Vad gör en notarie gör? Läs om lön, Färdigheter, & More

Posted on

Vad gör en notarie gör? Läs om lön, Färdigheter, & More

En licensierad notarie är en någorlunda lukrativ, mycket användbara, men ändå något dolt befattning. Detta beror på att dess uppgifter ingår ofta som en del av andra jobb. Att bli en notarie, även känd som en notarius publicus, kan hjälpa dig att starta eget företag eller öka ditt värde som ett kontor anställd. Skyldigheter som en notarie kan variera, men notarier spelar en viktig roll när det gäller att underteckna juridiskt bindande avtal i USA.

Notarie arbetsuppgifter och ansvar

Notarier och notarie signering agenter hantera och vittnes signaturer på officiella dokument. Dessa uppgifter hör följande:

 • exekverings dokument (rättsligt bindande signaturer)
 • Bekräfta sinnestillstånd av alla signees
 • Identifiera bedrägeri eller tvång
 • Kompletteringsnotarie certifikat på alla dokument
 • Verifiera identifiering av kontraktsdeltagare
 • Att vara närvarande vid tidpunkten för utförandet dokument (detta kan inkludera resa)
 • administrera eder
 • Hantering affidavits, kontrakt, lånehandlingar, vigselbevis och andra juridiska dokument
 • Vittnar till poster inom ett värdeskåp eller motsvarande
 • Att upprätthålla en notarie journal
 • Schemaläggning relaterade möten

Anm : Förutom dessa ansvarsområden är notarie signering agenter certifierade att hantera avslutningar för hypotekslån industrin.

Medan de flesta notarie arbete är enkel, kan det finnas tillfällen när jobbet är ganska svårt. Som en notarie, är du ansvarig för att korrigera eller underkänna signaturer vid bedrägeri eller tvång. Du är också ansvarig för att avgöra huruvida undertecknarna är av sund själ före och under ett officiellt dokument signering.

Lön

Att bli en notarie kan vara ett givande jobb om du gillar att hantera juridiska dokument och vägledande undertecknare för att slutföra en officiell överenskommelse. I vissa delar av USA, kan hitta en kvalificerad notarie vara utmanande, och många formella avtal är inte giltiga om de inte är attesterad.

 • Median Årslön : $ 34.749 ($ 14,53 / timme)
 • Topp 10% Årslön : $ 51.000 ($ 22,93 / timme)
 • Botten 10% Årlig Lön : $ 19 tusen ($ 9,98 / timme)

Notarier kan också betalas på en per signatur eller per dokument basis. Beloppet varierar beroende på vilken typ av dokument som attesterad och statens lag.

Utbildning, och certifiering

Kvalificera som en notarie kan vara så enkelt som att passera en säkerhetsprövning. Men i vissa stater, måste du klara ett prov för att bli en notarie. Eftersom varje stat varierar i sina krav på notarier, måste du kontrollera med din hemviststaten för att se vad som krävs. Oavsett om du vill bli egenföretagare eller lägga till notariza till ditt CV, är kvalificerade vanligtvis en snabb, okomplicerad och billig process.

 • Utbildning : Varje stat i USA har olika normer som du kan bli en notarie. Men alla stater kräver att du är en juridisk hemvist i denna stat, minst 18 år gammal, och utan ett kriminalregister.
 • Certifiering : Det finns ingen officiell certifiering för notarier. De flesta stater kräver att du fylla i en ansökan (med en avgift på ca $ 100) och få en säkerhetsprövning. Om en notarie vill kvalificera sig för utökade arbetsuppgifter som en notarie signering agent, kan det finnas ytterligare avgifter och bakgrundskontroller för att erhålla certifiering.
 • Utbildning : Även om inte varje stat kräver notarie utbildning, är det alltid en bra idé. De flesta notarie kurser kan fyllas i online. Besök din lokala community college webbplats eller den nationella notarie Association hemsida för mer information.

Notarie Skills & Kompetens

Många av de kunskaper som krävs av notarier liknar dem juridiska sekreterare, vilket är varför många utför både jobb. Detsamma kan sägas om bankirer och officerare lån. Notarier måste vara bekväm med förfaranden, statliga lagar, pappersarbete, och byråkratin i samband med byråkrati och statliga processer.

 • Verifiering : notarier måste kontrollera att allting framför dem innan notarizing signaturer. Detta inkluderar kontroll identifiering och se till att båda parter förstår vad de undertecknar.
 • Efterlevnad : De flesta regler för notarier tillämpas på statlig nivå. Det innebär att notarie lagar varierar från land till land. Det är viktigt att notarier inte ”slarva”. Det är notarie ansvar både för att upprätthålla integriteten hos signaturen processen samt att informera de berörda parterna som kan vara omedvetna om statliga lagar som gäller undertecknandet av dokumentet.
 • Dokumentering : Notarier måste hålla tidskrifter. Genom att spela in namn, tider, platser och mer, säkerställer detta att samtliga underteckna parter kommer att hållas ansvariga för sina avtal. Underlåtenhet att registrera relevanta uppgifter kan göra signaturer ogiltiga.
 • Kännedom om juridiska dokument : beviskrav dokument, lånehandlingar, pass, affidavits och mer faller under en notarie rike ansvarsområde. Även om det inte är nödvändigt att du vet hur man komponerar eller dissekera alla delar av juridiska dokument, måste du kunna identifiera vad folk registrerar och vad notarie ansvar gäller för varje given situation.
 • Flexibilitet : Även om inte alla notarie måste färdas många notarier är mobil till förmån för sina kunder. Ofta måste formella avtal undertecknas i en snabb tid och på obekväma tider och platser. Du måste vara beredd att arbeta med en kund schema och plats, medan få alla nödvändiga verktyg som krävs av en notarie

Job Outlook

Beroende på tillgängligheten av notarier i ditt område, kan efterfrågan vara hög eller låg. För krävande områden, egenföretagare notarier gör ganska bra. De kan arbeta från sina hem eller fordon (dvs mobila notarier) som sin egen chef. Men eftersom många banker och postbärande skyltfönster levererar nu notarie tjänster är efterfrågan inom vissa områden låg.

Kontorsanställda som också notarier är värdefulla för många arbetsgivare. Om du arbetar i en bransch som hanterar juridiska eller lån pappersarbete, att bli en notarie är ett smart drag eftersom det gör att din arbetsgivare att formalisera transaktioner mycket snabbare än sina konkurrenter.

Arbetsmiljö

För notarier som arbetar i första hand i en traditionell kontors roll är deras arbetsmiljö på samma sätt som i en konventionell kontorslokaler. Men om du är en egenföretagare notarie (heltid eller deltid), så har du fler möjligheter att vara mobila. Detta innebär att du kommer att behöva för att kunna erbjuda notarie tjänster i ditt eget kontor (eller hemma, om du vill) eller resa till dina kunder för en schemalagd signering. Mobila notarier får betalt för körsträcka.

Arbetsschema

Beroende på om du arbetar som din egen chef eller för ett företag där notarizing är en av dina många plikter, kan ditt schema vara flexibel eller det kan vara en typisk nio-till-fem kontorsjobb. Mobila notarier ofta krävs för att arbeta udda tider, inklusive kvällar och helger, för att tillgodose sina kunder.

Hur får jobbet

Få en notarie licens Om du ansöker om en notarie licens måste du titta på kraven i ditt tillstånd.

Inkludera Notarie färdigheter i ditt CV När du ansöker om ett jobb på ett företag där det behövs notarier, är det viktigt att notera din notarie kvalifikationer på ditt CV. Om du försöker att bygga en kundbas som egenföretagare notarie, måste du investera tid och pengar i marknadsföring och branding.

Hitta platsannonser: Om du söker en typisk jobb där notarisering skulle vara en del av dina arbetsuppgifter, helt enkelt lokalisera huvud titel i en vanlig jobbsökande. På de flesta av de bästa arbetsplatser, kan du använda avancerade sökalternativ för att filtrera din sökning genom att lägga till ”notarie” som ytterligare sökord.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *