Lämnar en praktikplats Early

Posted on

Lämnar en praktikplats Early

Skulle du lämna en praktikplats? Även om min åsikt är oftast att om det innehåller följande 4 kriterier, rekommenderar jag att om det alls är möjligt, bör en aktuell praktikant försöka hålla med praktik för upplevelsen den ger, förmågan att göra professionella kontakter, och en chans att inkludera relevant erfarenhet på sin CV.

Eftersom jag tror att det finns några bra lektioner i scenariot, trodde jag att jag skulle skriva om det så att människor i liknande omständigheter (inklusive jobb de inte kan stå) kan utvärdera när det är dags att kalla det avslutas på sin praktik eller jobb.

Intern Fråga

”Nu, min fråga är, tre månader inte riktigt upplever vad jag förväntade mig och prata om det med VD mer än en gång och saker och ting inte förbättras, är det dags för mig att kalla det avslutas eller stanna kvar HOPPAS det kommer att bli bättre? Och om jag ska hålla ut, hur länge ska jag stanna kvar veta att andra erbjudanden kan försvinna efter januari?”

I det här fallet tror jag att författaren gör några utmärkta punkter på varför lämnar denna praktik inte skulle vara en dålig sak. Först ut är den här personen en doktorand som hade ett jobb och gjorde anständigt pengar med stora fördelar bara för att lämna och fullfölja vad de trodde skulle vara deras ”drömjobb” när de avslutat sin ”utbildning” som tog form genom att göra en praktik . För någon som söker ett framtida jobb och söker för att få exponering mot underhållningsområdet i LA, ta det här jobbet lät som en utmärkt idé.

Men under loppet av de senaste 2 månaderna har denna praktik visat sig vara en mardröm. Först och främst, många av de löften som gjordes vid tidpunkten för intervjun följdes inte igenom av arbetsgivaren. Sökanden sökte spänning i nästa jobb tillsammans med en anständig lön, förmåner, en god arbetsmiljö och en chans att växa inom företaget. För att göra situationen mer komplicerad, har sökanden även intervjua för ett annat företag som verkade ”fantastiska”, men det gjorde inte erbjuda “glitter och glamour” att arbeta med kändisar på en daglig basis, så att de slutade att sätta jobbet på håll.

De bestämde sig för att ta praktik eftersom det betalades det utlovade några “glitter och glamour”, och hade potential att arbeta i ett heltidsarbete när praktik var över. Till praktikanter förtvivlan, lönen var ganska låg och inte öka väsentligt bara efter några diskussioner och sedan igen efter att ha tagit på sig rollen som personlig assistent när heltidsanställd fick sparken. Kom att ta reda på 2 tidigare anställda gör samma jobb också sparken. De har haft 10 praktikanter under loppet av de senaste 2 åren och bara tre anställda på lönelistan.

Som personlig assistent, är den anställde nu uttråkad med jobb som kör på kontoret, och skådespelerskan att de arbetar direkt med en hel del arbete. Det har varit löften om framtida uppdrag när händelser sker, men det har varit ingenting nämns om utbildning om hur man ska lyckas en gång provision struktur har satts på plats.

Studenten för närvarande kämpar med låga löner och har problem att gå ihop samtidigt som lever i LA. Att bo i en ” dålig praktik “, medan kämpar ekonomiskt är nog inte en bra idé i det här fallet, särskilt eftersom inlärningen verkar vara minimal med en obefintlig tillväxt.

Dilemma 

Författaren pappa tycker studenten ska göra vad de tycker är bäst, men mamma vill eleven att stanna eftersom hon anser att studenten har en prestigefylld titel och det finns en möjlighet att det kommer att bli bättre. Medan läsaren känner ganska används och upprörd eftersom bolaget inte har levt upp till sina löften och det verkar inte finnas någon tillväxtpotential med företaget.

Om du vill låta oss veta vad du tycker, vänligen gå med oss ​​på forumet för att se mitt svar och låt oss veta om du tycker att detta elev ska stanna eller lämna sin praktik.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *