Hur man använder sökord i din Cover Letters

Posted on

Hur man använder sökord i din Cover Letters


När du skriver ett personligt brev att följa ditt CV som en del av en jobbansökan, är det viktigt att se till att varje ord räknas. Din följebrev bör öka arbetsgivarens syn på dina kvalifikationer, så att du kan gå från att vara en sökande till en intervjuperson.

Olika typer av sökord

Nyckelord är en viktig del av ett övertygande personligt brev, eftersom de är i stånd att porträttera en kandidat som en mycket kvalificerad sökande till ett jobb. Dessa ord kan delas in i tre allmänna kategorier: skicklighet ord, resultatinriktade ord och ord som visar erkännande för prestationer.

Nyckelord arbeta i ett par olika sätt. Först kommer de sökord som du inkludera i ditt CV och personliga brev användas för att matcha din ansökan med den kompetens som krävs av arbetsgivaren i platsannonsen.

Denna matchningsprocess utförs ofta av automatiserade kandidat tracking system (ATSS), programmerade för att identifiera specifika sökord och rangordna alla återupptar därmed innan de ens når en rekryteraren. Om ditt personliga brev och / eller återuppta saknar dessa sökord kan de automatiskt skära från övervägande i detta skede av utvärderingen.

För det andra kommer sökord som ingår i ett personligt brev visar rekryteraren hur och varför du är högt kvalificerade för jobbet, så att de kan rangordna dig bland dina konkurrenter och helst att erbjuda en av deras intervju slots för dig.

Skill Nyckelord

Arbetssökande bör noggrant analysera den kompetens som krävs för att utmärka sig i sitt mål jobb och införliva dem i deras brev. Dessa sökord bör också ingå i ditt CV. Det kommer att vara mer äkta om du parafrasera den kompetens som nämns i platsannonser, i motsats till att lista dem ordagrant. Skill ord är mest effektiva när de är anslutna till en viss roll eller projekt där kunskaper var avgörande för framgång.

Exempel på kompetens nyckelord är:  skrev, analyseras, kvantifieras, planerat, programmerad, designad skapade, byggt, lärde och utbildade.

Till exempel, istället för att säga “Quantitative aktieanalys är en tillgång som jag skulle ta med till ditt företag,” kan man säga:

  • Jag utnyttjade kvantitativa lager värderingstekniker för att skapa en portfölj för förmögna kunder, vilket slå marknaden under tre år.

De färdigheter sökord som ingår i ditt följebrev (och ditt CV) kommer att hjälpa din ansökan blir utvald av programvaran arbetsgivare använder för att välja kandidater för vidare behandling. De kommer också att visa rekryteraren, vid första anblicken, vilken kompetens du har som är relaterade till jobbet som han eller hon anställer.

Resultatorienterad Nyckelord

Alla arbetsgivare söker medarbetare som kommer att tillföra värde och genererar positiva resultat för sina organisationer. Det är därför det är viktigt att integrera resultatorienterat språk i dina personliga brev. Tänk på den nedersta raden för varje jobb på ditt CV och hur du kan ha gjort saker bättre i din roll.

Din följebrev bör visa upp dina prestationer, inte bara dina kunskaper eller personliga egenskaper. Tillhandahåller dessa uppgifter kommer att bidra till att ställa in brev bortsett från andra kandidater som inte framhäver sina yrkesmässiga prestationer.

Exempel på resultatorienterade nyckelord inkluderar:  ökat, reducerad, omgjorda, uppgraderas, initieras, genomförs, omformulerade genereras, och produceras.

Resultatorienterade ord är mest effektiva när den kombineras med några siffror som kvantifiera din påverkan, som i:

  • Jag minskad omsättning bland första året hyr med 20% genom att genomföra ett mentorsystem.

Genom att använda dessa typer av sökord är du tydligt visa vad du åstadkommit i dina tidigare roller.

erkännande Nyckelord

Rekryterare kommer att vara mer benägna att tro att du kommer att vara en enastående artist om det är uppenbart att tidigare arbetsgivare har sett dig på detta sätt. Ett sätt att göra detta är att införliva språk som visar att arbetsgivare har insett era bidrag.

Exempel på erkännande relaterade sökord  är: hedrad, tilldelas, främjas, utvald, hyllade för, fick en bonus för erkände valt, och krediteras.

Helst ska erkännande fraser omfatta den typ av person som noterade din prestation och grunden för erkännande. Till exempel skulle man kunna säga:

  • Jag utsågs till gruppledare för att minska budget arbetsgrupp av min Division Vice President, baserat på min tidigare rekordet på faller kostnadsbesparingar.

sökord erkännande vittnar om hur du har utmärkt sig i dina tidigare jobb och hur du har åstadkommit mer än vad som krävs.

Ta dig tid att göra en match

När du väljer sökord som ska ingå i ditt personliga brev är ett enkelt sätt att hitta de bästa ord för att använda för att matcha dina kvalifikationer än de som anges i jobblistan. Markera dina starkaste tillgångar, så att du kan visa arbetsgivaren varför du är väl kvalificerad för jobbet och förtjänar en intervju.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *