Hur man blir en flygvärdinna

Posted on

 Hur man blir en flygvärdinna

Under en lång tid allmänheten tanken på flygvärdinnor, en gång kallade flygvärdinnor, som enbart “servitriser i himlen.” Även om det är sant att de tjänar och säljer förfriskningar till passagerare på flygningar, samt tenderar att deras komfort, det finns mycket mer att denna karriär.

En flygvärdinna primära uppgift är att hålla flygpassagerare och besättning säker. Han eller hon svarar på eventuella nödsituationer som inträffar på flygplanet och ser till att alla följer Federal Aviation Administration (FAA) regler. 

Lär dig mer om utbildning och certifiering flygvärdinnor krävs för att få. Ta sedan  flygvärdinna Quiz  ta reda på om denna karriär är en bra passform för dig.

En sammanfattning av vad du måste göra innan du kan arbeta som flygvärdinna

  1. Få hyras av ett flygbolag att vara en flygvärdinna
  2. Komplett flygbolag tillhandahållna formell utbildning (3 till 6 veckor)
  3. Få FAA: s Certificate of uppvisat kunskaper

Få anlitas av ett flygbolag

I många yrken, kommer erforderlig utbildning innan du kan få ett jobb, men inte för flygvärdinnor. Om du vill bli en flygvärdinna, kommer din träning kommer efter ett flygbolag hyr dig. Bolaget kommer under en 3-6 veckors period, ge alla förberedelser du behöver göra ditt jobb.

Flygbolag kräver arbetssökande att ha minst en high school eller likvärdighet (GED) diplom. Många kommer dock endast anställa kandidater som har examen från college, ofta med intresseföretag eller kandidatexamen i gästfrihet, kommunikation, turism och PR. 

Arbetsgivare föredrar också kandidater som har arbetslivserfarenhet inom ett relaterat arbete. Om du vill bli en flygvärdinna, överväga att få erfarenhet genom att arbeta i ett hotell eller resort, eller en restaurang.

Flygvärdinnor måste uppfylla mycket specifika fysiska krav också. För att få godkänt i ett flygbolags flygvärdinna träningsprogram måste du vara minst 18 år gammal, i utmärkt fysisk hälsa och lång nog att nå de övre bagagepapperskorgar. Din vision måste korrigeras minst 20/40. Din vikt kan också vara ett problem. Även flygbolagen inte säger att de inte kommer att anställa någon som är överviktig, de ange att en längd och vikt skall stå i proportion. 

Följande är specifikationer från jobbannonser för flygvärdinnor (Indeed.com):

  • “Kunna stå under längre perioder med begränsad viloperioder”
  • “Kunna passera en tioårig prövning, före anställning drogtest och kriminellt förflutet registerkontroll”
  • “Förmåga att hantera en mängd olika situationer medan i kontinuerlig kontakt med allmänheten”
  • “Ansvarar för att tillhandahålla en välkomnande miljö för att flygbolaget kunder under sin flygning”
  • “Förmåga att effektivt marknadsföra och sälja ombord produkter och generera ökade intäkter från kunder”
  • “Måste ha två års erfarenhet inom kundservice, gästfrihet och / eller försäljning / marknadsföring industrin”
  • “Måste presentera en professionell bild, kanske inte har synliga tatueringar, ansiktsbehandling, multipel, eller övre öronhåltagning eller extrem hårfärg eller stil”

Komplett Airline-Förutsatt flygvärdinna Training Program

När ett flygbolag hyr dig, kommer företaget att ge formell utbildning vid sin Flight Training Center. Under de tre till sex veckor kommer du att tillbringa där, räkna med att få klassundervisning på flygbestämmelser, arbetsuppgifter och företagets verksamhet.

Tillsammans med de andra nyanställda kommer du lära dig att hantera nödsituationer, inklusive förfaranden för att evakuera ett flygplan och drift nödutrustning som evakuerings diabilder, syrgasmasker och flythjälpmedel. När du närmar dig slutet av din klassrumsundervisning, kommer du att ta praxis flyg.

Få Certificate of uppvisat kunskaper

När du är klar med arbetsgivare sponsrade utbildning kommer Director of Operations på flygbolaget ansöker om  Certificate of uppvisat kunskaper från Federal Aviation Administration (FAA). När myndigheten bekräftar din post, kommer du att vara berättigad att arbeta på en flygning.

En separat Certificate of uppvisat kunskaper krävs för varje typ av flygplan. Dessutom måste flygvärdinnor får årliga utbildning för att hålla sin certifiering up-to-date.

Din första år som flygvärdinna

Med din träning komplett och ditt certifikat i handen, kan du tror att du kommer snart att spruta över hela världen och försörja samtidigt. Inte så snabbt. Även om det kommer att finnas några möjligheter att arbeta, kommer du inte ha ett regelbundet schema ännu, och det kommer att dröja ett tag innan du får flyga några av de mer önskvärda rutter. 

Nya flygvärdinnor tillbringa minst ett år, och möjligen upp till sju år, om vad som är känt inom flygbranschen som “reserv status.” Vad betyder det här? Att vara på “reservstatus” är som att vara på samtal. Du måste hålla din natten väska packad eftersom du kommer att behöva rapportera att arbeta på ett ögonblick när du kallats att ersätta frånvarande besättningsmedlemmar eller täcka extra flygningar. Så småningom kommer du att kunna bjuda på månatliga uppgifter, men det kommer bara med företräde.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *