Formatera Tips för din CV (CV)

Posted on

Formatera Tips för din CV (CV)

Behöver du skriva ett CV? En meritförteckning, allmänt känd som en CV, är ett alternativ till att skriva ett CV för att ansöka om ett jobb. CV används oftast inom den akademiska världen, forskning och medicin – för att inte tala för de flesta jobb utanför i USA.

Medan en CV är vanligtvis bara en sida eller två i längd, en CV mer detaljerad och därmed längre, ofta innehåller mer information om akademiska prestationer än ett CV. CV variera beroende på ditt område och erfarenhet, men det finns ett antal allmänna format och stil riktlinjer som du kan följa när du skapar ett CV. Det finns också vissa delar de flesta människor ta med i sina CV.

Om du planerar att använda en papperskopia av ditt CV, se till att skriva ut den på en högkvalitativ återuppta papper. Att använda papper som är av bättre kvalitet bidrar till att beskriva din professionalism.

Lär dig att formatera meritförteckning och vad som ska ingå. Granska CV tips och använder formatet exempel som en mall för ditt eget CV.

CV Format Exempel

Din kontaktinformation
Namn
Adress
Telefon
Mobiltelefon
E-post

Valfri personlig information
Denna information ingår inte i amerikanska CV. Det kan begäras i andra länder.
Födelsedatum
Födelseort
Medborgarskap
Visum Status
Kön
Civilstånd
makens namn
barn

Employment History
List i kronologisk ordning, innefattar lägesinformation och datum.
Arbetshistoria
akademiska positioner
forskning och utbildning

Utbildning
Inkludera datum, majors, och detaljer grader, utbildning och certifiering.
Postdoktorala Training
Graduate School
University
High School (beroende på land)

Yrkeskvalifikationer
certifieringar och Ackrediteringar

Datorfärdigheter

Awards

publikationer

Böcker

Professionella Medlemskap

Intressen

Curriculum Vitae Formatering Quick Tips

CV Längd: Medan återupptas är i allmänhet en sida lång, de flesta CV finns minst två sidor, och ofta mycket längre.

Font Val och Teckenstorlek: Det finns ingen anledning att använda utsmyckade typsnitt som är svåra att läsa; Times New Roman, Arial, Calibri eller typsnitt som dessa är bäst. Din teckenstorlek bör vara mellan 10 och 12 poäng, även om ditt namn och Rubrikerna kan vara lite större och / eller fetstil.

Format: Men du väljer att organisera delar av ditt CV, se till att hålla varje avsnitt uniform. Till exempel, om du sätter namnet på en organisation i kursiv stil, måste varje organisation namn vara i kursiv stil. Om du inkluderar en mening eller två om dina prestationer i en viss position, gemenskap, etc., gör en punktlista av varje prestation. Detta kommer att hålla ditt CV organiserat och lätt att läsa.

Noggrannhet: Var noga med att redigera ditt CV innan du skickar det. Kontrollera stavning, grammatik, tempus, namn på företag och människor, etc.

Vad som ska ingå i ditt CV

Inte alla CV ser likadana ut. Du kan välja att endast omfatta vissa av dessa sektioner för att andra inte gäller för din bakgrund eller din bransch. Inkludera vad som verkar lämpligt för ditt område av specialitet.

Obs : Din CV bör variera i stil och innehåll baserat på positionen och organisationen du söker till.

Kontaktuppgifter: På toppen av din CV, ange ditt namn och kontaktuppgifter (adress, telefonnummer, e-postadress, etc.). Utanför USA, många CV omfattar ännu mer personlig information, såsom kön, födelsedatum, civilstånd, och även namnen på barnen. Om du söker ett jobb utanför USA, det finns ingen anledning att ta med denna information.

Utbildning: Detta kan inkludera college och forskarutbildning. Inkludera skolan deltog datum för studien och graden emot.

Utmärkelser: Känn dig fri att lista din Deans list ställningar, avdelnings utmärkelser, stipendier, stipendier och medlemskap i något hedrar föreningar.

Thesis / Disputation: Ta din uppsats eller avhandling titel. Du kan också inkludera en kort mening eller två på papper och / eller namnet på din rådgivare.

Forskningserfarenhet: Lista någon forskning erfarenhet du har, även när du arbetat, när och med vem. Inkludera alla publikationer som härrör från din forskning.

Arbetslivserfarenhet: List relevant arbetslivserfarenhet, inklusive icke-akademiskt arbete som du känner är relaterade. Lista arbetsgivaren, läge, och datum för anställning. Inkludera en kort lista över dina arbetsuppgifter och / eller prestationer.

Undervisning Erfarenhet: Lista alla lärartjänster du har hållit. Inkludera skolan, kursnamn och termin. Du kan även inkludera annan relevant handledning eller grupp ledarerfarenhet.

Färdigheter: Lista alla relevanta färdigheter du har ännu inte nämnts hittills, liksom språkkunskaper, datorkunskaper, administrativ skicklighet, etc.

Publikationer och presentationer: Lista alla publikationer som du har skrivit, skriven eller bidragit till. Inkludera all nödvändig bibliografisk information. Du bör också omfatta alla bitar du för tillfället arbetar med. Inkludera papper du presenteras vid konferenser och / eller sammanslutningar: lista namnet på papperet, konferens namn och plats och datum.

Professionella Medlemskap: Lista alla yrkessammanslutningar som du tillhör. Om du är styrelseledamot i föreningen, lista din titel.

Fritidsaktiviteter: Ta någon volontär eller servicearbete som du har gjort, liksom alla klubbar eller organisationer som du har tillhört. Du kan också inkludera någon studie upplever utomlands här om du inte redan har nämnt dem.

Tänka igenom ditt CV

Var noga med ett CV är det rätta valet för dig: Beroende på jobbet öppning och ditt arbete historia, ett CV kan eller inte kan vara det bästa sättet att markera dina kunskaper och erfarenheter. Till exempel, om din erfarenhet passar på en sida, kan ett CV vara ett bättre val.

Granska Sample Curriculum Vitae innan du skriver: Om du börjar ditt CV från början, granska Curriculum Vitae prover först och använda en mall för att strukturera ditt skrivande. Var noga med att anpassa ditt CV att reflektera din unika erfarenhet och kvalifikationer.

Skriv en anpassad CV för varje jobb öppning : Ja, det tar längre tid än att bara skicka en generisk CV – men det är värt det. Skriv en anpassad CV belysa den kompetens och arbetserfarenhet som gör dig en perfekt passform för rollen, och du kommer att förbättra dina chanser att få intervjun.

CV Exempel

EMILY WILLIAMS
42 Oak Drive, Center City, Indiana, 46278
Tel: 555-555-5555
Cell: 555-666-6666
email@email.com

UTBILDNING

Ph.D. , Historia, University of Center City, 2018
Disputation: ”Travelling West: En historia av järnvägen, 1850-1900”
Disputation Advisors: William James (första läsare), Tatiana Ayole (andra läsare)

MA , historia, University of Center City, 2015
Disputation: ”The Golden Spike: Rollen av järnvägarna i den industriella revolutionen”
Disputation Advisor: John Murray

BA, American Studies, Rogers College 2010
Examen Summa Cum Laude

Utmärkelser

Bästa Dissertation Award, University of Center City, 2018
Fick pris för bästa avhandling inom humaniora. Tre utmärkelser ges varje år till Ph.D. examen i humaniora, naturvetenskap och sociala och beteendevetenskap.

James Doe Award, University of Center City, 2017
Med tanke på att den forskarstuderande som tjänade de högsta GPA i sin skola.

Phi Beta Kappa, Inbjuden yngre år på Rogers College, 2009

Dean: s lista, Rogers College, 2007-2010

PUBLIKATIONER

“Rollen av järnvägen i utvecklingen av Philadelphia, 1840-1860.” Journal of American History and Technology Vol 71, nr 8 (våren 2018)… 88-101.

”Bokrecension:. Michael Weston s färdas genom Philadelphia” Philadelphia History Journal. Vol. 71, nr 2 (Fall 2017): 121-123.

undervisningserfarenhet

Instruktör, University of Center City, 2016-2018

  •  American History, 1865-Present
  •  Teknikhistoria

Undervisningsassistent, University of Center City, 2014-2016

  • Världshistoria
  • Populärkultur i Amerika

konferenspresentationer

”The Rise of the Easton tåg Företag.” History of America Conference. Philadelphia, PA, 2018.

”The Railroad i amerikansk litteratur.” American Railroad History Conference. Trenton, NJ, 2017.

PROFESSIONELL SERVICE

President, University of Center City Graduate Student Association, 20XX
Conference Organizer, Graduate History Conference, University of Center City, 20XX

SAMHÄLLSTJÄNST

Medarrangör, Center City Cares, University of Center City Outreach Program, 20XX

Yrkesanknytning

Amerikanska Historiker Organization
Organization of American Technology

språk

Engelska: Modersmål
spanska: Flytande, Advanced läsning och skrivning
Mandarin: Nybörjare Speaker

DATORFÄRDIGHETER

Microsoft Office, WordPress, Google Analytics, sociala medier

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *