Verbal kommunikation – En Essential Soft Skill

Posted on

Verbal kommunikation - En Essential Soft Skill


Verbal kommunikation är utbyte av information mellan individer eller grupper genom att tala. Det är ett av de sätt som vi interagerar med våra chefer, anställda, medarbetare och kunder eller klienter i arbetet. Vi använder också aktivt lyssnande, icke-verbal kommunikation som kroppsspråk och ansiktsuttryck, och skriva att kommunicera.

När dina verbala kommunikationsförmåga är svag, kommer de avsedda mottagarna av dina meddelanden inte kommer att kunna förstå dem och därefter kommer inte att kunna svara på lämpligt sätt. Även om dessa misslyckanden inte vila enbart högtalarfattig förmåga att lyssna eller feltolkning av icke-verbala signaler kan också vara att skylla, de börjar med honom eller henne.

Hur man kan förbättra din verbal kommunikation

Förbättra dina verbala kommunikationsförmåga kommer att hjälpa dig att undvika missförstånd i arbetet. Vidta följande åtgärder, med början redan innan några ord lämnar munnen:

 1. Vara beredd: Innan du startar en konversation, räkna ut vilken information du vill ge. Sedan besluta om det bästa sättet att skicka det vidare till mottagaren. Till exempel behöver du gör det ansikte mot ansikte eller kommer ett telefonsamtal göra?
 2. Välj dina ord noga: Använd ordförråd mottagaren kan lätt förstå: Om han eller hon inte förstår dina ord, kommer ditt meddelande att gå förlorade.
 3. Tala tydligt:  Var medveten om din volym och hastighet för tal. På tal för tyst kommer att göra det svårt för någon att höra dig, men skriker kan vara mycket stötande. Tala långsamt nog att förstå, men inte så långsamt att du bar lyssnaren eller sätta honom eller henne att sova.
 4. Använd rätt ton:  Din röst kan avslöja din sanna känslor och attityd. Till exempel, om du är arg eller ledsen, kommer det att komma över genom din ton. Försök att hålla kontroll över detta, för att undvika att avslöja mer än du vill och distrahera lyssnaren från ditt meddelande avsikt.
 5. Få ögonkontakt: Den person som du talar kommer bättre att kunna ansluta med dig om du hålla ögonkontakt hela konversationen.
 6. Kontrollera med lyssnaren Periodvis: få feedback för att kontrollera att personen som du talar förstår dig. Han eller hon måste “få” vad du försöker säga. Medan du talar, observera hans eller hennes ansiktsuttryck och kroppsspråk, eller helt enkelt begära muntlig bekräftelse på att han eller hon förstår dig.
 7. Undvik distraktioner: Bakgrundsljud kommer att distrahera dina lyssnare och göra det svårt för honom eller henne för att höra vad du säger, strunt, förstå det. Hitta en lugn plats för att prata. Om du talar med någon via telefon, gå till ett lugnt område och se till att han eller hon befinner sig i en också. Om detta inte är möjligt just nu, låta tala när det är.

Yrken som kräver Utmärkt muntlig kommunikation

Oavsett vad din karriär är, kommer du förmodligen att behöva prata med folk åtminstone ibland. Därför god verbal kommunikationsförmåga är kritiska. Vissa yrken är dock beroende av att ha överlägsna verbal kommunikation. Här finns flera som kräver denna mjuka skill:

 • Verkställande:  Chief chefer är ansvariga för all verksamhet i de organisationer som de kör. De måste kunna dela information med dem i och utanför företaget, inklusive andra toppnivå chefer, anställda, kunder och aktieägare.
 • Rektor:  Principals hantera grund- och gymnasieskolor. Utmärkt verbal kommunikation låt dem interagera med skolan fakulteten, föräldrar och elever.
 • Manager : Chefer övervaka arbetet i en avdelningens eller hela organisationens anställda. De måste kunna ge feedback till sina anställda på ett tydligt sätt.
 • Operations Research Analyst: Med hjälp av deras kompetens inom matematik, drift analytiker hjälpa företag och andra enheter lösa problem. Stark verbal kommunikation tillåter dem att arbeta som medlem i ett team.
 • Medical Scientist:  Medicinska forskare forskning orsakerna till sjukdomar och utveckla metoder för förebyggande och behandling baserad på sina resultat. De måste kunna förklara sina resultat till kollegor.
 • Ekonom: Ekonomer studera fördelningen av resurser. De samarbetar med kunder och diskutera sina resultat med dem.
 • Klinisk eller rådgivning psykolog:  Kliniska och rådgivning psykologer diagnostisera och behandla personer som har mentala, emotionella och beteendestörningar. De tillbringar sina dagar att prata med folk.
 • Arkeolog:  Arkeologer studerar historia och förhistoria genom att undersöka bevis kvar av människor. De måste förklara sina forskningsresultat till kollegor.
 • Äktenskap och familj terapeut: äktenskap och familj terapeuter behandlar individer, familjer och par för psykiska störningar och interpersonella problem. De måste vidarebefordra information till sina kunder.
 • Lärare:  Lärare instruera eleverna i en mängd olika ämnen. De förklarar begrepp till studenter, samarbeta med andra lärare och diskutera elevernas framsteg med föräldrar.
 • Bibliotekarie:  Bibliotekarier välja och organisera material offentligt, skola, akademiker, lag, och företags bibliotek. De lär biblioteks kunder hur man använder dessa resurser.
 • Tandläkare:  Tandläkare undersöka och behandla patienternas tänder och tandkött. De samarbetar med tandhygienister och assistenter, samt diskutera rutiner med sina patienter.
 • Pharmacist:  Apotekare avstå receptbelagda läkemedel till patienter. De ger information och instruktioner till dem så att de kan använda dessa mediciner effektivt och säkert.
 • Marknadschef:  Marknadsföring chefer utarbeta och genomföra företagens marknadsföringsstrategier. De samarbetar med medlemmar av marknadsförare.
 • Software Developer:  Mjukvaruutvecklare övervaka skapandet av datorprogram. Stark verbal kommunikation tillåter dem att instruera deras lag.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *