Hur man Lista dina prestationer på ditt CV

Posted on

Hur man Lista dina prestationer på ditt CV

När du börjar skriva ditt CV för en ny position, bör du vara medveten om att det är ett vanligt misstag arbetssökande ofta gör i formatering deras CV text. Ofta människor lista helt enkelt vad de har gjort i tidigare arbeten utan att peka på effekterna av deras prestationer och bidrag.

Ditt CV bör inte läsas som en uppsättning av arbetsbeskrivningar som förmedlar bara vad dina ansvarsområden var i tidigare arbeten. I stället bör fokus ligga på hur du gjort ett gott intryck på jobbet och gjorde en skillnad för din institution och organisation.

Det är viktigt att visa vad du har åstadkommit i ditt CV, snarare än att bara presentera en lista över uppgifter.

Ditt CV ska kommunicera hur ni har varit en tillgång för de senaste organisationer som du har anslutna. Dessa uppgifter om dina specifika prestationer kommer att hjälpa dig att sticka ut från dina konkurrenter.

Hur Inkludera prestationer på ett CV

Här är tips för att införliva prestationer i ditt CV. Följ processen för varje jobb du har hållits så att du kan markera vad du har åstadkommit i varje position på ditt CV.

Definiera hur framgång mättes
Identifiera den nedersta raden för varje avdelningar eller funktionella enheter där du arbetat. Fråga dig själv hur man skulle mäta framgången för dessa enheter. Detta innebär att veta hur man inkludera siffrorna på ditt CV när det är möjligt.

Till exempel kan en rekryteringsavdelning mätas med om det anskaffas rätt talang. En ekonomiavdelningen kan klassificeras efter hur ren deras granskningar var. En inköpsavdelningen kan betygsatt av de pengar som det sparas. En restaurang kan mätas genom antalet återkommande kunder eller kvaliteten på deras online recensioner.

Markera hur du Påverkat Framgång
Itemize hur din roll var kopplad till den nedersta raden i var och en av dina erfarenheter. Till exempel kan en rekryterare notera att hon var ansvarig för att välja ut de bästa matar skolor för nybörjar kandidater.

En inköpsagent kan ha utvärderat de bästa leverantörerna för hårdvara. En servitör kan fokusera på kvaliteten på de tjänster som han gav till restaurang mecenater.

Identifiera och dokumentera eventuella indikatorer för utgångsläget i samband med de nedersta raderna för dina avdelningar vid den tidpunkt du tog på dina roller. Till exempel som en revisor, hur många granskningsresultaten var där för ditt ansvarsområde innan antar den rollen?

Som en rekryterare, vad var den genomsnittliga kostnaden per hyra innan ankomst? Som produktionschef, vad var den genomsnittliga driftstopp för det löpande bandet innan du tog över den rollen?

Kvantifiera dina prestationer
uppskattning av förändring som du hjälpte till ingenjör i din roll och kvantifiera det om möjligt. Till exempel kan du ange att du minskade negativa granskningsresultat med 50%. Kanske du skär resekostnader i din avdelning med 20% eller minskad personalomsättning med 25%. Det är en smart strategi att lyfta fram dessa procentsatser i fetstil så att de ”pop” på sidan.

Kvalificera dina prestationer
Om ändringen inte lätt kan uttryckas i kvantitativa termer, använder kvalitativ språk som lämpligt pekar på omfattningen av förändringen. Till exempel kan man säga:

 • Signifikant ökad moral.
 • Lösta kundklagomål mycket snabbare.
 • Kraftigt minskad personalomsättning.
 • Ökad svarstid betydligt.

Omfatta åtgärder Ord
Utnyttja åtgärder ord på ditt CV som innebär en prestation eller några resultat som du har producerat. Till exempel börjar dina uttalanden med ord som:

 • ökade
 • minskade
 • nedsatt
 • förbättrad
 • uppgraderad
 • initieras
 • skapad
 • omorganiseras
 • utslagen
 • inrättats
 • Etablerade
 • accelererad
 • Avancerad
 • initieras
 • överträffade
 • övertalade

Prestation uttalanden kommer att vara mer övertygande om du inkluderar hänvisningar till hur du genererade resultaten. Peka på de färdigheter eller strategier du anställd för att nå varje framgång.

Exempel på hur detta skulle se ut på ditt CV:

 • Förbättrad personalens produktivitet genom att etablera incitament för att nå volym mål.
 • Ökade andelen positiva recensioner genom att installera ett system som spårade kommentarer per anställd.
 • Utvärderat alternativ för löne leverantörer och valt en ny partner som resulterar i besparingar på 15% .

Hur att öka värdet på prestationer Noterade på ditt CV

Prestationer behöver inte vara monumental för att visa en arbetsgivare hur du kan öka värdet på ditt CV. Tänk på hur du har gjort det bättre i och med en mindre väg.

Till exempel kan en personal kontorist säga “Rekommenderade förändringar för bearbetning av nya applikationer som minskade svarstid på kandidater.” En retail säljare kan säga, “flyttas produkt visar att mer effektivt flytta daterad varor.”

Ett annat sätt att validera en bedrift är att citera ett erkännande av en handledare, arbetsgivare, kund eller annan intressent.

Till exempel kan en server säga “Selected som anställd av månaden bygger på enastående kundservice.”

A Human Resources professionell kan säga, “Främjat till biträdande personaldirektör baserad på framgångsrik rekrytering av studenter för IT-jobb.” En handledare kan säga, “Erkänd under utvecklingssamtal för att öka personalens moral.”

När du har bestämt på vilken av din karriär prestationer bör du visa upp, granska några återuppta mallar och byggare för att se vilket format bäst skulle hjälpa till att ställa dem till sin bästa fördel.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *