Tips för att skapa en video CV

Posted on

Tips för att skapa en video CV


Vad är en video CV och hur kan det hjälpa ditt jobbsökande? En video CV är en kort video som skapats av en kandidat för sysselsättning och laddas upp till Internet (eller via e-post till en rekryteraren) för potentiella arbetsgivare att granska.

En video CV beskriver individens kompetens och erfarenhet och används vanligen för att komplettera ett papper återupptas. Som med ett  tryck CV , är det möjligt för video CV till antingen allmän eller riktad mot en viss position eller företag. En video CV kan skapas av en professionell för dig, eller så kan du skapa din egen. Vissa arbetssökande och nätverkssajter tillhandahålla ett sätt för användare att införliva video återupptas i sina profiler.

Det är viktigt att komma ihåg att en video CV inte kommer att få dig ett jobb. Det kan dock hjälpa dig att marknadsföra dig själv till potentiella arbetsgivare – om det görs rätt.

Bör du skapa en video CV?

Att skapa en video CV är en valfri uppgift för arbetssökande (mycket sällan kommer företagen kräver eller begära en video återupptas från sökande). För vissa arbetssökande, särskilt de i visuella eller kreativa områden, kan en video CV belysa viktiga färdigheter.

Till exempel är en video CV användbar för att visa alla typer av prestationsbaserat arbete, oavsett om det handlar om att agera på scenen, undervisar en klass, eller presentera kvartals siffror.

Dessutom kan en video återuppta vara ett bra sätt att visa upp din personlighet; för människor i klientläge jobb, vars arbete innebär charmiga potentiella köpare, kan en video CV vara fördelaktigt.

Men det är lätt att RÄKNA i en video CV – det finns en hög risk för manus, filma stil, eller plats är olämpligt.

Varning: Om du gör det själv och har lite filmning erfarenhet, kan din video komma över som oprofessionellt.
Kom också ihåg att som med allt på Internet, när din videofil är ute, du kan inte styra hur det delas.

Gjort dåligt, det kan i bästa fall hindra dina chanser att få en intervju. I värsta fall kan det slå dig ute ur leken och genera dig. Det är vad som hände med en student som skickade en video CV visar sig att lyfta vikter, servering tennisbollar och sällskapsdans. Det gjorde rundor på Internet och det inte imponera några potentiella arbetsgivare, minst sagt.

Vissa rekryterare kommer inte ens visa video återupptas, eftersom de är rädda för påståenden om diskriminering i anställningsprocessen. Så medan en video CV kan vara ett bra sätt att få uppmärksamhet, noga överväga innan du skapar en för att se en video CV är rätt plats för dig och en bra användning av din tid.

Tips för att skapa en video CV

Om du funderar på att skapa en video CV som en del av ditt jobbsökande, hålla dessa tips i åtanke:

  • Var professionell:  klänning som du skulle för en intervju, och upprätthålla en professionell hållning. Undvik slang och, naturligtvis, förbannande. Var uppmärksam, också i bakgrunden av skott, och se till att det ser snyggt. Kontrollera också att det inte finns några störande ljud i bakgrunden.
  • Förbered ett skript:  Inte ad lib din video helt. Du vill verka naturlig och off-the-manschetten, men bör ha en känsla för vad du vill säga och hur du vill formulera det. Läs inte direkt från ett skript eller från ditt CV, eftersom det leder till en tråkig video. De viktigaste punkterna att uttrycka i videon är vad du kommer att ge företaget och din stora mål, färdigheter och prestationer. Tänk på videon som en pitch för varför företaget bör anställa dig.
  • Känn din målgrupp:  När du planerar ditt manus och inspelningen plats, anser som kommer att titta på videon, och kalibrera därefter. En video förberedd för en position på en bank kan skilja sig från en video förberedd för en uppstart.
  • Show, do not tell:  Använd grafik för att illustrera vad du säger i videon manus och visa upp dina talanger och färdigheter. Till exempel, om du ansöker om ett jobb där presentationer är en viktig del av rollen, kan du filma själv montera en PowerPoint. Eller, om någon av dina presentationer registrerades använda filmen i din video CV.
  • Hålla det kort:  video bör vara mellan 30 till 90 sekunder. Något längre än att det är osannolikt att ses.
  • Dela med vänner och familj:  Att få feedback från andra är ett viktigt steg. Ställ ett fåtal personer att titta på videon och göra ändringar och förändringar baserat på deras synpunkter.

Ha alltid i åtanke att när videon är på Internet, behöver du inte längre har kontroll över vem som ser det, eller hur det delas. Ta feedback från vänner och familj på allvar. Om de tror att det är en misständning, inte dela video.

Video Resume Don’ts

  •  Blanda inte ditt privatliv med din professionella ett. Om du har information på din Facebook eller Twitter sida som du föredrar arbetsgivare inte ser, inte länka din video CV till någon av dessa sidor.
  • Förvänta dig inte din video CV att ersätta din traditionella CV. Inte alla arbetsgivare är intresserade av en video CV, och andra är oroliga för diskrimineringsfrågor, såsom att anställa kandidater på grund av hur de ser ut och ljud snarare än deras kvalifikationer. Däremot kan en välgjord video stärka din kandidatur till anställning.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *