Qualcomm Praktikprogram Översikt

Posted on

Qualcomm Praktikprogram Översikt

Qualcomm , en ledande utvecklare och innovatör av avancerade trådlösa teknologier, produkter och tjänster, grundades 1985 och har sitt huvudkontor i San Diego, CA. Qualcomm har många fasetter och divisioner , som alla fokuserar sin uppmärksamhet på att leverera de mest innovativa trådlösa lösningar till individer runt om i världen.

praktikplatser

Varje Qualcomm praktikant arbetar direkt med en mentor som kommer att vägleda dem under deras praktik. Mentorer tillhandahålls för att hjälpa sina adepter snabbt lära sig kulturen i organisationen och bekanta sig med de tillgängliga resurserna för att få enskilda projekt genomförda i tid. Genom att tillhandahålla mentorskap till sina praktikanter, Qualcomm ger ovärderliga resurser för att hjälpa eleverna att lära sig och växa i en karriär som matchar deras intresse.

Qualcomm har 3-9 månaders praktik för studenter under hela skolåret. Dessa praktik erfarenheter ger praktisk erfarenhet och en chans för studenter att lära sig några fantastiska teknik så att de till fullo kan utnyttja de kunskaper de får i klassrummet och transport som en heltid framtida karriär. Qualcomm erbjuder över 800 praktik och co-op erfarenheter för studenter varje år.

Qualcomm ger följande utbildning och fortbildning resurser under en elevs praktik erfarenhet:

  • Varje praktikant får utbildning i ledarskapsutveckling, tillsyns färdigheter, tidsplanering och avancerad trådlös teknik genom Qualcomms levande klassrum sessioner, webbaserade program och datorbaserad utbildning.
  • Varje praktikant kommer att kunna anpassa sin professionella utveckling genom att använda online-utvecklingsverktyg för att anpassa sitt lärande för att möta företagets mål och syften.
  • Praktikanter ges möjlighet att lära sig genom att lyssna på några av de mest kunniga och professionella människor i branschen genom Qualcomms Executive Speaker Series.
  • Qualcomm har en prisbelönt lärcentrum som ger studenterna en plats där de kan lära sig om företaget och dess teknik samt utvecklingslösningar för lokala, regionala och internationella kontor.
  • Qualcomm ger också ett omfattande bibliotek som är fylld med utbildning och tekniska resurser för att hjälpa praktikanter utöka sina kunskaper och hitta lösningar på de problem som de kan uppstå vid slutföra projekt för företaget.

fördelar

Qualcomm ger studenterna med utmärkt on-the-job training och utbildningsmöjligheter som hjälper dem att få de kunskaper och färdigheter som krävs för Qualcomm och liknande företag att betrakta dem som potentiella kandidater för framtida lediga jobb inom området. Qualcomm rapporterar att cirka 60% av deras praktikanter hyrs in som heltidsanställda efter examen från college.

platser

Många praktikplatser finns på Qualcomms huvudkontor i San Diego, CA. Det finns också möjligheter för studenter i andra amerikanska och internationella kontor. Praktikanter som flyttar får fullt möblerade tillfälliga bostäder och flyg från deras universitet. En personlig omlokalisering rådgivare kommer också att tilldelas praktikanten innan deras praktik.

Qualcomm har 150 + platser med kontor i Australien, Österrike, Belgien, Brasilien, Kanada, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Japan, Mexiko, Nederländerna, Filippinerna, Ryssland, Saudi Arabien, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Taiwan, Thailand, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Vietnam för att bara nämna några. De sökande måste kontrollera för att se var de nuvarande Qualcomm praktik möjligheter finns och hur man ansöker till dem.

Att ansöka

För att hitta praktikmöjligheter och höra vad de anställda och studenter har att säga om deras erfarenhet av att arbeta för Qualcomm, se till att besöka deras hemsida .

Om ut för en telefon eller i person intervju, rekommenderar Qualcomm starkt att sökande till fullo förbereda sig för erfarenhet för att bidra till att ge sig själva en fördel gentemot andra sökande i denna mycket konkurrensutsatt arbetsmarknad.

För ytterligare information kolla in FAQ avsnittet om Qualcomms hemsida.

Vid ansökan om praktik vara säker på att kolla in de 5 sätt att förbättra ett CV och fem enkla sätt att förbättra ditt personliga brev innan du skickar dina dokument.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *