Hur vet jag om en praktik är Legit

Posted on

Hur vet jag om en praktik är Legit

Internet är en fantastisk resurs, särskilt när det gäller att hitta praktikplatser och jobb. Det finns så många möjligheter att allt du behöver göra är att identifiera program eller leta efter praktikplatser inom ett visst område eller bransch. Med så många resultat och anonymiteten på internet-ibland kan det vara svårt att avgöra om en annonserade praktik är faktiskt verkliga eller en bluff som vill stjäla din information.

Värdet av Praktik

Praktik kan vara av stort värde när det gäller att få erfarenhet och bli anställd. Eftersom de flesta företag söker kandidater med tidigare relevant erfarenhet på området, praktik är avgörande för college seniorer som söker sitt första realtid jobb efter examen.

Det spelar ingen roll om praktik betalas eller om du får en kredit för att slutföra praktik erfarenhet, är det enda en arbetsgivare fokuserar på vilken typ av kunskap och färdigheter du fick när inter för företaget.

Eleverna kan antingen vara skeptiska eller helt lita när det gäller att hitta en praktikplats. Men om en praktikplats låter för bra för att vara sant, kommer du vill göra lite mer gräva. Talar till människor inom organisationer eller studenter som tidigare har gjort en praktikplats med företaget kommer att hjälpa dig att klargöra bilden.

Du vill att din praktik upplevelse att vara en som ger dig verklig, praktisk erfarenhet.

Praktik i Sales

En sak att vara medveten om är praktikplatser som verkar vara totalt försäljnings positioner och som betalas strikt av provision från försäljningen. Problemet är att du inte vet tillräckligt om företaget eller produkten för att förstå om en kommission är verkligen möjligt.

Om en arbetsgivare listar mycket öppna kvalifikationer och inte Fråga om dina intressen eller erfarenhet, är det mycket troligt att du befinner dig i ett kall ringer position eller en som ger exponering mot bara allmänna administrativa uppgifter.

Undvik Tvivelaktiga Praktik

Praktik som är tveksamt är vanligtvis som du kommer att vilja undvika. Dåliga områden eller praktik i en persons hem är aldrig en bra idé. Om en arbetsgivare inte be dig att fylla i en ansökan eller begär ett CV, det är inte heller en bra idé.

Om du får en dålig vibe när det gäller praktik notering, kraven eller människor är det oftast en bra idé att förlora möjligheten och börja leta efter en annan.

Gör din forskning

Det finns bedrägerier över hela Internet. Due diligence krävs när gör viktiga beslut baserat på vad det står på Internet. Forska ett företag är en sak du kan göra för att se till att ett företag är legitimt. Prata med råd och instruktörer i det program du fylla. De kan ha en lista över beprövade företag som skolan har redan en praktikplats relation med.

Forskar om Google är ett annat sätt att lära sig mer om ett företag. Inmatning av namnet på ett företag plus bedrägeri är ett sätt att se om det har förekommit några rapporter om detta företag varelse illegitim. Checkar ut Better Business Bureau (BBB) ​​och platser som “Glassdoor.com” kommer också bidra till att identifiera bolag där det har varit berättigade klagomål.

Betala inte

Om en arbetsgivare ber för dig att betala pengar för att lära sig mer om programmet eller för att göra en verklig praktik för dem, se till att köra så fort du kan. Legitima företag sätta sin information där ute och inte kräver pengar för att lära sig mer om programmet innan du ens vet vad programmet handlar om. Använd aldrig för en praktikplats om pengar som krävs i förskott.

Du kan också be företaget att ge dig en lista med referenser eller kontaktinformation för praktikanter som tidigare har arbetat för företaget. Referenser från personer som de har gjort affärer med kommer att ge en grundläggande fundament för att identifiera om en arbetsgivare är legit.

Naturligtvis finns det vissa program som kräver pengar som omfattar de flesta av praktikprogram utomlands. I dessa fall gör din due diligence att bedriva forskning. Vet up front exakt vad programmet innehåller och vad som kommer att betalas av studenten praktikant.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *