Kan en modell Arbetet för mer än en Modeling Agency?

Posted on

Kan en modell Arbetet för mer än en Modeling Agency?

Enkelt uttryckt, som en modell, desto fler byråer du arbetar med, desto mer exponering får du. Det innebär fler auditions, fler bokningar och mer pengar.

En annan anledning att underteckna med flera myndigheter är om du vill utforska andra marknader. Din nuvarande agent kanske inte har erfarenhet utanför deras ”hem” region och därför saknar de resurser eller information för att få dig de bokningar som du behöver. Det är där en andra agent i en annan stad, stat, eller ens land kan vara användbart.

Tänk på att lägga till ett stort namn byrå till roster är inte alltid den bästa anledningen för att ta på ytterligare representation. Problemet med stora byråer är att modellerna som arbetar mest och som ta in mest pengar får alltid högsta prioritet.

Det innebär att det kan ta lång tid för byrån att verkligen förstå dig och företräda dig på det sätt som du vill. Dessutom har många av de bästa byråerna har exklusiva avtal som föreskriver att deras modeller inte kan arbeta för någon annan myndighet i USA eller någon annanstans. Som begränsar dina alternativ betydligt och kommer sannolikt att innebära att du måste lämna ditt nuvarande byrå.

Kan A Model ha flera ombud som företräder dem?

Om du kan ha flera organ som representerar dig på en gång beror på branschstandarder. Det är inte ovanligt för kommersiella modeller baserade på större marknader som New York och Los Angeles för att ha mer än en kommersiell byrå som företräder dem.

De kan också ha en personlig manager. Vad är skillnaden? Byrån kommer att ansvara för bokning auditions och jobb, och chefen kommer att råda modellen om huruvida eller inte att acceptera vissa bokningar och hantera den totala karriärväg av modellen. Att ha en chef utöver en byrå är vanligare bland aktörer och talang än vad det är för modeller.

High fashion eller redaktionella modeller nästan aldrig ha mer än en myndighet som representerar dem på en viss marknad. Det är dock önskvärt att redaktionella modeller för att ha en byrå i varje stora marknader som New York, Paris, Milano, Tokyo och London.

Måste jag ha mer än en agent?

Definitivt inte. Om du är nöjd med din agent och om de skickar dig med gott om auditions och go-ser, så du behöver inte skriva med ytterligare organ. Ibland allt du behöver är ett gott samarbete med någon som förstår dig och gör allt för att ytterligare din karriär. Om det går bra, det är väl bra att bo där du är.

Behöver jag att ställa tillstånd från mina nuvarande Agency Innan jag Logga med någon annan?

Så länge ditt kontrakt är icke-exklusiv, eller gör det möjligt att skriva med andra myndigheter utanför ett visst geografiskt område, då du inte behöver be om lov. Du är gratis att registrera med så många byråer som du vill. Om du är osäker på exklusivitet del av ditt avtal, alltid be din agent för att klargöra detaljerna innan de undertecknar med någon annan. Om du går emot avtalet och tecknet ändå, kan du tas bort från ditt kontrakt.

Som sagt, du bör ändå vara öppen och ärlig med din nuvarande byrå, särskilt om du vill fortsätta att ha en positiv arbetsrelation. Ju mer din byrå förstår dina karriärmål, desto mer kommer att kunna hjälpa dig att nå dem. Dessutom är det den professionella sak att göra.

Vad är baksidorna med att ha flera agenter?

Att ha flera agenter på en marknad som gör livet lite mer komplicerat. Eftersom modellerna sällan tillåts att teckna avtal med flera organ i samma stad (de kommer högst sannolikt bok du för samma jobb som är förvirrande när det gäller att räkna ut provision), måste du registrera med byråer som är specialiserade i olika områden. Det innebär, resor, resor och fler resor.

Även om myndigheterna befinner sig i samma tillstånd, alla dessa resekostnader verkligen lägga upp. Och medan du kan göra anspråk på saker som körsträcka, parkering och vägavgifter på din deklaration, kommer du fortfarande att betala i förskott för 100% av dessa kostnader. Tvärtemot vad många tror, ​​inte myndigheter inte betala för sina modellers löpande utgifter.

Också, med flera agenter innebär att ha ett pressat schema. Det kan vara svårt att jonglera alla dessa auditions, go-ser, och bokningar med din vardag (arbete, familj, skola), särskilt om du har att köra bil eller flyga. Du kommer att behöva vara på toppen av allt hela tiden för att se till att dina åtaganden inte stör varandra.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *