Nytt jobb Meddelande: e-postmeddelande och Brev Exempel

Posted on

Nytt jobb Meddelande: e-postmeddelande och Brev Exempel

Är du glada över det nya jobbet som du bara fick hyras för och vill meddela det till alla du känner? Du har också ett professionellt ansvar att varna dina gruppmedlemmar och / eller kunder till den ökande drag så att de kommer att ha tid att anpassa sig. Här är det bästa sättet att dela nyheter.

Timing är avgörande

Först av allt, inte tala om ditt nya jobb tills jobberbjudande bekräftas, har du ett startdatum, du har loggat den streckade linjen på anställningsavtal, och det är en färdig uppgörelse. Det är inte en bra idé att meddela någonting förrän du är helt säker på att det kommer att hända. Arbetsgivarna har varit kända för att dra tillbaka jobberbjudanden, eller något annat kan hända där jobbet inte fungerar.

Vad att skriva

Det du säger i ditt brev eller e-postmeddelande beror på vem du skriver till. Du kan berätta för dina medarbetare hur mycket du har haft att arbeta med dem och hur mycket du kommer att sakna dem, även om du är mycket nöjda med den nya position.

Dina meddelanden till kunder och affärskontakter bör vara kort och innehålla grunderna – det faktum att du flyttar på och var du kan nås. När berätta för dina kontakter, tala om hur glad du ska starta ditt nya jobb. Om någon av dina kontakter hjälpte till med ditt jobbsökande, är detta ett bra tillfälle att tacka dem för deras hjälp.

I samtliga fall hålla tonen i ditt meddelande positivt även om du lämnar grund av problem i arbetet eller med företaget. Det finns ingen mening med att föra upp något negativt om din avgång.

I allmänhet bör brevet inkludera dessa fakta:

  • Du lämnar ditt nuvarande jobb
  • När du lämnar
  • Vad din nya position kommer att vara
  • När du startar det nya jobbet
  • Hur mycket du ser fram emot din nya roll
  • Hur man hålla kontakten (andel e-post, telefon, Linkedin, sociala medier information)

Följande kommer att vara specifika för den person du skriver till:

  • Tack för möjligheterna på gamla jobb
  • Du kommer att sakna personen
  • Tack för hjälpen att säkra det nya jobbet
  • Hur övergången kommer att påverka kundrelationen

Leverera meddelande

E-post eller Linkedin-meddelande är båda lämpliga för att tillkännage en position eller karriär förändring. Men om du vill göra en mer formell tillkännagivande, överväga att skicka ett brev, notera, eller kort med din nya kontaktuppgifter.

Det är en bra idé att diskutera hur man ska tala om för din nuvarande företagets kunder med din chef innan du skickar ett meddelande för att vara säker på att du är båda på samma sida. Det kommer också att utesluta eventuella sekretessfrågor om du har tecknat ett avtal. Om du har registrerat ett sekretessavtal (NDA) som inkluderade en klausul som kundlistor är konfidentiella och tillhör din arbetsgivare, då du skulle kunna öppna dig till rättsliga åtgärder bör du själv försöka kontakta en nuvarande eller tidigare kund att informera dem din karriär förändring.

Nytt jobb meddelande Email Message Sample

Ämne: Moving On – Ditt namn

Jag är glad att kunna meddela att jag kommer att gå med i PR-avdelning för nationella Media Services på 3 januari. Jag kommer att lämna min position på Western States Marketing per 16 december.

Jag är tacksam för de fyra år jag tillbringade arbeta för Western States, och denna nya position tillåter mig att fokusera på sociala medier marknadsföring, som är mitt område av expertis.

Den sorgligaste delen kommer att vara hur mycket jag kommer att sakna dig som kund. Men det är skönt att veta att min kollega Barry Anderson, kommer att ta över mina konton, och så att du kommer att vara i goda händer.

Tack så mycket för att lita på mig med dina marknadsföring behov och om jag någonsin kan vara till hjälp för dig i framtiden, please let me know.

Vänliga hälsningar,

Ditt namn
Din Telefonnummer
Din e-postadress

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *