsnitt för både ditt CV och personliga brev och din ansökan kommer att se polerad och professionell.

8. Gör en match mellan dina kunskaper och yrkeskunskaper. En av de viktigaste sätten att få ditt personliga brev märkt är att göra en tydlig överensstämmelse mellan arbetets krav som anges i hjälp sökes annons och dina referenser. Förvänta dig inte arbetsgivaren att räkna ut det.

9. Markera bara den mest relevanta informationen från ditt CV. Använd inte ditt personliga brev till uppkok och upprepa vad som finns i ditt CV. Detta är en möjlighet att fokusera på de specifika färdigheter och egenskaper du har som kommer att gynna arbetsgivaren. Gå igenom skillnaden mellan en CV och personliga brev för mer information.

10. Anpassa din brev och visa arbetsgivaren vad du har att erbjuda företaget. Det är inte värt att skicka ett brev som inte är anpassad. Detta är din pitch för att få en intervju, så ta dig tid att anpassa ditt brev, nämner en remiss om du har en, och dela dina starkaste kvalifikationer. Här är tips för att skriva en egen personligt brev.

11. Använd en T-form för dig brev. En T-formad brev listar din erfarenhet och arbetsgivarens krav, vanligen i en tabell efter en inledande stycket och ovanför stängning.

12. Använd kulor. Med hjälp av en punktlista är ett annat alternativ för att få information märkt i ditt brev. Punkterna tenderar att sudda ihop, men kulor drar läsarens ögon för innehållet på sidan. Se till att varje punkt är kort och börjar med en åtgärd ord. Granska tips för att inkludera kulor i ett personligt brev och ett exempel på ett personligt brev med kulor.

13. Det finns några saker du bör inte ingå i ditt personliga brev . Det är inte nödvändigt att ta med personuppgifter. Inkluderar aldrig löneanspråk om inte arbetsgivaren uttryckligen begär att du gör. Inte tala om hur du lämnade ditt förra jobb, speciellt om du fick sparken. Håll ditt brev fokuserad på jobbet som du söker och hålla den faktiska.

14. Stäng ditt brev med hur du kommer att följa upp (om du har en kontaktperson) och inkludera dina kontaktuppgifter så det är lätt för arbetsgivaren att komma i kontakt. Tillsätt sedan en stängning och ditt namn, och du nästan klar. Här är ett urval av avslutningar som fungerar bra för följebrev.

15. Kontrollera stavfel och grammatiska fel. Klicka inte skicka eller ladda upp innan du har tagit sig tid att noggrant korrekturläsa ditt brev. Grammarly är ett fantastiskt verktyg för att se till att dina personliga brev är perfekt. Läs det högt och du kan plocka upp några fler misstag. Dessutom, kolla in dessa tips för korrekturläsning dina personliga brev själv.

16. Inkludera en e-postsignatur när e-post följebrev. När du e ett personligt brev, se till att inkludera en signatur med ditt namn, telefonnummer, e-postadress och Linkedin-profil URL om du har en. Det kommer att göra det lätt för rekryteraren att komma i kontakt med dig.

17. E-post till dig själv att vara säker på att formateringen är perfekt. Det finns en sak att göra innan du skickar ditt brev. Skicka en kopia till dig själv för en sista kontroll. Se till att formateringen är som du vill ha det och korrekturläsa det en gång till.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *