Hur får man ett entry-level Book Publishing jobb

Posted on

Hur får man ett entry-level Book Publishing jobb

Hur får man ett entry-level jobb bokförlag?

Naturligtvis finns det mycket publicerade vägledning om hur man skriver ett CV eller hur man prep för ett entry-level anställningsintervju. Men boken förlagsbranschen har sin egen uppsättning av parametrar för wannabe anställd. Här är några konkreta råd om hur man förbereder för en bokförlag anställningsintervju.

Bekanta dig med Imprint Enskilda List

Atria eller Riverhead Books? Inom den stora utgivare, har varje avtryck sin egen personlighet. Gå online och ta en titt på vilka typer av böcker de publicerar. Det är idealiskt om du verkligen älskar din intervju lista. Men åtminstone hitta något tilltalande om de böcker du skulle teoretiskt att arbeta med och vara beredd att diskutera varför.

Bokförlag, liksom många mediebranschen, lever på passion för sin produkt passionen för de människor som publicerar böcker, liksom passionen för de människor som skapar dem. Bokförlag människor uppskattar i allmänhet en passion för böcker och läsning i sina anställda.

Observera också att varje avtryck inom varje förlag tenderar att ha en tydlig personlighet. Om du är en bok älskare, vara uppmärksamma på att kolofon på ryggen av dina favoritböcker. Var är de ifrån? Du kanske ska intervjua där.

Veta vad som är på den senaste New York Times bestseller listor

… speciellt böcker från förlaget och avtryck med vem du intervjuar. ” New York Times bästsäljare” är bransch förkortning för de mest sålda böcker, och alla betalar uppmärksamhet. Du bör också.

Kunna prata om böcker du har läst för njutning

Naturligtvis, du läser en bok just nu. Kunna tala intelligent om den bok du läser nu, den sista boken du läser din favoritbok av de senaste sex månaderna, och dina favoritklassiker. Om du inte läsa en bok eller har inte läst en i de senaste månaderna, bör du tänka på att söka upp en annan typ av arbete.

Var flexibel om vad Book Publishing Department kanske passar dig

När man talar till ungdomar som vill arbeta i bokutgivning, verkar det som de allra flesta unga engelsk stora bokälskare strävar efter att arbeta i raden av boken redaktionen. Dessa människor bör läsa om hur en bok går från ett manuskript genom den redaktionella processen för att få inblick i vad redigerings del av jobbet innebär.

Ofta bokförlag kandidater tycker att de är bättre lämpade för en annan bokförlag avdelning. Så länge du älskar böcker, det finns en avdelning som passar din personlighet. Överväga dessa faktorer när ansöker om en nybörjar bokförlag jobb:

 • Är du en person?
  Om du gillar att göra med folk ständigt ett jobb i bok publicitet kan vara bra för dig.
 • Är du detaljorienterad och som alla att komma i tid?
  Medan dessa egenskaper kommer att tjäna dig väl någonstans, redaktionschef kontor beror på att hjälpa hålla alla till bokproduktion schema och flytta runt massor av detaljer när författare eller redaktörer inte på schemat (vilket händer ofta).
 • Är du en designer?
  Förutom att boka jackor, är den kreativa avdelningen en plats där du kan använda dina färdigheter i point-of-sale, annonser och annan bok reklam element.
 • Vill du älskar teknik?
  Dagens bok produktionsavdelningen kräver kunskap om ebook samt utskriftsteknik, fil förberedelse och liknande. Dessutom har definitionen av “bokförlag” vuxit under de senaste åren och är inte begränsad till traditionella förlag och tryckta böcker. Det är mer av ett behov av tech-centrerad människor publicering än någonsin tidigare.
 • Vill du vara ute från bakom skrivbordet?
  Bokförlag s säljare ringer på konton som varierade som Barnes & Noble och Amazon.com till oberoende bokhandlare och i allmänhet får gå till sitt bokförlag försäljnings konferenser och mässor som de regionala association mässor eller ens BookExpo Amerika.

Naturligtvis bokförlag har alla ”vanliga” corporate avdelningar, som mänskliga resurser. Och om du är ett nummer-kras eller tekniskt nördiga bokälskare, det finns ekonomi, redovisning och informationsteknik (IT), också.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *