General tackbrev Prover och Skriva tips

Posted on

General tackbrev Prover och Skriva tips

Tackbrev, nådigt och uppriktigt skrivit, är avgörande i näringslivet. Om en tidigare chef har gett dig en referens har en affärskontakt rekommenderat dig att deras arbetsgivare har en kollega hjälpt dig med ett projekt eller en potentiell ny chef har just intervjuade dig för en position, är det viktigt att ta sig tid att tacka alla som hjälper till med din karriär eller jobbsökande.

Tackbrev är ett bra sätt att uttrycka din uppskattning för människors hjälp. Men de kan också hjälpa dig i ett antal olika sätt. Ett tackbrev kan hjälpa dig att hålla kontakt med någon i ditt nätverk. Det kan hjälpa dig att påminna en rekryteraren varför du är en bra passform för en position. Det kan också visa din handledare att du är professionell och artig.

Se till att du vet både vad jag ska säga i ditt brev, och även om du vill skicka din anteckning som ett e-post, brev eller kort. Att säga rätt sak med rätt format kommer imponera på din mottagare och göra honom eller henne att känna sig uppskattad.

E vs papper vs Card tackar Yous

Hur du skickar tack brev beror på många faktorer. E-post är ganska mycket standarden för affärskommunikation i dessa dagar. Om en snabb uppföljning är viktigt – till exempel om du vill uttrycka tacksamhet för möjlighet till en anställningsintervju innan anställa kommittén fattar sitt beslut – e-post är rätt väg att gå.

Print tackbrev kan ta formen av en informell, handskriven anteckning eller en formell, maskinskrivna brev. Hur du skriver brevet ska visa din förståelse för företaget och personen du tacka. Om du vet att du har tid att förmedla ditt tack med post, en skriftlig tack visar att du har tagit ett extra steg för att visa din uppskattning.

Mer traditionella företag föredrar ofta antingen skrivit brev eller ett handskrivet meddelande. Men om du verkligen vill göra ditt budskap tack (till exempel om du tacka en medarbetare som du har arbetat med i flera år), anser ett handskrivet kort.

Vad som ska ingå i en tackbrev

Oavsett vilken form du använder för att skicka tackkort, finns det vissa komponenter som du bör alltid innehålla.

Adress personen på lämpligt sätt. I början av brevet, ta itu med personen med en ordentlig hälsning, till exempel ”Dear Mr Efternamn.” Eller ”Dear Förnamn”. Om du känner personen väl, använd personens förnamn. Annars, adress honom eller henne som Mr, Ms, eller annan lämplig titel.

Säg tack. Få till den grad att anteckningen snabbt. Säga orden ”tack” i första meningen eller två, så att personen vet varför du skriver. Om du skickar ett e-postmeddelande, inkluderar frasen ”Tack” i ämnesraden samt.

Ge (vissa) detaljerna. Se till att du anger vad du säger tack för. Gå in lite detaljer, så att personen förstår precis vad du uppskattar. Till exempel, om du säger tack till någon som gav dig jobb råd, förklara exakt vad du befunnits vara till stor hjälp. Om du säger tack efter en anställningsintervju, påminna personen av en viss tidpunkt från intervjun (eller påminna honom eller henne varför du är en bra passform för jobbet). Lite detalj visar personens vad du verkligen uppskattar, och varför.

Säg tack igen. Innan du registrerar off, upprepar din uppskattning.

Signera. Använd en lämplig stängning, såsom ”Best” eller ”vänliga hälsningar.” Då sluta med din signatur (handskrivna och maskinskrivna om det är ett brev, handskriven om det är ett kort, och skrev om det är en e-post).

Tips för att skriva ett tackbrev

Skicka den så snart som möjligt. Skriv och skicka din anteckning så snart som möjligt. Dröj inte med att skicka ditt tack, särskilt efter en anställningsintervju. Inte skicka ett tackbrev efter en intervju kan skada dina chanser att bli anställd.

Var positiv men uppriktig. Uttryck din tacksamhet, men inte gå överbord. Människor kan säga när ett tackkort är falsk. Till exempel, om du tacka en arbetsgivare efter avgå från ett jobb, bör du uttrycka dina tack och fokusera på vad du tyckte om att arbeta där. Men inte ljuga och säga att du älskade allt om du inte riktigt. Fokus på positiva, men inte lögn.

Anpassa varje bokstav. Anpassa varje tack brev du skickar. Till exempel, om du skickar tackkort till alla du intervjuade med ett jobb, lägga till något till varje anteckning om din specifika samtal med varje person. Inte bara kopiera och klistra in samma meddelande för varje person – detta kommer att upplevas som falsk.

Hålla det kort. Tackkort bör vara kort. Håll din anteckning längre än ett par kortfattade stycken.

Redigera, redigera, redigera. Ett tackkort på arbetsplatsen måste vara professionell. Detta innebär att det bör välskriven och felfri. Korrekturläsa brevet noga innan du skickar det.

Sample General tackbrev

Detta är ett exempel på en allmän tack brev.

Jason Jones
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jason.jones@email.com

September 1, 2018

Cedric Lee
Account Manager
Acme Rental
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Dear Mr Lee:

Jag hoppas du mår bra. Jag ville bara säga tack så mycket för att skriva ett brev till mig referenspunkt för jobbet på Acme Retail.

Jag uppskattar verkligen att du tog dig tid att skriva brevet. Jag är glad att kunna meddela att jag har en andra intervju med företaget nästa vecka! Jag kommer att låta dig veta hur det går.

Återigen, tack så mycket. Jag uppskattar din hjälp med min jobbsökande.

Vänliga hälsningar,

Jason Jones [handskriven signatur]

Jason Jones

E tackbrev Sample

När du skickar ett e-post brev, till skillnad från en traditionell postas en, finns det ingen anledning att inkludera din returadress eller din adress i början av meddelandet. Helt enkelt lista dina kontaktuppgifter i din signatur.

Ämne: Tack!

Kära Ms Lee,

Jag vill tacka er för det ovärderliga stöd du angav till mig under min senaste karriär sökning.

När jag började sökningen, hade jag väldigt lite aning om hur man ska gå tillväga – eller framför allt hur man nätverk för att upptäcka nya arbetstillfällen. Den information och råd du gav (och i synnerhet listan över kontakter som du delade med mig) gjorde stor skillnad för att hjälpa mig att fokusera min jobbsökande.

Jag är glad att kunna meddela att jag bara har accepterat en ny befattning med ACME Auto! Återigen, tack så mycket. Jag uppskattar din generositet.

Vänliga hälsningar,

Terry Lau
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
terry.lau@email.com

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *