Försäljning Karriär: Att bygga ett CV för Sales Jobs

Posted on

Försäljning Karriär: Att bygga ett CV för Sales Jobs

De flesta människor har en aktuell meritförteckning som listar sina mål, erfarenhet, utbildning och till synes obligatoriska “referenser möblerade på begäran” tagline. Med så många jobb jägare med hjälp av en gemensam återuppta format, rekryterare tvingas antingen filter genom en flod av inlämnade meritförteckningar eller leta efter en som sticker ut.

En eller flera?

Arbetssökande som aktivt söker en försäljning position och som planerar att skicka ut flera kopior av deras CV kommer sannolikt använda en enda CV. Detta polerad och professionell återuppta bör ge allmän information som belyser arbetssökande kompetens, erfarenhet och utbildning som kommer att tilltala den allmänna rekryteraren. Med andra ord, återupptar skickas ut till flera företag är vanilj. De är inte anpassad för en specifik position eller ett specifikt företag.

Allmänna återupptar lämnas med avsikt att få så många intervjuer som möjligt från så många företag som möjligt.

Arbetssökande som tar en mer målinriktad strategi kommer ha stor nytta av att ha en standardtext CV som är anpassad till varje företag återuppta lämnas till. Varje CV är med tanke på dess egen “smak” och är utformad att inte överklaga till den allmänna rekryter men till en viss rekryteraren.

Detta målinriktad strategi är ofta det som gör en återuppta sticker ut från mängden.

Anpassa ditt CV

Om du planerar att skicka ut en kopia av ditt CV till alla företag som kan eller inte kan ha öppningar för säljare, kommer dina resultat förbättras drastiskt om du skickar en anpassad CV till enskilda arbetsgivare. För att göra detta måste du börja ditt CV skriva med forskning. Till exempel, om du lär dig att ABC Sales Enterprises har en öppning för ett konto Executive, och  din forskning visar att ABC är den typ av företag för vilka du skulle trivas, din första forskning steg vara att ta reda på exakt vad ett konto representant för ABC skulle sälja till vem de säljer och där de säljer.

När du har en gedigen förståelse för vad ett konto verkställande arbetar för ABC gör att det är dags hantverk ditt CV. Ditt mål bör vara att rikta allt innehåll på ditt CV mot vad rekryteraren för ABC skulle vara ute efter i ett CV.

Till exempel, om din utbildning passar väl vad en ABC säljare skulle sannolikt ha, se till att du markerar din utbildning. Men om din erfarenhet av försäljning inte stämmer mycket bra, måste du vara kreativ och belysa hur de färdigheter du lärt under din erfarenhet av försäljning matchar väl till försäljning position på ABC.

Allt som du sätter på ditt CV behöver vettigt och relateras till den position som du söker. Att bygga en försäljnings återupptas på detta sätt gör slutresultatet, ditt CV, ett kraftfullt säljverktyg. Låt din  jobbsökning konkurrens lämna standardtext meritförteckningar och få dig att stå ut från mängden.

Skicka in dina anpassade CV

När ditt CV är anpassad, kommer du förmodligen vill vara säker på att det blir i rätt händer. Även om du kan helt enkelt följa någon CV skickar riktlinjer som ett företag ger dig, detta kommer bara att landa ditt CV i högen av andra mottagna återupptas. En bättre metod är att lämna leverera ditt CV till rekryteraren. Om detta inte är möjligt, ring företaget och ta reda på namnet på rekryteraren, det bästa sättet att kontakta henne och hennes postadress.

Därefter gör en del efterforskningar med hjälp av din nätverk och webbplatser som Linkedin för att lära sig mer om rekryteraren. Det kan ge dig ytterligare information som inspirerar dig att ändra ditt CV ännu en gång eller det kan ge dig idéer om hur farkosten ditt personliga brev för att fånga rekryter uppmärksamhet. Ju mer anpassade du kan göra hela processen, desto bättre.

När du vet vem som kommer att läsa ditt CV, hur man bäst för att få ditt CV i sina händer och veta så mycket som möjligt om beslutsfattaren, skicka din anpassade CV direkt till den personen. När de är färdiga, gå vidare till nästa arbetstillfälle och upprepa hela processen igen.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *